Lando Buzzanca: cast.
Er zijn 44 films gevonden.

Tutti gli anni una volta l'anno

1994 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië​/​​België 1994. Komedie van Gianfrancesco Lazotti. Met o.a. Giorgio Albertazzi, Paolo Bonacelli, Lando Buzzanca, Carla Cassola en Paolo Ferrari.

Acht mensen, die inmiddels op de leeftijd zijn aangeland dat ze met pensioen gaan of gegaan zijn, zien elkaar eenmaal per jaar, telkens op hetzelfde tijdstip in het restaurant Trastevere in Rome. Een gewoonte, uitgegroeid tot een jaarlijks ritueel dat een traditie is geworden. Een van hen is onlangs overleden en heeft in zijn testament een leegstaand klooster aan hen nagelaten en wenst uitdrukkelijk dat ze er gaan wonen. Dat idee spreekt niemand aan, maar die avond komen alle problemen en frustraties boven water. Zo ontdekt Lorenzo (Albertazzi) door de clown van het gezelschap Raffaele (Rochefort) dat zijn vrouw eigenlijk zeer ongelukkig is; de weelderige Annamaria (Cassola) blijkt eigenlijk overwerkt te zijn en de voorzitter van de jaarclub Giuseppe (Gassman) komt pas als men al aan het dessert is begonnen, en bekent dat hij huisarrest heeft omdat hij verdacht wordt van belastingontduiking. Zo passeert iedereen de revue. Een ouderwetse komedie, eigenlijk meer een toneelstuk, maar prachtige types en een uiterst geslaagd dialoog, waardoor de film een groot festijn is. Het scenario is van regisseur Lazotti en Cecilia Calvi naar een verhaal van Paola Scola. Het camerawerk is van Sebastiano Celeste. Liefhebbers van snelle actie met imponerende speciale effecten moeten beslist niet gaan kijken; voor hen is deze rolprent veel te bescheiden van opzet en aanpak.

Nel giorno del Signore

1990 | Romantiek, Komedie

Italië 1990. Romantiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Erminio Macario, Carlo Dapporto en Igli Villani.

Raffaello Sanzio (Buzzanca), schilder, beeldhouwer en architect, een van de grootste kunstenaars aller tijden, leefde van 1483 tot 1520. Er zou een schitterende film over hem te maken zijn, maar deze romantische tragikomedie van Corbucci stelt weinig voor. De vriend van de schilder wordt beschuldigd van moord op een edelvrouw die een oogje had op Rafaël. Rafaël probeert de onschuld van zijn vriend te bewijzen. Buzzanca is weliswaar sympathiek maar fout gecast.

Secondo Ponzio Pilato

1988 | Historische film, Komedie

Italië 1988. Historische film van Luigi Magni. Met o.a. Nino Manfredi, Stefania Sandrelli, Lando Buzzanca, Luisa De Santis en Mario Scaccia.

In deze film is Pontius Pilatus een zwakke, weifelachtige stadhouder van Judea, met het accent van een Romeinse taxichauffeur. Zijn verstand belet hem te zien dat Jezus God is, terwijl zijn vrouw achtervolgd wordt door dromen en vast in Jezus gelooft. Hoewel in zijn hart liberaal, blijft Pilatus sceptisch. In een historisch niet verantwoorde finale wordt hij door keizer Tiberius onthoofd, omdat hij de verantwoordelijkheid voor de dood van Jezus op zich heeft genomen om verdere vervolging van de joden door de keizer te voorkomen. Een domme film, die slechts wordt opgeluisterd door de naakte slavinnen.

Prestami tua moglie

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. Lando Buzzanca, Claudine Auger, Janet Agren, Daniela Poggi en Massimo Boldi.

Een Zuiditaliaan leeft in Milaan met een rijke vrouw, maar plotseling wil zijn vrouw van hem scheiden. Om geen alimentatie te betalen doet hij net of hij arm is. Dank zij Buzzanca een grappige film met, zoals gebruikelijk in Italiaanse films, wat overbodig bloot. De kijkers zullen dit echter wel op prijs stellen.

