Serge Bourguignon

Regisseur

Serge Bourguignon is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Mon royaume pour un cheval

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Serge Bourguignon.

Het heeft deze cineast - die sinds 1966 niets meer heeft geproduceerd - niet minder dan zes jaar gekost om dit impressionistische, visuele gedicht ter ere van het paard in Amerika, Europa en Azi[KA3]e tot een goed eind te brengen. Een zowel episch als intimistisch fresco net als de geschiedenis van de (bijna liefdes-)relatie met een dier dat hoewel getemd, nog altijd een beetje wild is en uit de prehistorie stamt. Een lofzang op het vrijheidsinstinct dat in het geheugen van het soort is gegrift gekoppeld aan fantastische beelden en de originele muziek van een behoorlijk geïnspireerde Jarre. Sommigen zullen zeggen dat de film een overmaat aan estheticisme bevat - dat is de charmante zonde van Bourguignon - maar deze harmonieert in ieder geval met het onderwerp en is zeer betoverend.

The Picasso Summer

1969 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1969. Drama van Serge Bourguignon. Met o.a. Albert Finney en Yvette Mimieux.

Vervelend, doelloos verhaal over een jong paar, dermate verliefd op schilderijen dat het met vakantie naar Europa gaat om Picasso persoonlijk op te zoeken; tenslotte gaan ze uit elkaar. De getekende scène halverwege kan op zichzelf staan, zonder voortschrijdende intrige. Gebaseerd op een Ray Bradbury-verhaal.

A coeur joie

1966 | Romantiek

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1966. Romantiek van Serge Bourguignon. Met o.a. Brigitte Bardot, Laurent Terzieff, Jean Rochefort, James Robertson Justice en Michael Sarne.

Fotomodel moet voor een reportage naar Londen, waar ze toevallig vaag bekende landgenoot ontmoet met wie ze in Schotland twee weken liefde beleeft en bedrijft voor ze terugkeert naar Parijs en haar solide minnaar. Onstuimigheid uit titel blijkt alleen uit eindeloze ren- en stoeipartijen van Bardot en Terzieff in het Schotse landschap die ook verder geen overtuigend liefdespaar zijn. Eerdere sc[KA2]enes in modewereld van swingend Londen zijn nu komisch ouderwets. (Engelstalige versie: TWO WEEKS IN SEPTEMBER.)

The Reward

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van Serge Bourguignon. Met o.a. Yvette Mimieux, Gilbert Roland, Emilio Fernandez, Henry Silva en Rodolfo Acosta.

Een veelbelovend gegeven en een goede rolbezetting verzuipen in deze statische western: een groep premiejagers gaan elkaar uit hebzucht achterna om een groter aandeel in het prijzengeld over te houden.

Sundays And Cybele

1962 |

1962. Serge Bourguignon. Met o.a. Patricia Gozzi, Nicole Courcel en Hardy Krüger.

Een veelbelovend gegeven en een goede rolbezetting verzuipen in deze statische western: een groep premiejagers gaan elkaar uit hebzucht achterna om een groter aandeel in het prijzengeld over te houden.

Les Dimanches de Ville-d'Avray

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Serge Bourguignon. Met o.a. Hardy Krüger, Nicole Courcel, Patricia Gozzi, Daniel Ivernel en André Oumansky.

Oorlogspiloot met geheugen verlies en klein weesmeisje vinden elkaar in eigen fantasiewereld. Argwanende omgeving bemoeit zich ermee, met tragische gevolgen. Gevoelige film steunt voor poëtische effecten wat al te zeer op gekunsteld mooie beelden. Won de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Bourguignon op televisie komt.

Reageer