David G. Hill

Editor

David G. Hill is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

The Age of Stupid

2009 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2009. Documentaire van Franny Armstrong.

Enkele decennia in de toekomst waakt een verteller (Postlethwaite) in een hoog boven het water uittorenend museum over zijn archief met boeken en beeldmateriaal, terwijl de aarde is veranderd in een onbewoonbare planeet. Hij vraagt zich af hoe we toch zo stom konden zijn om alle signalen over opwarming van de aarde te negeren, en illustreert zijn betoog met portretjes van onder meer een bejaarde bergbeklimmer, een Nigeriaanse dorpsbewoonster en een Indiase luchtvaarttycoon-in-de-dop. Regisseuse Armstrong wilde een compromisloos pamflet maken en dat is haar gelukt. Harder dan Al Gore's An Inconvenient Truth, daarom wellicht minder effectief.

Born Equal

2006 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2006. Drama van Dominic Savage. Met o.a. Robert Carlyle, Colin Firth, Anne-Marie Duff, David Oyelowo en Nikki Amuka-Bird.

Prima BBC-televisiedrama volgt diverse bewoners in een Londens opvanghuis: een labiele man die net uit de gevangenis komt, een gevlucht Nigeriaans gezin, een zwangere vrouw en haar dochtertje met een onhoudbare thuissituatie. In een vierde verhaal speelt Colin Firth een verveelde bankier die zich na een pijnlijke ontmoeting met een dakloze gaat inzetten voor kansarmen. Het had allemaal erg moralistisch en zwaarmoedig kunnen worden, maar de toon blijft realistisch, mede door het deels geïmproviseerde spel van de ervaren acteurs. Grote verrassingen blijven uit; de kracht van de film ligt in de nuances.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David G. Hill op televisie komt.

Reageer