Frank Dingenen

Acteur

Frank Dingenen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Maman

1990 | Drama

België 1990. Drama van Frank Van Mechelen. Met o.a. Frank Dingenen, Els Dottermans, Liliane Dorekens, Ria Verscharen en Chris Boni.

Voor Dingenen als veertig-jarige vrijgezel begint het leven plots na de dood van 'Maman' die hem steeds onder de knoet hield. Hij erft een fortuin en komt nog enkel met vrouwen in contact. Een vrouw, die hem intrigeert en chanteert, blijkt zijn halfzus te zijn. Gaaf werkstuk, psychologisch drama met ondertoontjes van fijn blijspel, stijlvol doorgetrokken tot het einde.

Het Spook van Monniksveer

1989 | Drama

België 1989. Drama van Eddy Asselbergs en Frank Van Mechelen. Met o.a. Frank Dingenen, Marilou Mermans, Hilde Heijnen, Herman Gilis en Chris Cauwenbergs.

Met een schuldtrauma opgezadelde Mermans wordt als echtgenote van vermoeide, werkloze veertiger Dingenen vermoord. Alle verdenkingen vallen op hem, maar finaal komt alles in orde in deze matige verfilming van Aster Berkhofs gelijknamige roman. Niet passende rol voor cabaretier Dingenen die erg ongeloofwaardig overkomt.

Blueberry Hill

1989 | Komedie, Familiefilm

België 1989. Komedie van Robbe De Hert. Met o.a. Babette van Veen, Frank Aendenboom, Ronny Coutteure, Eric Clerckx en Hilde Heynen.

Vaak ontroerende leuke, observerende, niet-moraliserende Vlaamse tienerfilm met centraal de amoureuze perikelen van een eindejaars-leerling aan een katholieke beroepsschool met een bikkelharde autoritaire secretaris-directeur. Relatieproblematiek wordt hartelijk, soms grappig getekend. Hoewel het einde wat te sterk herinnert aan IF van Lindsay Anderson is dit een bloemrijke en prachtige film over tieners en jeugdsentiment uit 1959. Een feest voor wie die jaren als tiener meemaakte. Pas is een stevige hoofdrolspeler, van Veen een sexy vampje en Aendenboom weer uitmuntend als bekrompen schoolfrik. Scenario van Walter Van den Broeck en Robbe de Hert. Camerawerk van Jean-Claude Neckelbrouck. Geproduceerd door het duo Marc Punt en Jan Verheyen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Dingenen op televisie komt.

Reageer