Youssef Hajdi

1979 Acteur

Youssef Hajdi (1979) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Vincent n'a pas d'écailles

2014 | Drama, Komedie, Fantasy

Frankrijk 2014. Drama van Thomas Salvador. Met o.a. Thomas Salvador, Vimala Pons, Youssef Hajdi en Nina Meurisse.

Vincent heeft geen schubben, aldus de titel van deze tragikomedie. Debuterend regisseur Thomas Salvador kruipt zelf in de huid van een teruggetrokken man die zich ontpopt tot een superman als hij nat wordt. Maar Vincent gebruikt zijn speciale gaven alleen voor eigen plezier, namelijk ontzettend snel zwemmen. Of dobberen, als er maar water is. Een vriendin en een collega ontdekken Vincents kunnen, waarna de politie lucht krijgt van de privéheld en de film verandert in een uitvoerige klopjacht langs meren, bassins, rivieren en beken. Ingetogen kunststukje over de last van driften.

La dernière échappée

2014 | Biografie, Drama

Frankrijk 2014. Biografie van Fabien Onteniente. Met o.a. Samuel Le Bihan, Claire Keim, Youssef Hajdi en Muriel Mayette.

De in 2010 aan kanker overleden Laurent Fignon, groot wielerkampioen en tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, had een betere film verdiend dan dit matige tv-melodrama over zijn laatste levensjaar. Centraal staat zijn (fictieve) conflict met zijn arts, die hem vanwege zijn ziekte adviseert niet meer als commentator tijdens de Tour op te treden. Maar Fignons liefde voor de sport is ontembaar: met hese stem en zwakke gezondheid blijft hij tot de laatste snik zijn werk uitoefenen. Te zoet, al is Le Bihan voortreffelijk in de hoofdrol.

Mohamed Dubois

2013 | Komedie

Frankrijk 2013. Komedie van Ernesto Oña. Met o.a. Éric Judor, Sabrina Ouazani, Youssef Hajdi en Mhamed Arezki.

Arnaud Dubois, een rijke erfgenaam, valt voor de knappe Sabrina, van Noord-Afrikaanse afkomst. Om haar te verleiden, zegt hij dat hij Mohamed heet.

13m2

2007 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2007. Misdaad van Barthélemy Grossmann. Met o.a. Barthélemy Grossmann, Lucien Jean-Baptiste, Youssef Hajdi, Thierry Lhermitte en Bérénice Béjo.

Drie jongelingen in een verpauperde Parijse banlieue raken in het nauw na een overval en verschuilen zich dagenlang - met de buit - in een bunker van 13 vierkante meter. Cineast Grossmann geeft in zijn spotgoedkope eersteling een raak beeld van dolende, met uiterlijk vertoon geobsedeerde jongeren die langzaam desintegreren in hun claustrofobische onderkomen, waarbij de bunker fungeert als snelkookpanversie van de banlieue. Jonge hond Grossmann (1983) debuteerde als regisseur, producent, scenarist en speelfilmacteur met 13m2, een werk dat door de gevestigde Franse filmwereld terecht met enthousiasme werd ontvangen vanwege het waarachtige acteerwerk en de energieke stijl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Youssef Hajdi op televisie komt.

Reageer