Una Noche embarazosa

1978 | Komedie

Spanje​/​​Mexico 1978. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Lando Buzzanca, Claudia Islas, Carlos Estrada en Queta Claver.

Verschillende liefdesavonturen spelen zich in Acapulco af. Naar een idee van Luis G. Berlanga dat overgenomen werd door René Cardona Jr., hetgeen nauwelijks verschil opleverde.

San Pasquale Baylonne

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Lando Buzzanca, Stella Carnacina en Memmo Carotenuto.

Een landelijke klucht die geïnspireerd is door het slechtste soort Italiaanse schelmenkomedie, met een aantal triviale en banale episoden. Enigszins oneerbiedig, maar dan meer qua opzet dan in werkelijkheid. Alleen Lando Buzzance blinkt uit in zijn rol. Het is jammer dat hij zijn talent aan zo'n slechte film verspeelt.

Il gatto mammone

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà en Gloria Guida.

Lollo Mascialucia (Buzzanca), een fabrieksbaasje uit Sicilië, is ervan overtuigd dat zijn mooie vrouw onvruchtbaar is. Hij kan haar maar niet bezwangeren, hoe vaak hij het ook probeert. Dus ruilt hij haar in voor een ander. Dan blijkt dat hij zelf steriel is. Deze ondermaatse komedie wordt gered door Buzzanca, die er met zijn komisch talent nog wat leven in blaast, en door de beeldschone Podestà en Guida.

Il cavalier Costante Nicosia demoniaco, ovvero: Dracula ...

1975 | Komedie, Horror

Italië 1975. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Lando Buzzanca, Rosanno Brazzi, Sylva Koscina en Moira Orfei.

Costante Nicosia (Buzzanca) is de eigenaar van een tandpastafabriek. Hij gaat naar Roemenië en is de gast van Graaf Dracula, die hem in een vampier verandert. Hij keert terug naar Italië en zijn burgermans leventje, maar heeft het moeilijk met het onderdrukken van zijn verlangen naar bloed. Uit eigenbelang zet hij dan een bloedbank op voor zijn werknemers en spoort ze aan tegen hoge beloning bloed te geven. Goede grappen en leuk om Buzzanca bezig te zien. Hetzelfde geldt voor Koscina die veel erotische charme uitstraalt. De regie van Fulci is echter beneden de maat.

L' Arbitro

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Luigi Filipo D' Amico. Met o.a. Lando Buzzanca, Joan Collins, Martine Brochard, Arnoldo Foà en Silvia Monti.

Een voetbalscheidsrechter is zo gek is van zijn sport dat hij zijn huwelijk verwaarloost. Uiteindelijk dreigt zijn vrouw hem te verlaten. Hij ontmoet een journaliste, waarop zijn privé- leven in een crisis raakt. Deze middelmatige komedie wordt er door Buzzanca enigszins bovenop geholpen.

Il domestico

1974 | Erotiek, Komedie

Italië 1974. Erotiek van Luigi F. D'Amico. Met o.a. Lando Buzzanca, Martine Brochard en Arnoldo Foà.

Sekskomedie, die gered wordt door goede en komische akteerprestaties. Mager verhaaltje over een knecht die alles kan en die werkt voor een vroeger nogal flirt-grage jongedame, die de arme man behoorlijk in moeilijkheden brengt. Sommige scènes hebben een bijzonder komische werking.

La Calandria

1973 | Komedie, Historische film, Romantiek

Italië 1973. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Lando Buzzanca, Barbara Bouchet, Salvo Randone, Agostina Belli en Mario Scaccia.

