Lance Gewer: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

Piepertje

2010 |

Zuid-Afrika 2010. Donovan Marsh. Met o.a. Troye Sivan, John Cleese, Jamie Royal en Travis Hornsby.

Zuid-Afrika, 1990. Dat Nelson Mandela na een lange gevangenschap zal worden vrijgelaten, is natuurlijk groot nieuws. Maar voor de dertienjarige Spud (Sivan) zijn er belangrijkere dingen: zijn nieuwe school bijvoorbeeld, een deftige kostschool. Spud komt uit een heel gewoon gezin en moet zich zien te redden tussen rijkeluiskinderen met namen als Gecko en Rambo, en een eigenaardige leraar Engels (Cleese). Sympathiek 'visueel dagboek' van Spuds eerste schooljaar is nu eens grimmig, dan weer geestig en wat sentimenteel. Naar de in eigen land populaire autobiografische boekenreeks van John van de Ruit.

Tsotsi

2005 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Zuid-Afrika 2005. Misdaad van Gavin Hood. Met o.a. Presley Chweneyagae, Terry Pheto, Mothusi Magano, Rapulana Seiphemo en Israel Makoe.

De negentienjarige, zwarte Tsotsi (Chweneyagae), opgegroeid in een rioleringsbuis op een braakliggend terrein bij Johannesburg, slijt zijn dagen als lid van een uiterst gewelddadige jeugdbende. Als hij een vrouw neerschiet en er met haar zilvergrijze BMW vandoor gaat, blijkt er op de achterbank een baby te liggen. In Tsotsi, dat de Oscar voor beste niet-Engelstalige film won, ligt het sentiment voortdurend op de loer. Maar regisseur Hood houdt maat. De meeslepende en hartverscheurende film werd een publiekslieveling op festivals.

Beat the Drum

2003 | Drama

Zuid-Afrika​/​​Verenigde Staten 2003. Drama van David Hickson. Met o.a. Junior Singo, Owen Sejake, Clive Scott en Nolatandu Maleke.

Onafhankelijk project Beat the Drum vertelt over de jongen Musa, die zijn ouders aan aids verloren heeft. Hij gaat op zoek naar een oom in Johannesburg met in zijn hand een drum die - verwijzend naar Die Blechtrommel - symbool staat voor De Boodschapper. Aids wordt door ongeïnformeerden in de film gezien als een bovennatuurlijke vloek; regisseur, producers en scenarist (David McBrayer) laten er in beeld en taal geen twijfel over bestaan dat ze dit soort onwetendheid willen bestrijden. De tragische ernst van aids dringt door, ondanks een niet zo geloofwaardig einde. De panoramische beelden zijn opgenomen in KwaZoeloe-Natal, waar aids de doodsoorzaak nummer 1 is.