Joey Dee

Acteur

Joey Dee is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Twist

1992 | Documentaire, Muziek

Canada 1992. Documentaire van Ron Mann. Met o.a. Chubby Checker, Hank Ballard, Joan 'Buck' Kiene, Jimmy Peatross en Cholly Atkins.

Een vlot overzicht van de twistrage die de wereld in de ban hield begin jaren 1960. De song die deze rage startte, The Twist, werd in 1959 geschreven door Hank Ballard en als 'onverkoopbaar' op de B-kant van een van zijn hits uitgebracht. Een goed jaar later was het de beurt aan Chubby Checker, die er geschiedenis mee schreef. Enkele bekende twistidolen komen aan het woord, evenals mensen die met hen werkten, zoals dansers en producers. Het geheel wordt opgefleurd door archiefbeelden van tv-shows, fragmenten uit al lang vergeten twistfilms en zelfs het originele How To Twist In Five Lessons. Destijds noemde men de dans obsceen, primitief en zelfs 'synthetische seks voor voyeurs' en werd hij verboden in het danspaleis Roseland. Een vermakelijk nostalgisch sfeerbeeld voor wie zich dat nog herrinnert en wie het ontdekken wil. De montage is van Robert Kennedy en de research werd gedaan door Dave Segal. Voor de animatiebeelden zorgde Maury Whyte. Mann schreef het scenario en de originele beelden zijn van Bob Fresco.

Two Tickets to Paris

1962 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1962. Muziek van Greg Garrison en Greg Harrison. Met o.a. Joey Dee, < the Starlighters, Gary Crosby, Kay Medford en Jeri Lynne Fraser.

Tieners Dee en Fraser, met trouwplannen, zeilen naar Frankrijk en beleven daar ieder een onbetekenend avontuurtje. Een onbeduidende musicalkomedie, oorspronkelijke lengte 90m.

Hey, Let's Twist!

1961 | Muziek

Verenigde Staten 1961. Muziek van Greg Garrison. Met o.a. Joey Dee, < The Starliters, Peppermint Loungers en Jo Ann Campbell.

Liever niet. Deze korte film kwam uit op het hoogtepunt van de Twistdansrage en was toen al niet erg goed ... nu is het slechts tijdverspilling om de tachtig minuten uit te zitten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joey Dee op televisie komt.

Reageer