Alex Phillips: camera.
Er zijn 11 films gevonden.

Hostage

1992 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Thriller van Robert Young. Met o.a. Sam Neill, Talisa Soto, James Fox, Art Malik en Cristina Higueras.

Geheimagent Neill is het zat en wil de dienst - MI 6 - verlaten, maar zijn bazen laten hem niet gaan. In flashbacks vertelt hij zijn laatste avontuur, dat in Argentinië speelt. Turks-Koerdische zakenman Malik houdt een Britse militaire expert gevangen en Neill moet infiltreren in Malik's privéleven. Dat lukt en als tegenzet moet hij Malik kidnappen. Hij wordt echter verliefd op diens fraaie schoonzuster Soto, waardoor het spel tijdelijk op een remise uitkomt. Hij ziet als enige uitweg zijn ontslag. De glad gemaakte film wordt gekweld door een zwak scenario van Arthur Hopcraft, die daarvoor de oubollig aandoende thriller van Ted Allbeury No Place to Hide bewerkte, en het ongeïnspireerde spel van de hoofdrollen; dat Soto een voormalig fotomodel was is maar al te duidelijk te zien. Camerawerk van Alex Phillips.

Firewalker

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Chuck Norris, Melody Anderson, Will Sampson, Sonny Landham en John Rhys-Davies.

Secretaresse Patricia (Anderson) komt in het bezit van een oude kaart, die de plaats aangeeft waar een fabelachtige Indiaanse schat begraven ligt. Ze schakelt de ongure avonturiers Max Donigan (Norris) en Leo Porter (Gossett) in om de schat te zoeken. Zij staan zeer sceptisch tegenover het plan, tot ze bijna het slachtoffer worden van een aanslag. Laag-bij-de-grondse avonturenfilm zonder spanning of plotopbouw. De personages worden niet uitgediept, en van acteren is geen sprake (wanneer eigenlijk wel bij Norris?). Actie en humor werden vergeten in dit simplistische scenario van Robert Gosnell, naar een verhaal van Gosnell, Jeffrey M. Rosenbaum en Norman Aladjem, waarvoor alle intellectuele vermogens op nul moeten worden gezet. Fotografie van Alex Phillips.

King Solomon's Mines

1985 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van J. Lee Thompson en Jack Lee Thompson. Met o.a. Richard Chamberlain, Sharon Stone, Herbert Lom, John Rhys-Davies en Ken Gampu.

Stone doet een beroep op avonturier Chamberlain om haar vader te zoeken. Deze bekende archeoloog verdween in Afrika toen hij op het spoor kwam van de legendarische mijnen van Koning Salomo. Chamberlain komt er al vlug achter dat de onderzoeker gevangene is van de sadistische Duitser Lom en de Turkse slavendrijver Rhys-Davies. Kinderachtige bewerking van de klassieker van H. Rider Haggard dat verdacht veel gelijkenis vertoont met de INDIANA JONES-avonturen. Chamberlain is een speelse Quatermain en Stone hoeft niet veel meer te doen dan mooi te wezen. Lom is zoals altijd goed in de rol van de `bad guy`. Het scenario van Gene Quintano en James R. Silke zit vol gaten en onwaarschijnlijkheden en het low budget-karakter wordt duidelijk zichtbaar op het scherm. Camerawerk van Alex Phillips. Gevolgd door (het gelijktijdig opgenomen) ALLAN QUATERMAIN AND THE LOST CITY OF GOLD. Gefilmd in J-D-C Scope.

La chèvre

1981 | Avonturenfilm, Komedie

Mexico​/​​Frankrijk 1981. Avonturenfilm van Francis Veber. Met o.a. Pierre Richard, Gérard Depardieu, Michel Robin, Pedro Armendáriz jr en Corynne Charbyt.

Een meisje dat altijd in zeven sloten tegelijk loopt verdwijnt tijdens haar vakantie in Mexico. Een even grote kluns bij haar vader in dienst, wordt met een detective achter haar aan gestuurd, in de hoop dat zijn pech tot opsporing zal leiden. Het oorspronkelijke scenario van Véber wordt in de uitwerking extra leuk omdat de regie de acteurs niet komisch laat spelen, maar normaal reageren binnen komische situaties. Richard is daardoor grappiger dan in jaren en vormt een verrassend geslaagd duo met Depardieu. Camerawerk van Alex Phillips.

Bring Me the Head of Alfredo Garcia

1974 | Misdaad, Experimenteel, Thriller, Actiefilm, Western

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Sam Peckinpah. Met o.a. Warren Oates, Isela Vega, Gig Young, Robert Webber en Helmut Dantine.

Een rijke Mexicaanse grootgrondbezitter looft een premie uit van een miljoen dollar voor het hoofd van Alfredo Garcia, omdat deze zijn dochter verkracht heeft. Barpianist Oates gaat met zijn liefje Vega op zoek en hoort dat Garcia verongelukt is. Hij koopt het lijk, graaft het op en hakt het hoofd af. De premie is voor hem. Smakeloze, gewelddadige actiefilm die slechts op enkele punten de duidelijke kenmerken draagt van de maker. Er zitten in de hele film geen normale of zelfs maar sympathieke figuren. Peckinpah schreef het scenario in samenwerking met Gordon Dawson. Prachtig gefilmd door Alex Phillips.

