Leif Magnusson

Regisseur

Leif Magnusson is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Villospȧr

2001 | Thriller, Misdaad

Zweden 2001. Thriller van Leif Magnusson. Met o.a. Rolf Lassgȧrd, Lars Melin, Christer Fant, Siw Erixon en Klas Gösta Olsson.

Commissaris Kurt Wallander (Lassg[KA9]ard) is een schepping van Henning Mankell, een succesvolle auteur van misdaadverhalen, die met regisseur Magnusson het scenario voor deze lange tv-film schreef. Wallander is gescheiden, heeft een lastige tienerdochter, eet fastfood, slaapt weinig, werkt hard en is onderbetaald; kortom de moderne clich[KA1]e-smeris. De film ontvlamt echter meteen: in het rustige plaatsje Raspfeld in Zuid- Zweden steekt een jong meisje (Lindfors) zich in brand voor de ogen van de toevallig aanwezige Wallander. Een nader onderzoek levert niets op behalve dat de ongelukkige Dolores heette. Vervolgens raakt Wallander betrokken bij een moord op de voormalige minister van justitie Wetterstedt (Grybe). De dader heeft op een gruwelijke wijze gewerkt: Wetterstedt is gescalpeerd. Wallander komt door aanwijzingen op het idee om de prostitutie met jonge meisjes nader te bekijken. Een volgend slachtoffer wordt gevonden en is kennelijk het werk van dezelfde moordenaar; het slachtoffer is de veertig-jarige Bj[KA3]orn Fredman (Gunnarsson). Een kijkje bij de weduwe levert op dat zijn vrouw Maria (Lindqvist) opgelucht is en van een tiran bevrijd is. Haar vijftien-jarige zoon Stefan (Persson) gelooft dat zijn vader zijn gerechte straf heeft gekregen. Twee nieuwe sporen: dochter Louise (Simonsen-Hebard) is onvindbaar, terwijl moeder en broer zich hierover bij navraag vreemd gedragen; ze leiden Wallanders aandacht af naar Bj[KA3]orns compagnon Peter Hjelm (Jakobsson), die in de prostitutie verwikkeld zou zijn. Wallander is er echter zelf snel achter: Louise blijkt in een psychiatrische inrichting te zitten en communiceert niet meer. Bij Wallander is inmiddels thuis ingebroken, terwijl de vermeende seriemoordenaar voor een derde keer toeslaat. Ook hier zijn weer aanwijzingen die in de richting van prostitutie wijzen. Wallander besluit Elisabet Carl[KA1]en (Svedjeström) te ondervragen, een bij de politie bekende prostituée die het rosse milieu goed kent, en zij leidt hem tenslotte indirect naar de oplossing. De kijker heeft inmiddels begrepen hoe de vork in de steel moet zitten en wie dit nog niet weet, moet de Amerikaanse Indianengeschiedenis een beetje kennen. Meer aanwijzingen over een wreker en de kinderprostitutie geven we niet. Een degelijk gemaakte, goed gespeelde, misdaadfilm, die nogal traag verloopt en geleidelijk de aandacht doet verslappen. Het camerawerk is van Richard Lindström. Wordt meestal in drie delen uitgezonden, die niet iedereen uit kijkt. Ook bekend als LEADING ASTRAY.

En verden til forskel

1989 | Familiefilm

Denemarken 1989. Familiefilm van Leif Magnusson. Met o.a. Adam Kozlowski, Boguslaw Linda, Hilda Jensen, Miroslaw Dymitrow en Kirsten Lehfeldt.

De twaalf-jarige Jens heeft een Poolse vader en een Deense moeder. Toen hij zes was, zijn de ouders gescheiden en werd Jens naar zijn grootvader in Joegoslavië gestuurd. Als deze gestorven is, komt de jongen op een internaat terecht. Hij loopt weg en weet zijn vader, een dromerige gokker, in Kopenhagen te vinden. Zijn droom om weer samen met zijn ouders te leven kan niet verwezenlijkt worden. 'Deze film, zegt de regisseur, is een sage over de klassieke held die een aantal zware proeven moet doorstaan. En zoals het een echte held betaamt, geeft Jens het nooit op. Met deze film wil ik de aandacht vestigen op de geestelijke armoede van onze tijd en op het paradoxale verlangen naar absolute vrijheid'. Het thema van het kind als slachtoffer van een onverschillige, ongevoelige wereld met vooral de Denen als een koel en kouwelijk zootje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leif Magnusson op televisie komt.

Reageer