Ana Ofelia Murguía is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Otilia

2001 |

Mexico 2001. Dana Rotberg. Met o.a. Julieta Egurrola, Ana Ofelia Murguía, Alvaro Guerrero, Alberto Estrella en Gabriela Canudas.

El anzuelo

1996 | Komedie

Mexico 1996. Komedie van Ernesto Rimoch. Met o.a. Bruno Bichir, Mariana Lecuona, Alvaro Guerrero, Jorge Galvan en Martha Navarro.

Don Carlos (Galvan) is automonteur. Hij heeft een lieve dochter Alejandra (Lecuona). Alejandra gaat trouwen met Alfonso (Guerrero); zijn moeder Paulina (Martha Navarro) is een weduwe, die het hoog in d`r bol heeft en neerkijkt op Alejandra en haar familie. Carlos (Bichir), de broer van het bruidje, die ervan droomt filmregisseur te worden legt de bruiloft vast op video en laat de gasten af en toe in de camera praten. Als het feest moet worden afgerekend, merkt Don Carlos, dat iemand hem zijn dure centen ontfutseld heeft. Alfonso en Alejandra helpen Don Carlos door bruiloftsgiften, die zij in cash ontvangen hebben, aan te bieden. Daarna gaat het stel op huwelijksreis en Carlos gaat de video monteren. Tijdens de montage ziet Carlos dat hij per ongeluk de ware toedracht heeft vastgelegd. Als Alfonso en Alejandra terug zijn, wordt de familie geconfontreerd met de feiten en breekt de pleuris uit, waarvan een blijvende vete het gevolg is. Aan het speelfilmdebuut van regisseur Rimoch is duidelijk te merken dat hij voorheen documentaires maakte, en die ervaring past hij heel handig toe in deze satirische zedenschets, waarbij Carlos zijn instrument is. Het resultaat is zeer vermakelijk, de spelprestaties zijn geloofwaardig, terwijl de handeling zich vlot voltrekt. Camerawerk van Jorge Medina en het bijtende scenario is van Eva Saraga en regisseur Rimoch.

Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto

1995 | Thriller, Drama, Komedie

Spanje 1995. Thriller van Agustín Díaz Yanes. Met o.a. Victoria Abril, Daniel Giménez Cacho, Federico Luppi, Pilar Bardem en Saturnino García.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in de arena raakt stierenvechter Juan zwaar gewond; hij belandt in een diepe coma, waardoor hij gedoemd is voor een lange tijd te vegeteren. Zijn vrouw, de jonge aantrekkelijke Gloria Duque , ontvlucht Madrid en vestigt zich in Mexico.

La reina de la noche

1994 | Drama, Romantiek, Biografie

Mexico 1994. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Patricia Reyes Spindola, Alberto Estrella, Blanca Guerra, Ana Ofelia Murguía en Alex Cox.

Deze film over het leven van een zangeres beslaat de periode van 1930 tot 1948 tot haar dood. Lucha (Reyes Spindola) zingt in cabaretten. Ze ontmoet Pedro (Estrella), met wie ze haar leven wil delen. Op de dag van de bruiloft adopteert ze een klein meisje, zonder toestemming van haar echtgenoot. Daarna valt ze hem lastig met jaloers gedrag. Pedro verlaat haar. Ze heeft talrijke verhoudingen maar blijft steken in de herinnering aan haar grote liefde. Ook lijdt ze onder de afwijzende houding van haar moeder, die zich niets aantrekt van haar zelfmoordpoging. De film is somber, zelfs wanhopig. Ondanks haar moed en haar kwaliteiten op professioneel gebied slaagt deze vrouw er niet in het geluk te vinden. Een verstikkend rood domineert in alle scènes, behalve in de zelfmoordscène aan het slot. Deze overvoerde sfeer doet uiteindelijk afbreuk aan ritme en opbouw van de film. Scenario van Paz Alicia Garcia Diego. Camerawerk van Bruno De Keyser.

El jardín del Edén

1994 | Drama

Canada/Mexico 1994. Drama van María Noravo. Met o.a. Renée Coleman, Gabriela Roel, Bruno Bichir, Rosario Sagrav en Joseph Culp.

Door de bijna documentaire fotografie, is dit een interessante zit. De hogere aspiraties (de zoektocht naar de Hof van Eden door Mexicanen die Amerikaanse dollars zoeken, en door Amerikanen, die om een of andere reden - hun roots bijvoorbeeld - naar Mexico willen) komen niet goed uit de verf. De film blijft helaas steken in fraaie aanlopen, clichés en sofismen. Scenario van Beatriz en María Novaro, fotografie van Eric A. Edwards. Dolby-geluid.

Los motivos de Luz

1985 | Drama

Mexico 1985. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Patricia Reyes Spíndola, Delia Casanova, Martha Aura, Ana Ofelia Murguía en Alfonso Echanove.

Aan de hand van het onderzoek naar een misdaad, toont de film ons het leven van de mensen die buiten de maatschappij zijn gevallen: de kern van hun problemen, hun loze pogingen om tot legendarische volkshelden te worden en het net van uitbuiting dat hen gevangen houdt. Een enigszins primitieve film, maar van een zeker belang.

Constelaciones

1980 | Drama, Historische film

Mexico 1980. Drama van Alfredo Joskowicz. Met o.a. Sergio Jiménez, Ana Ofelia Murguía en Jorge Humberto Robles.

Een sterrenkundige en een vooruitstrevende non strijden tegen de intolerantie van de zeventiende eeuw. Een weinig baanbrekende maar respectabele film.

Bajo el mismo sol y sobre la misma tierra

1979 | Drama

Mexico 1979. Drama van Federico Weingartshofer. Met o.a. Ana Ofelia Murguía, Ernesto Gómez Cruz, Salvador Sánchez en Guillermo Gil.

De ernstige sociale en economische problemen op het Mexicaanse platteland worden getoond aan de hand van het verhaal van een weduwe van een boer die naar de stad trekt om de tirannie van de plaatselijke machthebbers te ontvluchten en daar geconfronteerd wordt met een verschrikkelijke eenzaamheid. Een goede film met een grote kritische lading.