Deze klassieke renaissance-komedie van Bibbiena gaat over een jongen die het ervan neemt en verliefd is op de prille echtgenote van een goedgelovige oude sul wiens moeder een beroep doet op een koppelaarster om hem in zijn echtelijke plichten in te wijden. De minnaar geeft zich in travestie als zodanig uit, maar merkt dat de te bedriegen echtgenoot verliefd op hèm wordt. Deze stijlvol aangeklede film had een andere rolbezetting nodig om een aanstekelijke dynamiek te krijgen, maar wordt met Buzzanca in de centrale rol te vaak een platvloerse klucht. Randone als de seniele hoorndrager redt zijn eigen scènes, maar zijn aandeel is te beperkt om de film op niveau te tillen.

L' Uccello migratore

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Steno. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Dominique Thorent, Gianrico Tedeschi en Paolo Cardoni.

Een Siciliaanse geschiedenisleraar krijgt een aanstelling op een school in Rome, waar zijn voorganger wegens anarchistische theorieën ontslagen is. leerlingen ondernemen in naam van het maoïsme allerlei sabotage-acties, totdat ze de nieuwe leraar - als deze erotische conflicten, waarin hij niets vermoedend is verzeild, voor het oog van de klas uitvecht - als revolutionair leider gaan zien. Deze meer sarcastische dan satirische film toont de nationale komiek Buzzanca weer als een hitsige Siciliaan, in conflict met de emancipatie elders. Politiek en onderwijs zijn niet meer dan wat andersoortig decor.

Il magnate

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Rosanna Schiaffino, Jean-Pierre Cassel en Pier Paola Bucchi.

Clara (Schiaffino) is de lieftallige vrouw van Furio Cicerone (Buzzanca), ingenieur en directeur van een bedrijf. Ze zwicht niet voor het amoureuze voorstel van graaf Arienti (Cassel), die door haar is geobsedeerd. Helaas heeft Furio enorme financiële schulden bij Arienti en heeft deze een bepaling in de leenovereenkomst opgenomen die erin voorziet dat de seksuele gunsten van zijn vrouw als onderpand gelden. Furio is er zeker van dat hij de graaf kan terugbetalen voordat de dekking door de bank afloopt, maar de machtige Arienti haalt de bankdirecteur ertoe over zich niet aan de overeenkomst te houden. De regie is ietwat zwak maar de humor is uitstekend en het is leuk om te kijken naar het fraaie komische spel van Buzzanca, Cassel en de beeldschone Schiaffino.

Quando le donne persero la coda

1972 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1972. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Renzo Montagnani, Lando Buzzanca en Senta Berger.

Clara (Schiaffino) is de lieftallige vrouw van Furio Cicerone (Buzzanca), ingenieur en directeur van een bedrijf. Ze zwicht niet voor het amoureuze voorstel van graaf Arienti (Cassel), die door haar is geobsedeerd. Helaas heeft Furio enorme financiële schulden bij Arienti en heeft deze een bepaling in de leenovereenkomst opgenomen die erin voorziet dat de seksuele gunsten van zijn vrouw als onderpand gelden. Furio is er zeker van dat hij de graaf kan terugbetalen voordat de dekking door de bank afloopt, maar de machtige Arienti haalt de bankdirecteur ertoe over zich niet aan de overeenkomst te houden. De regie is ietwat zwak maar de humor is uitstekend en het is leuk om te kijken naar het fraaie komische spel van Buzzanca, Cassel en de beeldschone Schiaffino.

La Schiava io ce l'ho e tu no

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Lando Buzzanca, Catherine Spaak en Adriana Asti.

Verstikt door een rijke vrouw en een minnaar, koopt een jonge Siciliaan een slavin uit het Amazone-gebied en neemt haar mee naar Palermo. Dit veroorzaakt een schandaal en grote problemen. Een goede sociale komedie met Buzzanca als uitblinker in een goede bezetting.

Il Sindacalista

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Lando Buzzanca, Isabella Biagini, Renzo Montagnani, Gino Santercole en Dominique Boschero.

Een Siciliaanse emigrant en vakbondsvertegenwoordiger wordt door zijn collega's achterna gezeten als hun fabriek verkocht wordt. Buzzanca haalt het zwakke scenario op en maakt er een grappige komedie van, waarin hij zijn achtervolgers probeert te ontwijken.

