Ken Takakura

1931 -2014 Acteur

Ken Takakura (1931-2014) is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Mr. Baseball

1992 | Komedie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1992. Komedie van Fred Schepisi. Met o.a. Tom Selleck, Ken Takakura, Aya Takanashi, Dennis Haysbert en Toshi Shioya.

Baseballprof Selleck die over zijn hoogtepunt heen is, wordt verkocht aan een Japans team. Daarvoor moet hij uiteraard verhuizen naar het land van de reizende zon. De rest van de film is een hoop flauwekul en open deuren intrappen over de culturele verschillen, de aanpassingsproblemen en een vage romance tussen Selleck en de oogverblindende (Japanse) Takanashi. Selleck kan het overigens niet helpen dat deze film niks is, want hij doet zijn best; het ligt v.n.l. aan de onsamenhangende regie en het uiterst dunne, onoriginele scenario van Gary Ross, Kevin Wade en Monte Merrick, die het verhaal van John Junkerman en Theo Pelletier bewerkten. De film zou meer dan veertig miljoen dollar gekost hebben en Universal Studio's hebben maar weinig van het geïnvesteerde kapitaal teruggezien. Hoedt u voor een video- release met een andere titel; de film wordt er niet beter van. Cameraman was Ian Baker, die de film in Panavison Widescreen draaide. Voorzien van Dolby-sound.

Black Rain

1989 | Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Ridley Scott. Met o.a. Michael Douglas, Andy Garcia, Ken Takakura, Kate Capshaw en Yusaku Matsuda.

Alhoewel Black Rain er schitterend uitziet - het Osaka uit de film doet wel wat denken aan het futuristische Los Angeles uit Scotts eerdere Bladerunner - heeft het verhaaltje weinig om het lijf en is het bovendien volstrekt ongeloofwaardig. Twee New Yorkse agenten (Douglas en Garcia) moeten een Japanse mafioso naar Osaka begeleiden, raken hem daar onmiddellijk kwijt en zijn de rest van de film bezig de man weer te pakken te krijgen. Politieman Douglas blinkt uit in een dubieuze moraal. Niet te verwarren met de gelijknamige film uit hetzelfde jaar van Shohei Imamura.

Yasha

1985 | Drama

Japan 1985. Drama van Yasuo Furuhata. Met o.a. Ken Takakura, Ayumi Ishida en Nobuko Otawa.

Een visser wil zijn verleden vergeten en een rustig leven gaan leiden, maar tijdens een vechtpartij ontdekt men de tatoeage van de godin Yasha, het symbool van de onderwereld, op zijn borst. Uitstekende verdeling van de omlijsting en verloop.

Nankyoku Monogatari

1983 | Avonturenfilm

Japan 1983. Avonturenfilm van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ken Takakura, Tsunehiko Watase en Eiji Okada.

Een Japanse poolexpeditie ziet zich door allerlei dramatische omstandigheden verplicht vijftien honden achter te laten op het poolijs. De film is een documentaire-achtig verslag van de verwoede pogingen van de dieren om te overleven. Aan de film werd vier jaar gewerkt in moeilijke omstandigheden en het eindresultaat dwingt in die zin dan ook respect af. Toch faalt de film, omdat al die honden amper van elkaar te onderscheiden zijn. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om als kijker de honden als verschillende personages te zien, wat volgens de tussenteksten en het commentaar wél verwacht wordt. USA/GB titel: ANTARCTICA.

Station

1981 | Misdaad

Japan 1981. Misdaad van Yasuo Furuhata. Met o.a. Ken Takakura, Chieko Baisho, Ayumi Ishida, Yoko Kotegawa en Setsuko Kerasuma.

Takakura (bekend door o.a. YAKUZA en BLACK RAIN) wordt de Japanse Lino Ventura genoemd. In deze boeiende film is hij een terrierachtige rechercheur die zich bezig houdt met de opsporing van een moordenaar, die al heel wat politiemensen heeft koud gemaakt en in de dossiers bekend staat als 'Criminal 22'. Behalve een detectivefilm is het ook een bitterzoet drama, waarin de hartstocht van de eenzame speurder voor een mooie vrouw op cynische wijze wordt gebroken. Camerawerk van Daisaku Kimura.

Haruka naru no yobigoe

1980 | Drama

Japan 1980. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Chieko Baiso, Ken Takakura en Hidetaka Yoshioka.

