Mako Kamitsuna

Editor

Mako Kamitsuna is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Mudbound

2017 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 2017. Drama van Dee Rees. Met o.a. Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke en Jonathan Banks.

Klassiek historisch drama waarin verschillende grote verhalen uit de Amerikaanse geschiedenis – slavernij, Jim Crow en de Tweede Wereldoorlog – op indrukwekkende wijze worden teruggebracht tot klein, persoonlijk leed. Begin jaren veertig koopt de familie McAllan (wit en rijk) een omvangrijk stuk land in ruraal Mississippi, waarvan een deel gepacht wordt door de familie Jackson (zwart en arm). Gaandeweg raken hun levens steeds meer met elkaar verbonden. Regisseur Dee Rees (Pariah) is iets te gortig met de poëtische voice-overs, maar haar acteurs stijgen stuk voor stuk tot grote hoogten, met in het bijzonder een onherkenbare Mary J. Blidge.

We Are X

2016 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Japan/Verenigde Staten 2016. Documentaire van Stephen Kijak.

Documentaire over X, een Japanse metalband die in de jaren tachtig een muziekrevolutie ontketende. Twintig jaar later, na een tragische break-up, vecht bandleider Yoshiki met zijn fysieke en mentale demonen als hij een laatste poging doet hun muziek weer aan de man te brengen.

Jackie & Ryan

2014 | Romantische komedie

Verenigde Staten 2014. Romantische komedie van Ami Canaan Mann. Met o.a. Katherine Heigl, Ben Barnes en Clea DuVall.

Een grotendeels dakloze, maar o zo wild aantrekkelijke straatmuzikant (Ben Barnes) smelt het hart van een stuurloze ex-popster (Katherine Heigl) in ansichtkaartwaardig winters Utah. Materiaal voor een niemendalletje, en de loopbaan van Katherine Heigl (Grey's Anatomy) drijft op zoetsappigheid, maar deze romantische komedie is dermate traag en vlak dat er zowaar een memorabel leidmotief rond een ongebruikelijke weg naar persoonlijke groei opborrelt. Tel daarbij het verstilde landschap en het verfrissende einde, en je hebt zowaar een voorzichtige aanrader met bovendien zo hier en daar authentieke (straat)muziek.

Pariah

2011 | Drama

Verenigde Staten 2011. Drama van Dee Rees. Met o.a. Adepero Oduye, Pernell Walker, Aasha Davis en Charles Parnell.

Zeventienjarige African-American Alike (Oduye) leeft in twee werelden, de wereld van haar vriendinnen in vrouwenclubs in New York, en de wereld van haar godvrezende homofobe ouders. Kiezen valt haar zwaar, omdat ze niet kan accepteren dat de beide werelden nergens overlappen. 'Verschoppeling' begon als korte film en autobiografisch afstudeerproject van filmstudent Dee Rees. Na een zegetocht langs internationale filmfestivals maakte Rees deze lange versie, die eveneens in de smaak viel in het alternatieve circuit. Oprecht werk, dat wijselijk niet probeert te prediken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mako Kamitsuna op televisie komt.

Reageer