Homo eroticus

1972 | Komedie, Erotiek

Italië 1972. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Bernard Blier, Sylva Koscina en Adriana Asti.

Een medisch onderzoek wijst uit dat een Siciliaanse huisknecht in Bergamo een derde testikel heeft en dus seksueel superpotent moet zijn. Deze reputatie dringt ook door tot de rijke dames; hij maakt een maatschappelijke bliksemcarri[KA2]ere, tot hij zijn potentie verliest en ware liefde en geluk vindt. Deze nieuwe variant op formule-komedies rond Buzzanca als onnozele maar hitsige Siciliaan wisselt de voor de hand liggende grappen af met geslaagdere en maakt van alle actrices karikaturale nymfomanen behalve van Podest[KA2]a (vrouw van de regisseur), die gespaard blijft voor het happy end. Ook bekend als MAN OF THE YEAR.

All'onorvole piacciono le donne

1972 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1972. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Lionel Stander, Lando Buzzanca, Francis Blanche, Laura Antonelli en Anita Strindberg.

Een vette farce, die onhandig vermomd is als een satire op de Italiaanse clerus en bourgeoisie. Lucio Fulci regisseert met zijngebruikelijke storende nadrukkelijkheid, hoewel de competente en voor dit type film verrassend prestigieuze cast bij momenten aardig uit de hoek komt.

Il merlo maschino

1971 | Erotiek

Italië 1971. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Lando Buzzanca, Laura Antonelli, Lino Toffolo en Gianrico Tedeschi.

Een gefrustreerde, nerveuze, zeer talentloze cellist hangt zijn strijkinstrument aan de wilgen en merkt dat iemand zijn vrouw - als zij naakt is - begluurt, die hij op zijn buurt weer bespiedt. Hij ontdekt zijn vrouw die zich nergens van bewust is, als lustobject en komt op steeds idiotere gedachten. Een pittige sekssatire in Italiaanse stijl. Het scenario is van de regisseur naar een verhaal van Luciano Biancardi. Silvano Ippoliti gluurde door de camera.

Il Vichingo venuto del Sud

1971 | Komedie, Erotiek

Italië 1971. Komedie van Steno. Met o.a. Lando Buzzanca, Pamela Tiffin, Ferdy Mayne, Dominique Boschero en Renzo Marignano.

Een Siciliaan wordt door zijn werkgever overgeplaatst naar Denemarken en ziet zijn verwachtingen over seksuele vrijheid dermate overtroffen dat hij er niet van weet te profiteren. Dan trouwt hij met een studente Italiaans die echter in pornofilms acteert. Na vergeefse pogingen om zijn Siciliaanse eer te wreken, wordt hij de tegenspeler van zijn vrouw. Deze platvloerse en nogal hypocriete komedie wordt niet verteerbaarder gemaakt door [KL]schmiere[KLE] van komiek Buzzanca. De regisseur zat erbij en keek ernaar (of niet).

Quando le donne avevano la coda

1970 | Erotiek, Actiefilm, Fantasy

Italië 1970. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giuliano Gemma, Senta Berger, Lando Buzzanca, Frank Wolff en Lino Toffolo.

In het stenen tijdperk komt een geïsoleerd levende mannengemeenschap voor het eerst in aanraking met een vrouw, die hen bliksemsnel inwijdt in de seksuele geneugten. Een uiterst curieuze komedie, die alleen in het begin even aardig wil worden om dan in een niet aflatende reeks herhalingen te vallen. Lina Wertmuller schreef mee aan het scenario; Gemma staat op de titelrol als Montgomery Wood.

La prima notte del dottore Danieli, industriale col complesso del giocattolo

1970 | Komedie, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1970. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Ira von Fürstenberg, Françoise Prévost, Katia Christina en Alfredo Rizzo.

