Kathy Mueller

Regisseur

Kathy Mueller is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Girl Who Came Late

1993 | Romantiek, Komedie, Drama

Australië 1993. Romantiek van Kathy Mueller. Met o.a. Miranda Otto, Martin Kemp en Anne Looby.

Buitenissige film over de jonge Nell (Otto), die paarden interessanter en aardiger vindt dan kerels... totdat zij met haar oude VW-kever knalt op het peperdure, Italiaanse sportkarretje van sprookjesprins, miljonair-ondernemer Digby (Kemp). Nell die problemen krijgt met haar kampioensmerrie, gooit het leven van Digby volledig door de war, maar ook hier geldt: eind goed, al goed. Onschuldig vermaak, zonder pretenties voor de gehele familie, al nestelt de grootste cynicus van het gezin zich schoorvoetend met de nodige scepsis in de gemakkelijke, lederen fauteuil voor de kijkbuis.

The Girl Who Came Late

1991 | Komedie, Romantiek

Australië 1991. Komedie van Kathy Mueller. Met o.a. Miranda Otto, Martin Kemp, Anne Looby, Alister Smart en Gia Carides.

Een jonge vrouw werd in haar jeugd getraumatiseerd door vermeende incestueuze handelingen van haar vader in de paardenstal. Bijgevolg trekt ze in haar schulp als ze onder druk komt te staan. Een auto-ongeval op volwassen leeftijd brengt hierin verandering, als ze voor het eerst in haar leven verliefd wordt. Een vreemde film, die niet echt geslaagd is, wat vooral aan het kronkelige en ongeloofwaardige scenario ligt. Lijkt heel intrigrerend, maar er wordt niets waargemaakt.

The Girl From Tomorrow

1990 | Familiefilm, Sciencefiction

Australië 1990. Familiefilm van Kathy Mueller. Met o.a. Katherine Cullen, Melissa Marshall en James Findlay.

Verrassingsloos verhaal over een meisje van dertien uit het jaar 3000. Door een fout met een tijdmachine en het feit dat ze ook nog eens ontvoerd is door met een schurk uit 2500, komt ze terecht in 1990, in Australië. Bij de vuilnisbelt, waar ze aangeland is, ontmoet ze twee leeftijdsgenootjes die ervoor zorgen dat zij uit eindelijk weer naar huis kan terugkeren. Het oppervlakkige standaardscenario is afkomstig van John Thomson en Mark Shirrefs.

Il Magistrato

1989 | Drama, Misdaad

Zwitserland/Italië/Australië 1989. Drama van Kathy Mueller. Met o.a. Franco Nero, Catherine Wilkin, Dennis Miller, Julia Blake en Steve Bastoni.

In deze prachtig gefilmde co-productie overtuigt Franco Nero als de magistraat die 'recht voor iedereen' als zijn levenstaak ziet. Poging tot opkoping, geweld en terreur wordt zijn deel. Hij neemt het op tegen de georganiseerde misdaad, corrupte rechters en dito politici. Als zijn vrouw wordt vermoord en zijn zoon spoorloos verdwijnt, neemt hij het recht in eigen hand. Een lekkere, snelle film met een uitstekende rolbezetting. Spanning tot het eind.

Emerging

1985 | Drama

Australië 1985. Drama van Kathy Mueller. Met o.a. Shane Connor, Sue Jones, Robin Gibbes, Tibor Gyapjas en Brenda Addie.

Sinds hij betrokken raakte bij een motorongeval is Stephen McNair (Connor) aan een rolstoel gekluisterd. Hij voelt zich nutteloos en haat de wereld rond hem. Zijn toekomst ziet hij zwart in. Wat moet er gebeuren als hij het revalidatie-centrum verlaat? Zal Cathy (Gibbes), zijn verloofde, hem nog willen? Hij woont een toneelvoorstelling bij, maar wanneer de actrice Haley (Jones), die een gehandicapte speelt, na het stuk rechtstaat raakt hij helemaal uit de bol. Hij voelt zich bedrogen. Haley van haar kant voelt zich persoonlijk betrokken bij deze tragedie buiten haar wil om. Ze gaat Stephen terug opzoeken en tussen beiden groeit een vriendschap. Wat begint als een schitterend docudrama over het leven in een revalidatie-centrum (waarin gehandicapten zelf de rollen bezetten) valt de film uiteen in een voorspelbaar sentimenteel drama dat weinig realistisch evolueert naar een geforceerd slot. De twee hoofdrolspelers leven zich uitstekend in hun rol in, maar het scenario van Max Richards werkt hen tegen. Chris Davis stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kathy Mueller op televisie komt.

Reageer