Santana: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Pop Galerie: Lauryn Hill

1999 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Lauryn Hill, Pras, Wyclef Jean, George Michael en Aretha Franklin.

Woodstock: The 25th Anniversary TV Series

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Michael Lang. Met o.a. Richie Havens, Country Joe, Sebastian, Incredible String Band en Bert Sommer.

25 jaar later praatte Michael Lang d.m.v. interviews en als commentaarstem bij de fragmenten van historische opnames een documentaire aan elkaar over het Grootste Popgebeuren Aller Tijden. Heel keurig in chronologische volgorde. Onbekend gebleven opnames tussen en achter de coulissen maken het voor liefhebbers en vorsers een interessante toevoeging aan hun muziekcollectie. Artie Kornfield was medeproducent. Bij de dertigste viering in 1999 stak de uitgebuite en teleurgestelde jeugd (dure plaatsen, woekerprijzen voor versnaperingen, onsympathieke ordediensten die bestonden uit schnabbelende smerissen, etc. etc.) de boel in de fik en maakte (hopelijk) een eind aan dit gebeuren, want het moet een mooie herinnering blijven en geen verachtelijke commerciële exploitatie van naïeve suckers door uitgekookte handige Harry's. Weg, Woodstock!

Fillmore

1972 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1972. Muziek van Richard T. Heffron. Met o.a. The Grateful Dead, It's a Beautiful Day, Santana, Jefferson Airplane en Quicksilver Messer Service.

Een goede rockdocumentaire, die een eerbetoon is aan de laatste dagen van het vermaarde Fillmore West Theater in San Francisco. Het overvloedige materiaal komt ten volle tot zijn recht en geeft een mooi portret van de eigenaar van Fillmore, een toegewijd man met een fijnbesnaard gevoel voor ironische humor; verder bevat de film beroemde acts en optredens van in die tijd belangrijke popgroepen.

Stamping Ground

1971 | Muziek, Documentaire

Duitsland 1971. Muziek van Hans Jürgen Pohland en George Sluizer. Met o.a. Santana, Jefferson Airplane, Pink Floyd, The Birds en Soft Machine.

In 1970 vond in het Kralingse Bos het Nederlandse antwoord op Woodstock plaats: het legendarische Holland Pop Festival, met een indrukwekkende line-up bestaande uit o.a. The Byrds, Jefferson Airplane, Pink Floyd en Santana. De toen nog onbekende regisseur George Sluizer (Spoorloos) legde het allemaal vast, samen met cameramensen als Jan de Bont (Twister) en Theo van de Sande (De aanslag). Vanaf het podium gefilmde optredens worden in de documentaire afgewisseld met beelden van uitzinnige dansende, blowende en naakt zwemmende bezoekers. Stamping Ground werd een flop in de Nederlandse bioscopen – het festival zelf ging ook direct failliet, omdat een fors deel van de toeschouwers geen kaartje had gekocht – en is zeker niet zo goed als de Oscarwinnende documentaire over Woodstock, maar een prachtig tijdsdocument is het absoluut. In 2020 verscheen een digitaal gerestaureerde director’s cut. In de originele versie waren onder meer onverklaarbare montages van molens en bloembollenvelden te zien, die de Duitse coregisseur en editor Hansjürgen Pohland uit een andere film had gehaald.

Soul to Soul

1971 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1971. Romantiek van Denis Sanders. Met o.a. Wilson Pickett, Ike Turner, Tina Turner, < Santana en The Isley Brothers.

Een goede documentaire over soul en gospelmuziek opgenomen ter gelegenheid van de veertiende verjaardag van de onafhankelijkheid van Ghana.

Woodstock

1970 | Muziek

Verenigde Staten 1970. Muziek van Michael Wadleigh.

Een registratie van het legendarische festival dat midden augustus 1969 de beste rockzangers en -groepen bijeenbracht op de grazige weiden van Bethel, ten noorden van New York. Het succes overtrof de stoutste verwachtingen. In de loop van drie dagen werd Woodstock bezocht door meer dan vierhonderd duizend jongeren, in het kader van 'love and peace'. Het werd het grootste evenement uit de hippie-geschiedenis. Wadleigh distilleerde uit meer dan honderdtwintig uren film een magistrale reportage die de toeschouwer onderdompelt in de sfeer die op Woodstock heerste, terwijl ze kunnen genieten van zowat iedereen die naam had in het popwereldje van dat ogenblik. Het filmmateriaal werd onder meer gemonteerd door Martin Scorsese.