Eerste huwelijksnacht-komedie die in 1970 min of meer nog voor 'gewaagd' kon doorgaan is nu erg braaf werkstukje, filmtechnisch zelfs vrij behoorlijk. De Franse versie werd pas vijf jaar later in omloop gebracht en was 12m korter. Ook bekend als LA PRIMA NOTTE DEL DOTTERE DANIELI, LA TOUBIB EN DÉLIRE en BEAUCOUP DE NUITS POUR RIEN.

Il prete sposato

1970 |

Frankrijk​/​​Italië 1970. Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Salvo Randone, Magali Noël en Enrico Maria Salerno.

Een Siciliaanse pastoor wordt overgeplaatst naar Rome, waar de losse zeden in zijn parochie hem in grote verwarring brengen. Een goedhartige call-girl die wekelijks komt biechten doet zijn celibaat wankelen, omdat een huwelijk tenslotte haar redding zou betekenen. Het aangezette komische spel van Buzzanca in zijn confrontaties met de frivole kerkgemeente maakt van de film een standaardklucht, waarbij de kritische portretten van de religieuze hiërarchie nauwelijks iets kunnen bijdragen aan een zinnige satire. Podestà brengt enige warmte en gevoeligheid als de call-girl die zich wegcijfert om de priesterroeping niet in gevaar te brengen.

Il Debito coniugale

1970 | Erotiek, Komedie

Italië 1970. Erotiek van Franco Prosperi. Met o.a. Lando Buzzanca en Barbara Bouchet.

Een man is getrouwd met een despotische vrouw en wordt wanhopig van haar. Hij komt een oude vriend tegen, die van leugen en bedrog leeft. Zij gaan samen op stap en ontmoeten een mooi meisje van losse zeden, dat zich bij hen aansluit. Buzzanca draagt veel bij en Bouchet is heel sexy, maar verder is de film niet spectaculair.

Warum hab' ich bloss 2 x ja gesagt

1969 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1969. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Lando Buzzanca, Terry Torday, Raffaella Carrà, Peter Weck en Ann Smyrner.

Een treincontroleur op het traject Rome-München heeft aan beide eindstations een echtgenote om altijd een comfortabel thuiskomen te hebben. Door het heen en weer gereis vergeet hij wel eens in welke stad en bij welke vrouw hij nu weer is. De regisseur van de FRAU WIRTIN-serie maakt de domme, hitsige Italiaanse held een nog erger stereotype dan gewoonlijk. Bovendien weet hij de veel vaker gebruikte kluchtsituatie zo weinig te benutten, dat een reeks tv-komieken als passagier en tijdvulling moet komen opdraven. De film wordt hierdoor echter niet leuker.

Un Caso di coscienza

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Giovanni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Antonella Lualdi, Raymond Pellegrin, Giselle Pascal en Françoise Prévost.

Een brief aan een liefdesproblemenrubriek in een damesblad, waarin een Siciliaanse anoniem haar overspel opbiecht, komt per ongeluk in de handen van een advocaat die daarmee, uit leedvermaak, wantrouwen gaat zaaien in zijn kring van notabelen. Uit de resulterende beroering komen zóveel geheimen boven dat na de uiteindelijke ontdekking van de identiteit van de schrijfster niemand nog schande durft te roepen. De film vervangt de scherpe maatschappij-satire uit de roman van de Sicilië- specialist Leonarde Sciascia door pikante komedie-effecten, maar blijft ook door de sterke rolbezetting amusant en onderhoudend.

Puro siccome un angelo papà mi fece monaco...

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Igli Villani en Didi Perego.

Een technisch weinig bijzondere, maar zeer grappige komedie over een rasechte, onschuldige en niet als te slimme Siciliaanse prins en zijn privéleraar. De vader van de prins stuurt hen naar een klooster in Monza. In het klooster probeert de prins een goede volgeling te zijn maar de jonge vrouwen in Monza laten hem niet met rust. Een situatiekomedie over de tegenspoed van een monnik in de dop.

Professione bigamo

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van François Legrand. Met o.a. Lando Buzzanca, Raffaella Carrà, Terry Torday, Peter Weck en Franco Giacobini.

