Jean Mathieu is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les noces de papier

1989 | Drama

Canada 1989. Drama van Michel Brault. Met o.a. Geneviève Bujold, Manuel Aranguiz, Dorothée Barryman, Gilbert Sicotte en Jean Mathieu.

Een Zuidamerikaanse vluchteling komt met een toeristenvisum Canada binnen. Hij hoopt door het sluiten van een 'papieren' huwelijk te kunnen blijven. De mooie Bujold speelt op geroutineerde wijze de 'bruid'. Scenario van Jefferson Lewis en Andreée Pelletier.

Des amis pour la vie

1989 | Thriller, Drama

Canada 1989. Thriller van Alain Chartrand. Met o.a. François Faucher, Paul Hébert, Roger Joubert, Jean Mathieu en Gisèle Schmidt.

Na dertig jaar vriendschap besluit een groepje mannen en vrouwen hun eigen rusthuis op te richten en er samen te gaan wonen. Alles verloopt volgens plan tot op het moment dat anonieme brieven de rust komt verstoren. De schuldige wordt echter ontmaskerd. Neigt naar het drama maar daar blijft het bij. De toon is meer die van een warme, persoonlijke vertelling. Met aardige observaties van de karakters en de gedragingen, sarcastische humor en wat nostalgie. Een pretentieloze maar aardige film. Aan dit gunstige resultaat droegen overtuigende, zij het aan deze zijde van de Atlantische Oceaan totaal onbekende acteurs, het hunne bij.

Before the Time Comes

1975 | Drama

Canada 1975. Drama van Anne-Claire Poirier. Met o.a. Luce Guilbeault, Paule Baillargeon, Angèle Arsenault, Jean Mathieu en Pierre Gobell.

Helène heeft al drie kinderen en wil geen vierde. Als ze toch in verwachting raakt overweegt ze een abortus. De film volgt Helènes strijd en de vraag over de rol van de vrouw in deze zaak. Gevoelige materie, gevoelig verfilmd.