Harold Hecht: productie.
Er zijn 14 films gevonden.

The Way West

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Richard Widmark, Robert Mitchum, Kirk Douglas, Sally Field en Lola Albright.

McLaglen heeft niets heel gelaten van het goede boek van Alfred Bertram Guthrie jr dat door Ben Maddow en Mitch Lindemann werd bewerkt. Hij maakte het traag en langdradig. Douglas is een senator die zich in 1840 aan het hoofd stelt van een grote groep pioniers, bezeten van het nieuwe te ontginnen land en de nieuwe toekomst. Een harde persoonlijkheid die even mens wordt als zijn zoontje sterft. Pas als hij dood gaat, blijkt dat hij gelijk had. Mitchum is de scout en Widmark (in zijn gebruikelijke rol) is een pionier met vrouw en kind. William H. Clothier nam de film prachtig op, maar de verveling slaat snel toe. Field's filmdebuut, na bekend te zijn geworden door de tv-serie The Flying Nun. Gedraaid in Panavision.

Cat Ballou

1965 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1965. Western van Elliot Silverstein. Met o.a. Jane Fonda, Lee Marvin, Michael Callan, Dwayne Hickman en Nat King Cole.

Feministische western. Fonda speelt lerares Cat, wier vader wordt vermoord en die enkele mannen, onder wie de altijd dronken ex-scherpschutter Kid (Marvin), inhuurt voor gerechtigheid. De mannen zijn terughoudend, zodat Cat - 'Jullie haken al af bij de eerste keer dat ik jullie iets vraag, zoals een treintje beroven!' - maar zich zelf op het werk toelegt. Vooral Marvin in een dubbelrol is grappig; hij kreeg er een Oscar voor. Stubby Kaye en Nat King Cole dienen als 'Grieks' commentaarkoor.

Flight from Ashiya

1964 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Japan 1964. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Suzy Parker, Shirley Knight, Danièle Gaubert, Eiko Taki en Joseph Di Reda.

Wanneer een Japans schip bij Japan in een storm terecht komt worden twee Amerikaanse reddingsvliegtuigen ingezet. Nadat één vliegtuig in zee is gestort wordt de reddingsopdracht beperkt tot het verlenen van eerste hulp door twee reddingswerkers, onder wie sergeant Takashima (Brynner). Ondanks een all-star cast, een succesvolle regisseur en het mooi op locatie filmen door Burnett Guffey, ontbreekt ware spanning.

Taras Bulba

1962 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië 1962. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Tony Curtis, Yul Brynner, Christine Kaufmann, Sam Wanamaker en Brad Dexter.

Brynner is aanvoerder der Kozakken, die heilig gezworen heeft dat een goede Pool, een dode Pool is. Als het leven van zijn zoon Curtis door een jonge Poolse schone (Kaufmann) gered wordt en hij verliefd wordt op haar, is Brynner consequent: hij moet hem doden als verrader. Deze prent volgt de traditie van de Italiaanse spektakelfilms, inclusief de bordkartonnen decors, maar is opgenomen in Argentinië door Joe MacDonald. Gesitueerd in de Oekraïne in de 16e eeuw. Al eerder gefilmd in 1936 in Frankrijk als TARASS BOULBA en in 1939 in Engeland als THE REBEL SON. Scenario van Waldo Salt en Karl Tunberg vrij bewerkt naar de roman van Nikolai Gogol. Camerawerk van Joseph MacDonald. Gedraaid in Panavision.

The Young Savages

1961 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1961. Misdaad van John Frankenheimer. Met o.a. Burt Lancaster, Dina Merrill, Shelley Winters, Telly Savalas en Pilar Seurat.

Voormalig tv-regisseur John Frankenheimer zag zijn tweede speelfilm als een proeve van bekwaamheid. Zijn speelfilmdebuut (The Young Stranger uit 1957) vond hij maar 'zo zo', dus werd het tijd voor een revanche die niet alleen de kritiek maar vooral hemzelf kon overtuigen. En dat lukte, mede dankzij vriend Burt Lancaster, die een glansrol speelt als nobele rechtsdienaar met oog voor de noden van de opgroeiende jeugd. The Young Savages speelt in het Spaanse deel van Harlem, NY. Bekend terrein voor zowel hoofdrolspeler als regisseur: Lancaster werd er geboren, Frankenheimer bracht er een groot deel van z'n jeugd door.