Subtiele komedie over een controleur in de slaaptrein van Rome naar München, die bigamist is en er in beide plaatsen een vrouw op na houdt. Hij is maar drie dagen in de week bij elke vrouw, maar tot volle tevredenheid van beiden. Het probleem is alleen dat ze het niet van elkaar mogen weten. Een echte Buzzanca-film, want hij domineert alle scènes.

Operation St. Peter's

1968 |

1968. Lucio Fulci. Met o.a. Lando Buzzanca, Jean-Claude Brialy en Edward G. Robinson.

Subtiele komedie over een controleur in de slaaptrein van Rome naar München, die bigamist is en er in beide plaatsen een vrouw op na houdt. Hij is maar drie dagen in de week bij elke vrouw, maar tot volle tevredenheid van beiden. Het probleem is alleen dat ze het niet van elkaar mogen weten. Een echte Buzzanca-film, want hij domineert alle scènes.

Spia spione

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Teresa Gimpera, Cristina Gajoni en Mario Pisu.

Een stelletje inbrekers dringt de flat van kelner Carlo (Buzzanca) binnen. Ze hebben het voorzien op de daaronder gelegen bankkluis, waarin een kostbare ring is opgeborgen. Maar ze worden gestoord door Carlo, die onverwacht thuiskomt en dan zijn de poppen aan het dansen. Maar tenslotte helpt Carlo de inbrekers de ring terug te krijgen, die van hen was gestolen door internationale spionnen. Onbegrijpelijk verhaal, onbegrijpelijk ook dat deze flauwekul wordt gepresenteerd als komedie.

Operazione San Pietro

1967 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1967. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Heinz Rühmann, Edward G. Robinson, Jean-Claude Brialy, Lando Buzzanca en Uta Levka.

Napolitaanse dieven proberen tijdens de heilige week de Pieta uit de Sint Pieterskerk te stelen. Het lukt, maar een Amerikaanse gangster steelt haar weer van hen. Deze misdaadkomedie heeft het voordeel van de curieuze rolbezetting, maar de meeste aandacht gaat uit naar Buzzanca als de Napolitaan. Scenario van Ennio de Concini, Paul Hengge, Adriano Baracco en Roberto Gianviti. Camerawerk van Enrico Menczer en Alfio Contini.

Meglio vedova

1967 | Misdaad, Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1967. Misdaad van Duccio Tessari. Met o.a. Virna Lisi, Peter McEnery, Gabriele Ferzetti, Jean Servais en Lando Buzzanca.

Een Britse ingenieur, naar Sicilië gekomen voor de bouw van een olieraffinaderij, raakt verstrikt in een belangenconflict tussen de mafia en meer progressieve notabelen. Het meisje op wie hij verliefd wordt, staat ook tussen beide partijen in, maar wordt snel genoeg weduwe om voor hem vrij te zijn en toch alle tradities te blijven respecteren. Deze satirische komedie hinkt op twee gedachten: een exportfilm met internationale sterren en een lokale dialectklucht. Beide elementen laten zich slecht combineren en maken de film onnodig lang.

Don Giovanni in Sicilia

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Alberto Lattuada. Met o.a. Lando Buzzanca, Katia Moguy, Ewa Aulin, Katia Christine en Carletto Sposito.

Net als zijn plaatsgenoten gaat een Siciliaanse advocaat op vrouwenjacht onder Noordeuropese toeristes en ontdekt dat zijn verovering zijn in Zwitserland opgevoede jeugdliefde is. Na het huwelijk vestigen ze zich in Milaan, waar zijn ego fikse deuken oploopt als gevolg van de vrouwenemancipatie. Deze satirische komedie over de tegenstellingen tussen Noord- en Zuid-Italië bewandelt platgetreden paden, maar doet dat met verve. De rol van hitsige en ontheemde Siciliaan werd een standaardtype voor Buzzanca.

