Sarita Choudhury (1966): cast.
Er zijn 12 films gevonden.

A Hologram for the King

2016 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigde Staten​/​​Mexico 2016. Drama van Tom Tykwer. Met o.a. Tom Hanks, Sarita Choudhury, Alexander Black, Sidse Babett Knudsen en Tracey Fairaway.

Amerikaan met midlifecrisis (Hanks, natuurlijk) herpakt zich in Saoedi-Arabië, waar hij een holografisch teleconferentie-systeem moet presenteren aan de koning (vandaar de titel). Bedoeld als komisch drama, maar deze verfilming van Dave Eggers' gelijknamige roman is geen van beide. Meer een multicultisprookje, waarin de politieke realiteit van KSA (The Kingdom of Saudi Arabia) wordt weggelachen of goedgepraat. En dat terwijl de film zo veelbelovend begint (op de klanken van 'Once in a Lifetime' van Talking Heads).

Learning to Drive

2014 | Romantische komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2014. Romantische komedie van Isabel Coixet. Met o.a. Ben Kingsley, Patricia Clarkson, Grace Gummer, Jake Weber en Sarita Choudhury.

Amerikaan met midlifecrisis (Hanks, natuurlijk) herpakt zich in Saoedi-Arabië, waar hij een holografisch teleconferentie-systeem moet presenteren aan de koning (vandaar de titel). Bedoeld als komisch drama, maar deze verfilming van Dave Eggers' gelijknamige roman is geen van beide. Meer een multicultisprookje, waarin de politieke realiteit van KSA (The Kingdom of Saudi Arabia) wordt weggelachen of goedgepraat. En dat terwijl de film zo veelbelovend begint (op de klanken van 'Once in a Lifetime' van Talking Heads).

Generation Um...

2012 | Drama

Verenigde Staten 2012. Drama van Mark Mann. Met o.a. Keanu Reeves, Bojana Novakovic, Adelaide Clemens, Daniel Sunjata en Sarita Choudhury.

John (Reeves) rijdt met een oude bak als chauffeur door New York. Zo brengt hij bijvoorbeeld Violet (Novakovic) en Mia (Clemens), die bijklussen als escort, van en naar hotels en feestjes. John probeert hun verveelde bestaan wat op te fleuren met een camera die hij heeft gestolen. Ondertussen heeft geen van de drie een idee waar ze heen willen, met het leven. Schrijver-regisseur Mann weet hun doelloosheid best aardig te vangen, maar dat maakt zijn film nog niet boeiend om naar te kijken.

Lady in the Water

2006 | Mysterie, Thriller, Fantasy

Verenigde Staten 2006. Mysterie van M. Night Shyamalan. Met o.a. Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Jeffrey Wright, Bob Balaban en Sarita Choudhury.

Op een dag vindt een conciërge (Giamatti) een jonge vrouw in het zwembad bij zijn appartementencomplex. Maar al snel blijkt dat Story (Howard) een sprookjesfiguur is, die probeert naar haar eigen wereld terug te keren. Andere, onaangename, fabelwezens proberen haar terugkeer te beletten. Shyamalan, maker van The Sixth Sense en Signs, baseerde Lady in the Water op een sprookje dat hij voor zijn kinderen bedacht. Om eventuele kritiek bij voorbaat te pareren castte hij zichzelf als een visionair auteur die de wereld zal veranderen. Maar hij kreeg twee Razzies, voor regie en spel, voor zijn zoveelste flop op rij.

High Art

1998 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Canada 1998. Drama van Lisa Cholodenko. Met o.a. Ally Sheedy, Radha Mitchell, Patricia Clarkson, Gabriel Mann en Bill Sage.

De hoogste kunst van High art is dat het wereldje dat geschapen wordt niet van echt onderscheiden kan worden. Lucy Berliner (Sheedy, in haar veelgeprezen comebackrol), Greta (Clarkson) en Arnie (Sage) wonen boven Syd (Mitchell) en James (Mann). De drie nemen heroïne tot zich, spelen vervolgens een spelletje Scrabble en dat is dat - de levenloze leegte is beklemmend. Syd ontdekt dat Lucy tien jaar terug een bekende fotografe was en wil haar inlijven voor haar tijdschrift. Lucy leeft een beetje op en Syd raakt hevig gecharmeerd van haar, maar de zombie-achtige Greta, die ooit in Fassbinder-films speelde, geeft haar relatie met Lucy niet zomaar op. High art staat gewoonlijk op de gay & lesbian-schappen van de betere videotheek, maar eigenlijk is dat een bekrompen genre-aanduiding. Scenarist-regisseuse Cholodenko maakte een subtiel gedetailleerde film over onplezierige kanten van de menselijke aard als angst en afhankelijkheid, en de tegenhangers ervan zoals liefde en eerlijkheid.

A Perfect Murder

1998 | Thriller

Verenigde Staten 1998. Thriller van Andrew Davis. Met o.a. Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen, David Suchet en Sarita Choudhury.

Michael Douglas is uitstekend als Steven Taylor, een 'American psycho' op leeftijd: rijk, uiterlijk goed verzorgd en perfect aangepast, maar van binnen koel, berekenend en keihard. Een gevaarlijk gegeven voor zijn echtgenote Emily (Paltrow) die - zo blijkt al in de eerste scène - een affaire heeft met een kunstenaar (Mortensen). Taylor is er de man niet naar om te laten blijken dat hij iets doorheeft. Hij laat hoogstens wat dreiging toe in zijn verder perfect gespeelde hartelijkheid. A Perfect Murder is gebaseerd op hetzelfde toneelstuk als (het superieure) Dial M for Murder van Hitchcock, maar weet met wendingen te verrassen en met solide acteerwerk te vermaken.

