Amelia de la Torre

Acteur

Amelia de la Torre is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

127 millones libres de impuestos

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Agustín González, Amelia de la Torre en María Silva.

Teneinde aan een bankroet te ontkomen wendt een industrieel de kidnapping van zijn eigen vader voor. Een zeer slechte komedie, mislukt ondanks het goede niveau van de bezetting.

La Miel

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. Jane Birkin, José Luis Lopéz Vázquez, Jorge Sanz en Amelia de la Torre.

Een man op leeftijd verlangt hevig naar een jong meisje. Onuitstaanbaar, ofschoon er in het draaiboek enkele interessante ideeën voorkomen.

La Celestina

1969 | Drama, Romantiek

Spanje/Duitsland 1969. Drama van César Férnandez Ardavín. Met o.a. Amelia de la Torre, Julián Mateos, Elisa Ramírez en Hugo Blanco.

Het tragisch eindigende liefdesverhaal van Calisto en Melibea in het keizerlijke Toledo. Versie van een van de voornaamste klassieke werken uit de Spaanse literatuur. Het cinematografische resultaat is middelmatig.

La Reina del Chantecler

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Rafael Gil. Met o.a. Sara Montiel, Alberto de Mendoza, Luigi Giuliani, Milagros Leal en Amelia de la Torre.

Een Music hall-vedette anno 1916 wordt bedrogen door haar minnaar en vindt een nieuwe, volkse aanbidder in het publiek, maar weet niet te kiezen tussen huwelijk en succes. De geliefde verongelukt en de ster wijdt zich geheel aan haar muzikale loopbaan en neemt zonder illusies haar vroegere minnaar terug. Een muzikale smartlap zoals er reeksen werden gemaakt rond de Spaanse ster Montiel, die mooi mag zijn, veel moet zingen en af en toe decoratief kan lijden.

Los Derechos de la mujer

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Javier Armet, José Luis Lopéz Vázquez, Mara Cruz en Amelia de la Torre.

Een echtpaar heeft voortdurend ruzie. Een van de meest achterlijke en irriterende komedies uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Plácido

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Cassen, José Luis Lopéz Vázquez, Elvira Quintillá, Manuel Alexandre en Amelia de la Torre.

In een kleine Spaanse provinciestad worden de jaarlijkse charitatieve werken uitgevoerd. Ongetwijfeld is dit één van de beste films van Berlanga, maar hij behoort tevens tot de beste uit de geschiedenis van de Spaanse cinema. Een film die door de bittere en indringende humor een keihard beeld schetst van de Spaanse werkelijkheid in het begin van de jaren zestig. Een meesterwerk, dat in Cannes zelfs voor een prijs werd voorgedragen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amelia de la Torre op televisie komt.

Reageer