Ringo e Gringo contro tutti

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Raimondo Vianello, Lando Buzzanca, Maria Martinez, Mónica Randall en Gino Buzzanca.

Wat een onzin: deze spaghetti-western toont ons twee idioten, soldaten van de Zuidelijken, die niet weten dat de Burgeroorlog al acht jaar is afgelopen. Ze zitten nog steeds in een fort waar dus in al die tijd niemand is geweest. Als de spoorlijn het fort opblaast komen zij in actie: ze gaan sabotage plegen. Twee meisjes gaan ze nog helpen en zelfs de president valt in hun handen. Nonsens en niet leuk; dit moet een humoristische western voorstellen.

Per qualche dollaro in meno

1966 | Western

Italië 1966. Western van Mario Mattoli. Met o.a. Lando Buzzanca, Elio Pandolfi, Gloria Paul, Lucia Modugno en Angela Luce.

Een puin-film; dit moet een humoristische spaghetti- western voorstellen, maar de rillingen lopen de westernfan over de rug. Vianello weet zijn onnozele neef Buzzanca zover te krijgen dat deze doet alsof hij een misdadiger is zodat er een prijs op zijn hoofd wordt gezet. Dan kan Vianello de premie innen, om het geld dan weer aan de pokertafel te verliezen. Verschrikkelijke nonsens.

James Tont, Operazione D.U.E.

1966 | Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1966. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, France Anglade, Loris Gizzi, Antonella Murgia en Claudie Lange.

Een internationale gangsterbende steelt een atoombom en de Britse topagent James Tont (Buzzanca) wordt opgetrommeld om het vreselijke wapen terug te bezorgen. Deze koortsige persiflage op de Bond-avonturen wordt gekenmerkt door de verlammende overdrijving, schmiere van Buzzanca en opgeschroefd effectwerk, waardoor de film zijn doel ver voorbijschiet.

Una Rosa per tutti

1965 | Komedie, Erotiek

Italië 1965. Komedie van Franco Rossi. Met o.a. Claudia Cardinale, Nino Manfredi, Mario Adorf, Akim Tamiroff en Lando Buzzanca.

Een ongecompliceerde schoonheid in Rio de Janeiro verdeelt haar gunsten over zeven verschillende mannen op even zovele dagen, tot een Italiaanse arts haar aan het twijfelen brengt en zegt dat ze een keus moet maken. Dus stelt ze haar minnaars op de proef om te ontdekken wie haar liefde het meest waard is. Hoewel geïnspireerd op een Braziliaanse toneelkomedie, lijkt de film zó op NEVER ON SUNDAY, dat hij ondanks de aantrekkelijke Cardinale en de locaties uiterst voorspelbaar is.

James Tont operazione U.N.O.

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Evi Marandi en Gina Rovere.

Dit is de eerste van de twee James Tont-films, een parodie op de populaire James Bond-serie. China wordt uit de Verenigde Naties gezet en de verbitterde Chinezen zinnen op wraak. Een magnaat uit de muziekwereld, Goldsinger geheten, is medeplichtig aan het voorbereiden van het kwade plan het VN-gebouw op te blazen. James Tont (Buzzanca), een potsierlijke geheim agent met ongelooflijk veel geluk, wordt opgeroepen en slaagt erin, na een reeks lachwekkende gebeurtenissen, de ramp te voorkomen. Het succes van deze gekke maar zeer grappige film rust op de schouders van Buzzanca, die alle lof toekomt en daarmee de voorwaarden schiep voor een vervolg het jaar daarna.

Sedotta e abbandonata

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Pietro Germi. Met o.a. Stefania Sandrelli, Saro Urzì, Aldo Puglisi, Leopoldo Trieste en Paola Biggio.