Subway Stories

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Jonathan Demme, Abel Ferrara, Julie Dash, Ted Demme en Alison Maclean. Met o.a. Sarita Choudhury, Anne Heche, Gregory Hines, Christine Lahti en Denis Leary.

Heeft u Smoke (1995) gezien? Dit is net zoiets, maar dan heel anders... Tien voornamelijk 'independent' scenaristen en dito regisseurs maakten met een massa bekende en minder bekende acteurs tien korte films die als raakvlak de metro in New York hebben. We zien bijvoorbeeld een snobistische vrouw kwaad worden op een gehandicapte Vietnamveteraan, omdat hij haar schoenen bevuilde. Verwacht geen speelfilm: dit zijn 'slices of life' die elk vaak niet eens een echte conclusie kennen, maar die wel op magische wijze iets zeggen over de moderne maatschappij.

Kama Sutra: A Tale of Love

1996 | Drama, Historische film

India​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1996. Drama van Mira Nair. Met o.a. Sarita Choudhury, Naveen Andrews, Ramon Tikaram, Indira Varma en Devi Rekha.

Voor het verhaal hoef je niet te kijken, maar voor de schitterende enscenering, de aantrekkelijke hoofdrollen en de fraaie Indiase locaties wel. Toch even over die inhoud: Dienares van Indiase prinses verleidt de koning en wordt daarop verstoten. Maar na een leven in bordelen, harems, kunstkringen en de onderwereld, keert ze terug als courtisane en als ervaringsdeskundige op het gebied van de Kama Sutra. Het feministisch, erotisch getinte scenario werd geschreven door Helena Kriel en regisseuse Nair. Omdat de makers vreesden dat de autoriteiten in India de opnamen zouden verbieden, werd de film in India opgenomen als 'Tara en Maya' (de namen van de prinses en haar dienares).

Down Came A Blackbird

1995 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1995. Drama van Jonathan Sanger. Met o.a. Vanessa Redgrave, Raul Julia, Laura Dern, Cliff Gorman en Sarita Choudhury.

De donkere schaduw van de onderdrukte en gemartelde slachtoffers van fascistische dictaturen hangt als een bijna voelbare dreiging over deze beklemmende film. Journaliste Helen McNulty en haar vriend Jan Talbek worden gevangen genomen in Zuid-Amerika. Jan komt later als lijk in een zwembad boven water. Helen zal zijn gezicht en verminkte lichaam nooit meer kunnen vergeten.

The House of the Spirits

1993 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Portugal​/​​Duitsland​/​​Denemarken 1993. Drama van Bille August. Met o.a. Jeremy Irons, Meryl Streep, Winona Ryder, Antonio Banderas en Glenn Close.

Het boek is meestal beter dan de film, maar ook degenen die The House of the Spirits van Isabel Allende niet gelezen hebben vinden de verfilming wonderlijk mislukt. De beelden van exotische landschappen en huizen zijn magnifiek, het verhaal - selfmade man Esteban (Irons) raakt verbitterd en komt lijnrecht tegenover de geliefde van zijn dochter (Ryder) te staan - is interessant en episch, en de acteurs geven zich volledig. En toch. De Zuid-Amerikaanse passie ontbreekt. De schuld daarvan wordt meestal gelegd bij de Deense scriptschrijver en regisseur August, die te koudbloedig zou zijn om Allende te doorgronden.

Wild West

1992 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1992. Komedie van David Attwood. Met o.a. Naveen Andrews, Sarita Choudhury, Ronny Jhutti, Ravi Kapoor en Ameet Chana.

De (vr)olijke tribulaties van een Country & Western band bestaande uit Pakistaanse immigranten uit het Londense Southall. Ze krijgen uiteindelijk succes met een hit. Doorspekt met typisch Britse humor, fraaie archetypes zoals racistische skinheads en een manager met een Amerikaanse slee voorzien van stierenhoorns, die droomt van klatergoud in Hollywood. Geslaagd scenariodebuut van toneelschrijver Harwant Bains en energiek filmdebuut van tv- regisseur Attwood. Lekkere deuntjes van Steve Earle, Nanci Griffith, Gart Brooks en Dwight Yoakam onder algehele supervisie van Dominic Miller. Deze alleraardigste film is met zeer bescheiden middelen gemaakt. Camerawerk van Nic Knowland.

Mississippi Masala

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mira Nair. Met o.a. Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth, Sharmila Tagore en Charles S. Dutton.

Choudhury als jonge vrouw van Indiase afkomst wordt in een stadje van de staat Mississippi verliefd op Amerikaanse zwarte Washington. Haar ouders, die om politieke redenen twintig jaar voordien uit Oeganda zijn verbannen, verzetten zich uitdrukkelijk tegen deze relatie. Geloofwaardige en ontroerende romance die dreigt stuk te lopen op racistische vooroordelen van beider familieleden: zwarte Amerikanen die nooit een voet in Afrika hebben gezet en Indi[KA3]ers uit Afrika, die nooit in India zijn geweest. Gevoelig, luchtig en wars van dramatische pathos. Scenario van Sooni Taraporevala. Indiase regisseuse Nair (van o.m. SALAAM BOMBAY) is even te zien als roddeltante. Ed Lachman deed het camerawerk.