Byambasuren Davaa

Regisseur, Scenarist, Producer

Byambasuren Davaa is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Two Horses of Genghis Khan

2009 | Documentaire

Duitsland 2009. Documentaire van Byambasuren Davaa.

Documentaire van de in Duitsland woonachtige Mongoolse filmmaakster Byambasuren Davaa (The Story Of The Weeping Camel, The Cave Of The Yellow Dog) over Mongoolse zangeres die op zoek is naar verloren gewaand liedje.

The Cave of the Yellow Dog

2005 | Drama

Mongolië/Duitsland 2005. Drama van Byambasuren Davaa. Met o.a. Nansalmaa Batchuluun, Nansal Batchuluun, Babbayar Batchuluun en Buyandulam Daramdadi.

Een meisje vindt een jonge hond die ze bij zich wil houden. Als haar vader dat verbiedt, besluit ze het beest te verstoppen. De Mongoolse regisseur Byambasuren Davaa maakte eerder, samen met de Italiaan Luigi Falorni, The Story of the Weeping Camel. Haar soloproductie The Cave of the Yellow Dog is grotendeels een herhaling van dat succes Davaa bestudeert in kalme stijl de details van het dagelijks leven. Het uitgestrekte landschap levert fraaie beeldcomposities op, waarin de traditionele kostuums zorgen voor kleurrijk contrast.

The Story of the Weeping Camel

2003 | Documentaire

Mongolië/Duitsland 2003. Documentaire van Luigi Falorni en Byambasuren Davaa. Met o.a. Janchiv Ayurzana, Chimed Ohin, Odgerel Ayusch en Amgaabazar Gonson.

Het verhaal van de huilende kameel klinkt als een metafoor of een sprookjestitel. Maar deze internationaal bewierookte film uit Mongolië draait letterlijk om een huilende kameel. Een klein, wit huilend kalf, hunkerend naar moeder die niets van de baby moet hebben. De aangeslagen herders halen er musici bij die conform een eeuwenoud ritueel met strijkmuziek en zang proberen de band tussen moeder en kalf te herstellen. De kracht van de film is de overdonderende eenvoud en pracht van de gefilmde waarheid, aangelengd met de inspirerende levenslust van de losjes geregisseerde amateur-acteurs ter plaatse. Een magische film over het belang van mythes, familie en traditie in mensen- en dierenleven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Byambasuren Davaa op televisie komt.

Reageer