Peppino Califano (Puglisi), een Siciliaan, verleidt op een hete middag Agnese (Sandrelli), de mooie minderjarige zuster van zijn verloofde Matilde (Biggio). Ze wordt zwanger, maar hij weigert te trouwen met de vrouw die geen maagd meer is. Haar vader Don Vincenzo Ascalone (Urzi) zet alles in het werk om de familie-eer te redden en brengt het huwelijk tot stand terwijl hij zelf van opwinding sterft. Deze harde, maar vermakelijke satire op Siciliaanse eer - die een heet hangijzer is - wordt temperamentvol geacteerd, maar is door alle verwikkelingen ook geleidelijk aan vermoeiend en rumoerig. Het scenario is van Luciano Vincenzoni, Agenore Incrocci, Furio Scarpelli en regisseur Germi. Incrocci staat op de aftiteling als Age en Scarpelli alleen met zijn achternaam. Het camerawerk is van Aiace Parolin.

Letti sbagliati

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Steno. Met o.a. Ingheborg Shoener, Lando Buzzanca, Raimondo Vianello, Margaret Lee en Aldo Giuffrè.

Een vierluik van min of meer leuke, maar niet erg opzienbarende verhalen, die twee dingen gemeen hebben: seks en erotiek. Het gaat over de verleidingskunsten van verlegen of brutale rondneukers. Een middelmatige film, al ligt dat zeker niet aan de acteurs.

Cadavere per signora

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Franco Franchi, Sylva Koscina, Sandra Mondaini, Scilla Gabel en Lando Buzzanca.

Zwarte komedie waar heel wat om te lachen valt. Drie vrouwen zijn sinds hun kinderjaren bevriend. Als een van hen wordt gechanteerd met iets waarbij een lijk betrokken is, komen de andere twee haar onmiddellijk te hulp en beramen ze een plan om de dreiging af te wenden.

Le Monachine

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Catherine Spaak, Sylva Koscina, Amedeo Nazzari, Didi Perego en Umberto d' Orsi.

Een afgelegen bergdorp is maar via één weg met de buitenwereld verbonden, totdat een luchtvaartmaatschappij door geluidsoverlast het onderwijs op een nonnenschool onmogelijk maakt. De nonnen gaan naar Rome om de directeur tot een omleiding te bepraten en slagen daarin als ze de religieuze roeping bij zijn aantrekkelijke vriendin dreigen aan te wakkeren. Deze vriendelijke komedie zal vooral degenen aanspreken die nonnen in wereldse situaties uiterst komisch vinden en heeft ook enig pikant effect door actrices in habijt te tonen, die in films gewoonlijk veel minder aan hebben.

La Parmigiania

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Antonio Pietrangeli. Met o.a. Catherine Spaak, Nino Manfredi, Salvo Randone, Didi Perego en Lando Buzzanca.

Inwonend nichtje van een priester wordt verliefd op een seminarist, maar deze kan de druk van de buitenwereld niet aan en vlucht terug naar het klooster, zodat het meisje haar eigen weg moet zoeken. En die weg gaat ze door gebruik van haar charmes tegenover mannen, die stuk voor stuk morele schipperaars blijken, zodat ze een illusieloze opportuniste wordt. Pietrangeli was vrijwel de enige Italiaan die de omschrijving 'vrouwenregisseur' verdiende en maakte hier optimaal gebruik van de nog half- argeloze vroegrijpheid van Spaak. De diverse kneusjes die ze treft worden met milde melancholie getypeerd, met opvallende rollen van Manfredi en Randone.

I Mostri

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Michèle Mercier, Marisa Merlini en Marioo Masè.

Achttien satirische sketches van verschillende tijdsduur, waarin de beide hoofdrollen elk tien personages voor hun rekening nemen en alle lagen van de Italiaanse maatschappij als satirisch doelwit nemen. Door de vaart en korte tijdsduur zijn ook de minder geslaagde episodes boven de middelmaat van het genre en geven die de acteurs kansen tot ongeremde schmiere waarbij Gassman een hoogtepunt is als een simpele bokser op zijn retour die in de ring in elkaar wordt geslagen. Tognazzi is een tv- verslaafde die ongemerkt door zijn vrouw wordt bedrogen. Een venijnige cabareteske humor blijft onverminderd werkzaam.