Een voortvluchtige vindt onderdak op de afgelegen boerderij van een weduwe en haar zoontje. Langzamerhand verovert hij het hart van zowel de vrouw als het jongetje. Een sterk verhaal met emotioneel acteerwerk. Het Japanse plattelandsleven en de betekenis van de natuur daarin is op magistrale wijze in beeld gebracht.

Shiawase no kiroi hankachi

1978 | Drama, Romantiek

Japan 1978. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Ken Takakura, Chieko Baisho, Tetsuya Takeda, Kaori Momoi en Kiyoshi Atsumi.

Een ex-gevangene besluit op aandringen van twee jonge mensen zijn ex-echtgenote te bezoeken. Zij worden herenigd en ook het jonge stel vormt uiteindelijk een paar. Deze film toont wel hoe na veel omzwervingen de werkelijke waarde van het leven wordt ontdekt, maar de menselijke emoties gaan schuil achter oosterse ingetogenheid.

The Yakuza

1975 | Avonturenfilm, Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Sydney Pollack. Met o.a. Robert Mitchum, Brian Keith, Herb Edelman, Richard Jordan en Kishi Keiko.

Ex-cop Mitchum, die zijn militaire dienst volbracht in Japan, is bereid om terug te gaan naar Tokyo om de dochter van zijn oude vriend Keith te zoeken. Zij is ontvoerd door de yakuza, de Japanse mafia. Hij krijgt hulp van Ken, wiens zuster hij destijds het leven redde. Zo komt hij niet alleen in een levensgevaarlijke situatie terecht, maar wordt hij ook nog eens met zijn verleden geconfronteerd. Bevreemdende politiefilm die ons binnenbrengt in een gesloten en onbekende wereld, waar enkel de wet van het geweld telt. Het knap opgebouwde scenario werd geschreven door Paul Schrader en Robert Towne, naar een verhaal van Leonard Schrader, en bevat enkele schokkende fragmenten. Okazaki Kozo en Duke Callaghan waren verantwoordelijk voor de fotografie. Dave Grusin componeerde een swingende, jazzy score. Ook bekend als BROTHERHOOD OF THE YAKUZA.

Super Express 109

1975 | Drama

Japan 1975. Drama van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Shin'ichi Chiba, Kei Yamamoto, Tetsurô Tamba en Ken Utsui.

Een stereotiepe rampenfilm die schaamteloos leentjebuur speelt bij o.a. THE CASSANDRA CROSSING en JUGGERNAUT. Een geruïneerde industrieel verstopt een bom aan boord van de expressetrein Tokio-Osaka en eist vijf miljoen dollar losgeld. De bom ontploft als de snelheid van de trein beneden de 80km/u zakt. Er loopt iets mis bij de overhandiging van het losgeld en de afperser komt om het leven voor hij heeft kunnen zeggen waar de bom verborgen is... De film is totaal ongeloofwaardig en technisch slordig, maar met enige goede wil best onderhoudend.

Koya no Toseinin

1969 | Western, Avonturenfilm

Japan 1969. Western van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Kenneth Goodred en Judith Roberts.

Een afstammeling van een samoerai-geslacht belandt in een stad in het Amerikaanse verre westen. Hij is op zoek naar de moordenaars van zijn ouders. Een krankzinnige en belachelijke Japanse kopie van een spaghetti-western, die in die tijd zo populair waren.

Kamikaze Yaro - Mahiru no Ketto

1967 | Thriller

Japan 1967. Thriller van Kinji Fukasaku. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Ken Takakura en Minoru Oki.

Na WO II zoekt de zoon van een militair, die vermoord is wegens verduistering van twintig miljard yen, naar de drie moordenaars van zijn vader. Een thriller van Kinji Fukasaku, die twee bekendste gezichten uit het genre, Shinichi (later 'Sonny') Chiba en Ken Takakura, samen in een film laat spelen.

Ganryujima no Ketto

1966 | Actiefilm, Avonturenfilm

Japan 1966. Actiefilm van Tomu Uchida. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Ken Takakura, Wakaba Irie en Rentaro Mikuni.

In de 17e eeuw wordt de samoeria Musashi tot in de dood geconfronteerd met zijn oude vijand Kojiro op het eiland Ganryujima. Dit is de vijfde en laatste film uit de MUSASHI MIYAMOTO-serie gemaakt door Toei. Bestemd voor genre-addicten.

