Kate Bush

Regisseur, Acteur, Componist

Kate Bush is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Cronaca di un amore violato

1995 | Thriller

Spanje/Frankrijk/Italië 1995. Thriller van Giacomo Battiato. Met o.a. Roberto Zibetti, Isabella Ferrari, Sophie Broustal, Goya Toledo en Marisa Paredes.

Luca (Zibetti) die aan de universiteit studeert, is onzeker. Uiterlijk merk je dat niet aan hem, maar zijn twijfel aan zichzelf heeft hem contactarm gemaakt en gestoord. Tegenover zijn woning is een tandartsenpraktijk waar hij de hupse assistente Valeria (Broustal) ziet. Hij heeft de wildste fantasie[KA3]en en de bizarste seksuele obssesies over haar. Hij begluurt haar en volgt haar heimelijk met zijn videocamera. Hij wordt steeds wanhopiger. Als hij ziet dat ze `s avonds haar auto niet aan de gang kan krijgen, besluipt hij haar en verkracht haar in het donker. Hij keert snel terug naar de woning en ontpopt zich even later als de barmhartige overbuur, die met haar te doen heeft. Valeria heeft hem niet herkend, is ontdaan over zijn warme gevoelens en is hem dankbaar. Terwijl Valeria het trauma over het voorval tracht te verwerken, gaat Luca gebukt onder schuldgevoelens. Als hij troost zoekt bij de oudere Lorena (Ferrari), vangt zij hem wel op, maar weigert iedere vorm van intimiteit. Nu komt de duivel pas echt los in Luca en belandt hij in een neerwaartse spiraal. Deze film gaat over de ontleding van een ongelukkige ziel en is gedaan in de vorm van een psychologische thriller. Broustal gooide later hogere ogen met vergelijkbare rollen in haar eigen land in sterkere films. Het magere scenario van regisseur Battiato en Graziano Diana naar de feministische roman van Anna Maria Pellegrino is behoorlijk traag. Het camerawerk is van Roberto Forza.

The Line, The Cross & The Curve

1993 | Fantasy, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1993. Fantasy van Kate Bush. Met o.a. Kate Bush, Lindsay Kemp, Miranda Richardson en Stewart Arnold.

Tijdens een onderbreking in de repetities voor een nieuwe show blijft Bush, wanneer een onweer losbarst en de stroom door een blikseminslag uitvalt, alleen achter in een hete, vochtige kamer. Uit de spiegel stapt een geheimzinnige vrouw, Richardson, met verbonden handen en rode balletschoenen. In ruil voor deze schoentjes moet Bush drie symbolen tekenen: een lijn, een kruis en een boog. Ze stapt door de spiegel en komt in een andere dimensie. Volgens haar gids Kemp kan ze alleen terug naar haar eigen wereld door de symbolen al zingend weer op te roepen. Verwarde, video-clip-achtige rock-fantasie die alleen de fans van de eigenzinnige Britse zangeres zal weten te boeien. Bush's scenario is afstandelijk en moeilijk te doordringen. Wel kun je genieten van de flitsende visuele effecten van Bob Hollow, magnifiek in beeld gebracht door Roger Pratt.

La carne

1991 | Erotiek, Drama

Italië 1991. Erotiek van Marco Ferreri. Met o.a. Francesca Dellera, Philippe Léotard, Petra Reinhardt, Farid Chopel en Gudrun Gundlach.

Paolo (Castellito) is een dromer, op zoek naar het goddelijke. Francesca (Dellera) is een romige vrouw, sterk, onafhankelijk. Hun - volgens Paolo - `Heilig Samengaan` is puur lijfelijk: er wordt uitsluitend gevrijd en gevreten. Als Francesca er genoeg van krijgt en verder wil trekken, rijgt Paolo haar aan zijn slagersmes. Hij eet zijn goddelijke vrouw bij stukjes en beetjes op, waarbij een verband gelegd wordt met de communie. Deze absurde, maar typische Ferreri-film (hij maakte ook LA GRANDE BOUFFE) toch nog voor enig schandaal zorgde tijdens het festival van Cannes, mist de overtuiging en de zeggingskracht van zijn voorgaande werk, zoals LA DERNIÈRE FEMME en blijft daardoor leeg als de getoonde verhouding. Het scenario is van Liana Betti en de regisseur. Doelmatig en vakkundig gefotografeerd door Ennio Guarnieri.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kate Bush op televisie komt.

Reageer