Separate Tables

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Rita Hayworth, Deborah Kerr, David Niven, Wendy Hiller en Burt Lancaster.

Een geactualiseerde Grand Hotel, naar het toneelstuk van Terence Rattigan, met Oscar-winnaars Niven, als kennelijke kolonel-van-de-wereld en Hiller als Lancasters verlegen minnares. Hayworth is goed als Lancasters ex-vrouw, die hem smeekt om een tweede kans. Het scenario is van John Gay en Rattigan. Het camerawerk is van Charles Lang Jr.

Run Silent, Run Deep

1957 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Robert Wise. Met o.a. Clark Gable, Burt Lancaster, Jack Warden, Brad Dexter en Don Rickles.

Commandant `Rich` Richardson (Gable), wiens vorige onderzee[KA3]er gezonken is, krijgt het bevel over de Nerka, tot groot ongenoegen van luitenant Jim Bledsoe (Lancaster), die op deze promotie gerekend had. Bledsoe heeft de bemanning achter zich, wat de taak van Rich er niet eenvoudiger op maakt. Op weg naar het Bungo-kanaal, berucht als duikbotenkerkhof, waar ze de vijand onder vuur moeten nemen, stapelen de spanningen zich op. Serie-oorlogsfilm die vooral steunt op het talent van zijn hoofdrolspelers. Uitstekend gemaakt met de voorspelbare hoogspanningen, zowel tussen beide officieren als in de spectaculaire gevechtsscènes. John Gay adapteerde de roman van kapitein Edward L. Beach. Russell Harlan doet wonderen met zijn camera in de beperkte ruimte van een onderzeeër.

Trapeze

1956 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1956. Drama van Carol Reed. Met o.a. Burt Lancaster, Tony Curtis, Gina Lollobrigida, Katy Jurado en Thomas Gomez.

Trapeze vormt het einde van Reeds creatieve Engelse periode (oa The Third Man) en het begin van zijn Amerikaanse 'big entertainment'-periode (oa Oliver!). De film is een vroeg voorbeeld van duur Amerikaans vermaak, met grote sterren en glad camerawerk, dat door een openlijk gebrek aan inhoudelijke pretenties plezierig wegkijkt. Een heel circus in Parijs werd afgehuurd om de verhouding tussen drie trapeze-acrobaten zo spectaculair mogelijk weer te geven. Acteur Burt Lancaster, zelf ex-trapezewerker, speelt de geblesseerde Ribble, Tony Curtis de aanstormende Orsini en Gina Lollobrigida de charmerende Lola.

The Kentuckian

1955 | Drama, Western

Verenigde Staten 1955. Drama van Burt Lancaster. Met o.a. Burt Lancaster, Dianne Foster, Diana Lynn, John McIntire en Una Merkel.

1820. De jonge weduwnaar Elias Wakefield is de vete met de gebroeders Fromes zat en trekt samen met zijn zoontje richting Texas, het beloofde land, om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. Daar wordt hij verliefd op lerares Susie. In salooneigenaar Stan Bodine vindt Elias een rivaal. De gebroeders Fromes zijn Elias ondertussen ook op het spoor.

Marty

1955 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Ernest Borgnine, Betsy Blair, Esther Minciotti, Jerry Paris en Augusta Ciolli.

Marty (Borgnine) is een heel gewone jongeman uit de Bronx. In de dertig, woont nog bij zijn moeder, hoopt op een vrouw, droomt van een eigen slagerij. Dan ontmoet hij de ook al heel gewone Clara (Blair). Scenarist Paddy Chayefsky bewerkte zijn gelijknamige televisiedrama uit 1953 en creëerde een aandoenlijk verhaal over een man die iets van zijn bescheiden leven met een Italiaanse immigrantenfamilie probeert te maken. Vier Oscars, onder meer voor Borgnine en regisseur Mann, en een Gouden Palm gingen naar dit liefdesdrama zonder helden maar des te meer warme menselijkheid.

