Seijun Suzuki

Regisseur, Acteur

Seijun Suzuki is regisseur en acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Pupu no monogatari

1998 | Drama

Japan 1998. Drama van Kensaku Watanabe. Met o.a. Reiko Matsuo, Sakura Uehara en Seijun Suzuki.

Cold Fever

1995 | Komedie, Drama

Verenigde Staten/Japan/IJsland/Denemarken/Duitsland 1995. Komedie van Fridrik Thór Fridriksson. Met o.a. Lily Taylor, Masatoshi Nagase, Gísli Halldórsson, Fisher Stevens en Laura Hughes.

De typisch Japanse yup Hirata (Nagase) wil zijn vakantie vieren op zonnig Hawaii, maar zijn opa vindt dat hij de geesten van zijn zeven jaar geleden in IJsland gestorven ouders eindelijk eens moet eren door op de plek des onheils oude rituelen uit te voeren. IJsland blijkt weerbarstig, door alle denkbare soorten sneeuw en onbegrijpelijke IJslanders. Cold Fever-producer Jim Stark produceerde drie Jim Jarmusch-films - waaronder Mystery Train, met in de hoofdrol Nagase - en de film heeft dan ook veel weg van een Jarmusch-komedie.

Zigeunerweisen

1980 | Fantasy

Japan 1980. Fantasy van Seijun Suzuki. Met o.a. Yoshio Harada, Naoko Otani, Toshiya Fujita, Michiyo Ookusu en Kisako Makishi.

Een stijlvol en mysterieus spookverhaal gesitueerd in het Japan van de jaren 1920-1930. De film kende een enorm succes in Japan en werd door de Japanse critici in een recente opiniepeiling vermeld op de eerste plaats, nog voor Kurosawa's KAGEMUSHA. De Zigeunerweisen uit de titel is een muziekstuk van de Spaanse violist Pablo de Sarasate, dat een sleutelelement is in de intrige. Lang, maar héél mooi.

Koroshi no Rakuin

1967 | Misdaad, Experimenteel, Thriller, Actiefilm

Japan 1967. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Jo Shishido, Mariko Ogawa en Ann Mari.

Genreliefhebbers zullen diep verontwaardigd zijn over deze film waarin een beroepskiller aan menselijke zwakheid lijdt, zijn plicht één keertje verzaakt en als gevolg daarvan met angst en beven een van tevoren verloren eindgevecht moet leveren met een veel ervarener, meedogenloze killer. Ook Suzuki's productiemaatschappij was onthutst, waarop ze hem na veertig films en een lange trouwe dienst ontsloegen om hem vervolgens voor het gerecht te slepen wegens verraad. De weekhartig geworden regisseur is nooit meer aan de bak gekomen in Japan. Eenmaal op de zwarte lijst betekende het definitieve einde van zijn carrière; ongelooflijk, maar waar. Hachiro Gurju waagde het om het scenario te schrijven en Kazue Nagatsuka was de cameraman van dienst. Beslist een curiosum.

Tôkyô nagaremono

1966 | Misdaad, Drama, Thriller

Japan 1966. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Ryuji Kita, Hideaki Nitani en Eiji Go.

Gangster Tetsuo wil zich, net als zijn baas Kurata, terugtrekken uit het criminele leven, maar als een rivaliserende bende het gemunt heeft op zijn oude baas en mentor komt Tetsuo toch weer in actie. Niet eens zo opzienbarend Japans misdaadverhaal bevat behoorlijke plotgaten, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de zeer eigenzinnige vormgeving. Regisseur Suzuki mocht van de studio voor het eerst in kleur draaien en gebruikte dat optimaal. Mooie jaren 60 sfeer, een stijlvolle hoofdrolspeler met als toetje een toefje cultuurkritiek.

Kenka erejii

1966 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm

Japan 1966. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Seijuro Onda, Kayo Matsuo, Isao Tamagawa, Takeshi Kato en Chikako Miyagi.

Een jongerendrama in het Japan van de jaren 1930-1940. Centraal staat Rinroku, een jongen die onder de invloed staat van een beruchte vechtersbaas en door diens toedoen in allerlei knokpartijen betrokken raakt. Hoewel thematisch interessant lijdt de film aan een gebrek aan dramatische structuur zodat de verschillende, op zich vaak erg geslaagde scènes nooit echt een geheel vormen. Scenario van Kaneto Shindo. Camerawerk van Kenji Hagiwara. Ook bekend als QUARREL ELEGY.

Shunpuden

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Nogawa Yumiko en Kawachi Tamio.

Een jongerendrama in het Japan van de jaren 1930-1940. Centraal staat Rinroku, een jongen die onder de invloed staat van een beruchte vechtersbaas en door diens toedoen in allerlei knokpartijen betrokken raakt. Hoewel thematisch interessant lijdt de film aan een gebrek aan dramatische structuur zodat de verschillende, op zich vaak erg geslaagde scènes nooit echt een geheel vormen. Scenario van Kaneto Shindo. Camerawerk van Kenji Hagiwara. Ook bekend als QUARREL ELEGY.

Shumpuden

1965 | Oorlogsfilm, Drama

Japan 1965. Oorlogsfilm van Seijun Suzuki. Met o.a. Tamio Kawaji, Yumiko Nogawa, Isao Tamagawa en Shoici Ozawa.

Kawaji is een Japanse prostituée die tijdens de Japans- Chinese oorlog wordt toegevoegd aan een kazerne in Noord-China, waar ze samen met een aantal andere vrouwen tussen de gevechten door voor de ontspanning van de soldaten moet zorgen. Evenals haar collega's ondergaat ze heel wat vernederingen. Vooral de adjudant, die haar als zijn persoonlijk eigendom beschouwt, vervult haar met walging. Ze zweert dat ze zijn macht zal breken. Spectaculair gefilmd drama over vrouwen die niet de baas zijn over hun eigen lichaam. Ze leven in een wereld waarin menselijkheid een onbekend begrip is en moeten aan elke gril gevolg geven. Uitstekend spel. De roman van Tamura Taijiro werd bewerkt door Hadjime Takaiwa. Camerawerk is van Kazue Nagatsuka. Scope.

Nikutai no Mon

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Yumiko Nogawa, Kayo Matsuo, Misako Tominaga en Joe Shisshido.

Vlak na WO II tracht de jonge en mooie Shintaro te overleven in een wereld vol ellende en corruptie. De film-versie van het meest populaire Japanse toneelstuk na de oorlog, dat ondanks de cinematografische beperkingen heel goed de sfeer in deze periode weet weer te geven.

Yaju no seishun

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Jo Shishido, Tamio Kawaji, Misako Watanabe, Watanabe Misako en Kawaji Tamio.

Gewelddadige B-film van de ongekroonde genre-koning: twee lijken en een politieman met een vrouw in zijn armen - dat alles wordt in een hotelkamer aangetroffen. De dader moet opgespoord. Liefhebbers gaat dat zien, want werk van Suzuki - dikwijls gekruid met sarcasme en seks - komt maar zelden naar het Westen. Scenario van Ikeda Ichiro en Yamazaki Tadaaki naar een roman van Oyabu Harushiko. Camerawerk van Nagatsuka Kazue.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Seijun Suzuki op televisie komt.

Reageer