Beppe Cino

Regisseur, Scenarist

Beppe Cino is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Di ceria dell'untore

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Beppe Cino. Met o.a. Franco Nero, Vanessa Redgrave, Fernando Rey, Lucrezia Lante Della Rovere en Salvatore Cascio.

Duister melodrama over het overlevingsinstinct van een groep verschillend geaarde mensen in Itali[KA3]e na WO II. Zij verblijven in een afgelegen sanatorium en zijn allen in de laatste fase van hun ziekte. Het verhaal concentreert zich op de gepassioneerde liefde van professor Nero, die de oorlog heeft overleefd maar tuberculose opliep en een beeldschone, vroegere balletdanseres (Rovere). Deze was getuige van de moord op haar vriend, een SS-officier. De zware bezetting (Redgrave, Rey) is alleen opgetrommeld om dit wanprodukt internationaal aanzien te geven. Aan het script ontbreekt een bepaalde strekking en de regie van Cino is zwak. Nero (die ook co-producent is) houdt door zijn goede spel de zaak nog een beetje bij elkaar. Prachtige opnamen van Franco Delli Colli.

Rossa di sera

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Beppe Cino. Met o.a. Massimo Venturiello, Cristiana Borghi, Tomas Arana en Manuela Gatti.

De generatie die opgroeide in de jaren zestig krijgt in de jaren tachtig met de midlife-crisis te maken. Een man bezoekt zijn dochter die nog bij haar moeder woont. Hij ontmoet vrienden van vroeger. Zonder sentimenteel te worden, toont de film wat er geworden is van die generatie en dat hun idealen van toen niet passen in de 'egoïstische' jaren tachtig.

La casa del buon ritorno

1986 | Thriller

Italië 1986. Thriller van Beppe Cino. Met o.a. Amanda Sandrelli, Stefano Gabrini, Fiammetta Carena, Stenis Ledda en Lotta Ledda.

Een villa. Verklede kinderen spelen verstoppertje. Een meisje valt van het terras en sterft. Heeft een ander meisje haar, al of niet opzettelijk, geduwd? Jaren later komt een jongeman naar de villa, waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Direct na aankomst begint hij beelden te zien uit een gruwelijk verleden. De herinnering aan het meisje dat jaren geleden de dood vond wordt een obsessie. Hij ziet haar geest dwalen door het huis. Een langzame film die z'n pretenties niet waarmaakt. Scenario van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beppe Cino op televisie komt.

Reageer