His Majesty O'Keefe

1954 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Byron Haskin. Met o.a. Burt Lancaster, Joan Rice, Benson Fong, Philip Ahn en Grant Taylor.

In het helaas gestorven genre van de exotische avonturenfilm draaide War of the Worlds-regisseur Haskin dit fijne mopje Technicolor-escapisme met echte kerel Burt op z'n best. Kapitein O'Keefe (Lancaster) strandt in 1870 in de Stille Zuidzee op de paradijselijke Yap-eilanden en ziet fortuinpotentieel in gedroogde kokos. Met een list palmt de nieuwbakken entrepreneur de bijgelovige inboorlingen in, maar een Duitse onderneming is niet van concurrentie gediend. Minder geschikt voor strikte antiglobalisten, dit op Viti Levu, Fiji opgenomen vuurwerkje. De Britse Joan Rice is een bevallige Yapse.

Apache

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Robert Aldrich. Met o.a. Burt Lancaster, Jean Peters, John McIntire, Charles Buchinsky en John Dehner.

Na de overgave van Apache-opperhoofd Geronimo weigert Massai (Lancaster) zich te laten ontwapenen. Hij wordt gevangen genomen, maar kan op weg naar een reservaat in Florida ontsnappen. Hij wordt geconfronteerd met het hem onbekende stadsleven in St. Louis en ontmoet een Cherokee die als boer in vrede leeft met de blanken. Hij wil die gedachte bij zijn eigen volk overbrengen, maar hij wordt verraden door de vader van zijn vriendin. Veel gepraat en weinig actie, maar wel een boeiend verhaal. Echter, voorzien van een onlogisch einde (dat Aldrich aanvankelijk weigerde te draaien). James R. Webb bewerkte de roman Bronco Apache van Paul I. Wellman. De acteurs leveren goed werk, ook al doet Lancaster af en toe wat te druk. De ontdekking van de 'beschaafde wereld' van 1886 door de 'wilde' Indiaan is een knap stukje film. Verzorgd camerawerk van Ernest Laszlo. Charles Bronson staat in de cast vermeld als Buchinsky.

The Crimson Pirate

1952 | Avonturenfilm, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Burt Lancaster, Nick Cravat, Eva Bartok, Torin Thatcher en Christopher Lee.

Regisseur Siodmak (The Killers) was van de film noirs, totaal niet van de comedies. Misschien dat daarom in de piratenparodie The Crimson Pirate een ontspannen sfeer hangt. De zwaarden en schepen ogen echt, superster Lancaster - immers voormalig trapezewerker - zwaait hevig langs het zwerk en het geheel is keurig op film vastgelegd, maar het was voor de crew heerlijk om het niet serieus te nemen. Piraat Vallo (Lancaster) en zijn stomme partner Ojo (Cravat, voormalig circusmaat van Lancaster) gaan opstandelingen van een Caribisch landje bijstaan. Geschreven door Roland Kibbee en in beeld gebracht door Otto Heller. Gefilmd in Engeland.

The Flame and the Arrow

1950 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Jacques Tourneur. Met o.a. Burt Lancaster, Nick Cravat, Virginia Mayo, Robert Douglas en Aline MacMahon.

De film wordt gesitueerd in het middeleeuwse Lombardije dat wordt onderdrukt door huurlingen uit Hessen. In zijn doorbraakrol speelt Lancaster de Lombard Dardo die een persoonlijke vete uitvecht met de despotische huurlingenleider Alessandro (Douglas). The Flame and the Arrow heeft het allemaal: schone beelden van Ernest Haller, idem muziek van Max Steiner (beiden van Gone in the Wind), actie, en romantiek - zie maar hoe Lancaster middenin een slag pauzeert om de jonkvrouwe te zoenen. Om The Flame and the Arrow te promoten ging Burt Lancaster het land af om live voorproefjes te geven op de acrobatische stunts in de film. Hij en Cravat waren immers samen circusartiesten geweest.