Geronimo

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Arnold Laven. Met o.a. Chuck Connors, Kamala Devi, Ross Martin, Adam West en Pat Conway.

In het jaar 1883 geeft de Apachen-hoofdman Geronimo zijn verzet tegen de blanken op en trekt hij samen met zijn stam het San Carlos-reservaat in Arizona binnen. Als men hen echter ook daar vernedert en probeert te bedriegen, binden hij en een handjevol moedige mannen de strijd met de blanken opnieuw aan. Spannend verhaal over Indianen op oorlogspad. Connors voldoet aan de verwachtingen in de titelrol. Scenario van Pat Fielder. Camerawerk van Alex Phillips.

The Wonderful Country

1959 | Western

Verenigde Staten​/​​Mexico 1959. Western van Robert Parrish. Met o.a. Robert Mitchum, Julie London, Gary Merrill, Pedro Armendáriz en Jack Oakie.

Martin Brady (Mitchum) wordt door zijn Mexicaanse werkgever naar Puerto in Texas gezonden om wapens te kopen. Hij raakt gewond door een ongeval en moet er blijven. Hier ontmoet hij Ellen Colton (Londen), de vrouw van de Amerikaanse legerofficier Major Colton (Merrill). Hij wordt verliefd op haar. Ondertussen worden zijn wapens gestolen en de Mexicanen verdenken hem ervan dat hij ze zelf wilde verkopen. Zwoele, complexe western met een schitterende Mitchum en een London, die sensueler is dan ooit. Het scenario dat Robert Ardrey baseerde op een roman van Tom Lea geeft beiden de kans om zich van hun beste kant te laten zien, maar sleept zich op bepaalde momenten echt voort. Zeer mooie fotografie van Floyd Crosby en Alex Phillips.

Las aventuras de Robinson Crusoe

1954 | Experimenteel, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Mexico 1954. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Felipe De Alba, Jaime Fernandez, Dan O'Herlihy en Chel López.

Martin Brady (Mitchum) wordt door zijn Mexicaanse werkgever naar Puerto in Texas gezonden om wapens te kopen. Hij raakt gewond door een ongeval en moet er blijven. Hier ontmoet hij Ellen Colton (Londen), de vrouw van de Amerikaanse legerofficier Major Colton (Merrill). Hij wordt verliefd op haar. Ondertussen worden zijn wapens gestolen en de Mexicanen verdenken hem ervan dat hij ze zelf wilde verkopen. Zwoele, complexe western met een schitterende Mitchum en een London, die sensueler is dan ooit. Het scenario dat Robert Ardrey baseerde op een roman van Tom Lea geeft beiden de kans om zich van hun beste kant te laten zien, maar sleept zich op bepaalde momenten echt voort. Zeer mooie fotografie van Floyd Crosby en Alex Phillips.

Les orgueilleux

1953 | Drama

Frankrijk​/​​Mexico 1953. Drama van Yves Allégret. Met o.a. Michèle Morgan, Gérard Philipe, Carlos López Moctezuma, Victor Manuel Mendoza en Michèle Cordoue.

In een Mexicaans dorpje breekt een tyfus-epidemie uit, waarvan een Fransman op doorreis het eerste slachtoffer is. Zijn weduwe kan zonder geld niet verder reizen en zoekt steun bij een landgenoot, een gedesillusioneerde drankzuchtige arts. De man voelt zich door de epidemie genoodzaakt om zijn medische praktijk weer op te starten waardoor hij zijn zelfvertrouwen terugvindt. De film naar een verhaal van Sartre weet heel knap de afmattende hitte en het isolement te suggereren, waarbij de damesachtige Morgan steeds meer uit de plooi raakt.

Subida al cielo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Lidia Prado, Carmelita González, Esteban Marquéz, Luis Aceves en Carmelita Gonzçles.

Het verhaal van een busreis door de Mexicaanse Staat Guerrero. Niet een van de beste films van Buñuel. Het scenario is van Manuel Altolaguirre, Juan de la Cabada en Buñuel. Het camerawerk is van Alex Phillips.

La Mujer del puerto

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Arcady Boytler en Raphael J. Sevilla. Met o.a. Andrea Palma, Domingo Soler, Joaquín Busquets, Consuelo Segarra en Luisa Obregón.

Een jonge vrouw die noodgedwongen prostituée is geworden, wordt verliefd op een zeeman met wie zij vervolgens een romance beleeft. Na verloop van tijd ontdekt ze dat het om haar eigen broer gaat. Een saai melodrama waarvan het enige dat de moeite van het vermelden waard is, het uiterlijk van de hoofdrolspeelster is, die een zowel erotisch als teder personage speelt.