Abashiri Bangaichi Hokkai-hen

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Kunie Tanaka, Shin'ichi Chiba, Kanjuro Arashi en Naoki Sugiura.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, onderneemt een gevaarlijke tocht met een illegaal doel door de besneeuwde bergen. Een sympathieke film met een sterk scenario van Teruo Ishii, die tevens regiseerde. Ken Takakura is bend door zijn rollen in Amerikaanse films w.o. YAKUZA en BLACK RAIN.

Abashiri Bangaichi

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Naoki Sigiura, Kyosuke Machida en Yoko Mihara.

Tijdens hun vluchtpoging uit de gevangenis, komen verschillende gevangenen bij een boerderij aan waar ze de eigenaar in een handgemeen met zijn buurman aantreffen. De gevangenen snellen de eigenaar onmiddellijk te hulp. Deze weet echter niet dat een van de ontsnapte gevangenen de zoon is van een echtpaar dat hij enkele jaren tevoren heeft gedood. Het verloop en het scenario van deze film zijn zeer zwak. Ook bekend als KOYA NO TAIKETSU.

Zoku Abashiri Bangaichi

1965 | Thriller, Misdaad

Japan 1965. Thriller van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Yoko Mihara, Michiko Saga, Joli Ai en Shiro Osaka.

Twee ex-gevangenen komen toevallig in het bezit van de buit van een bankoverval. Achternagezeten door de politie moeten ze hun onschuld bewijzen door de ware schuldigen te vinden. Een politiefilm die wat verhaal betreft origineler is dan de gebruikelijke Japanse produkties van dit genre in de jaren 1960- 1970. Scenario van de regisseur zelf, expert op het gebied van politiefilms.

Jakoman to Tetsu

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Kinji Fukasaku. Met o.a. Ken Takakura, Tetsuro Tambaa, Isao Yamagata en Kumeko Urabe.

Na de oorlog keert Tetsu terug naar de visserskolonie waar zijn vader aan het hoofd staat en ondervindt allerlei problemen. Avonturenfilm met een bepaalde kracht, geregisseerd en vertolkt door de meest typerende regisseur en acteur voor de politiefilms van de producente Toei.

Kiga Kaikyo

1964 | Mysterie

Japan 1964. Mysterie van Tomu Uchida. Met o.a. Renzaro Mikuni, Akiko Kazami, Sachiko Hidari, Yoshi Kato en Junzaburo Ban.

Een vrij klassieke detective-thriller, gebaseerd op een boek van Tsutomu Minakami. Een heel gezin op Hokkaido wordt uitgemoord en de daders komen enkele uren later om het leven als een tyfoon de pont waarop ze zich bevinden tot zinken brengt. Een van de schuldigen bevindt zich echter niet op de boot, en op hem zal inspecteur Ymisaka tien jaar lang jacht maken. De film is degelijk gestructureerd en vrij westers qua aanpak, maar de exorbitante lengte is een - terecht - struikelblok. Ook bekend als HUNGER STRAITS.

Yumingai no Judan

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Soichi Lizuka. Met o.a. Tetsue Tamba, Yoshito Sakuma, Ken Takakura en Hisako Tsukuba.

Vier delinquenten - een Japanner die 'No 13' heet, een Koreaan, een westerling en een zwarte - smeden een plan om diamanten te stelen. Een Yakuza-film die schilderachtiger is dan gewoonlijk, geproduceerd door specialisten in het vak, de firma Toei, met de alomtegenwoordige Takakura in de hoofrol.

Tokyo untouchable

1963 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Japan 1963. Misdaad van Shinji Murayama. Met o.a. Rentaro Mikuni, Ken Takakura, Misako Watanabe, Yoshiko Mita en Tetsurô Tamba.

Na zijn ontslag uit de gevangenis is Kawamoto klaar om de door hem gestolen en verborgen juwelen te pakken te krijgen. Detective Nishiyama is vastberaden om dit te verhinderen. Japanse thriller van een redelijk niveau, behorende tot de bloeitijd in de produktie van dit genre in Japan. In de hoofdrol Takakura, een karakterspeler in dit genre.

Koi to Taiyo to Gang

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Teruo Ishii. Met o.a. Tetsuo Tamba, Ken Takakura, Shinjiro Ebara, Yoko Mihara en Nijiko Kiyokawa.

Twee Japanse gangsters besluiten een striptease-tent die beheerd wordt door Chinezen te beroven. Een echte Yakuzafilm, geschreven door de regisseur en vertolkt door professionele acteurs(in het bijzonder Ken Takakura, medehoofdrolspeler in de films USA YAKUZA en BLACK RAIN), een van de beste acteurs in dit genre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ken Takakura op televisie komt.

Reageer