Mike Mendez

Regisseur, Scenarist, Editor

Mike Mendez is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Big Ass Spider!

2013 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 2013. Komedie van Mike Mendez. Met o.a. Lin Shaye, Ray Wise, Greg Grunberg, Clare Kramer en Patrick Bauchau.

Een enorme buitenaardse spin ontsnapt uit een militair laboratorium en richt verwoestingen aan in Los Angeles. Wetenschappers en een verdelger proberen hem te stoppen.

The Gravedancers

2006 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2006. Horror van Mike Mendez. Met o.a. Dominic Purcell, Josie Maran, Clare Kramer, Marcus Thomas en Tchéky Karyo.

Drie volwassen vrienden doen een dronken dansje op een begraafplaats en worden vervolgens met dodelijke precisie opgejaagd door een stel gestoorde lijken. Spookfilmliefhebber Mike Mendez (The Convent) schoot zijn spotgoedkope film in ijzig maar vooral pittoresk Greensboro in North Carolina met medewerking van gulle vrienden en dito omstanders (de doodgraver bijvoorbeeld was een dagelijkse toeschouwer op de set en de opzichtige Hummer is van een passant). Het sympathieke eindproduct is een ouderwetse griezelfilm die veel wegheeft van een ritje door een belegen spookhuis: ietwat klungelig maar o zo vermakelijk en zo hier en daar charmant eng.

The Convent

1999 | Horror

Verenigde Staten 1999. Horror van Mike Mendez. Met o.a. Adrienne Barbeau, Coolio, Bill Moseley, Joanna Canton en Megahn Perry.

Begin jaren '60 vond scholiere Christine het hoog tijd om het plaatselijke vrouwenklooster af te branden. Veertig jaar later bezoekt een bende pubers de verlaten ruïne voor een portie seks en drugs. Slecht plan, want het gebouw is de favoriete hangplek van een verzameling satanisten en zombies die wel trek hebben in onnozele tieners. De oudere en wijzere Christine (Adrienne Barbeau, van onder meer Cannibal women in the avocado jungle of death) schiet hen te hulp in een rechttoe rechtaan zombienonnen tienerhorrorfilm die prettig riekt naar jaren '80 klassiekers als Evil dead en Demoni.

Killers

1996 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Thriller van Mike Mendez. Met o.a. Dave Larsen, David Gunn, C.T. Miller, Damian Hoffer en Wendy Latta.

Niemand had het zien aankomen, maar op een nacht nemen Odessa (Larsen) en Kyle (Gunn) een geweer in hun handen en schieten hun ouders vol hagel. De wet is genadeloos en beide jongeren, die niet het minste berouw tonen, wacht de elektrische stoel. Ze kunnen echter op bloederige wijze uit de gevangenis ontsnappen. Een heel mediacircus is het gevolg en de twee moordenaars worden ware volkshelden. Ze slagen erin zich te verschuilen in een klein stadje, waar ze de familie Ryan gijzelen. Wat ze echter niet beseffen is dat de Ryans hen nog heel wat kunnen bijbrengen op het gebied van moorden. NATURAL BORN KILLERS revisited. Weer wordt de maatschappij beschuldigd van het voortbrengen van genadeloze moordenaars, die door de sensatiezucht van de media grinnikende helden worden. Het is allemaal duidelijk met weinig geld gemaakt en het geweld primeert op elke vorm van maatschappijkritiek. De film heeft wel alles om uit te groeien tot een cult-succes. Debuterend regisseur Mendez schreef het scenario samen met hoofdrolspeler Larsen. Het camerawerk is van Darko Suvac.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mike Mendez op televisie komt.

Reageer