Toby Genkel is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Rikkie de ooievaar

2017 | Animatie, Familiefilm

Duitsland/België/Noorwegen/Luxemburg 2017. Animatie van Toby Genkel en Reza Memari. Met o.a. Georgina Verbaan, Patrick Martens en Matheu Hinzen.

Het musje Rikkie denkt dat hij een ooievaar is omdat hij is opgevoed door ooievaars. Op een dag vertelt zijn familie hem de waarheid en vertrekt zonder hem op trektocht richting Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is.

Beestenboot

2015 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland/België/Luxemburg/Ierland 2015. Animatie van Toby Genkel en Sean McCormack. Met o.a. Sanne Vogel, Elise Schaap, Bas Muijs en Hans Kraay junior.

Het musje Rikkie denkt dat hij een ooievaar is omdat hij is opgevoed door ooievaars. Op een dag vertelt zijn familie hem de waarheid en vertrekt zonder hem op trektocht richting Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is.

Thor: De legende van Walhalla

2011 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

IJsland/Duitsland/Ierland 2011. Animatie van Óskar Jónasson, Toby Genkel en Gunnar Karlsson.

Overmoedige tiener neemt het met handvol ondergoden op tegen gemene koningin en haar reuzenleger. Animatie.

Kommando Störtebeker

2001 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland 2001. Animatie van Ute von Münchow-Pohl en Toby Genkel.

Opa Bommel, een oude varensgezel, is negentig en hij bezit de helft van de schatkaart van de legendarische zeeschuimer St[KA3]ortebeker, die drie eeuwen ervoor schepen tot zinken bracht voor de Noordzeekust en zijn schat ergens begraven heeft. Zoon Paul heeft dertigduizend mark `geleend` van zijn baas voor een weddenschap voor een varkensrace en is al het geld kwijt. Nu moet hij het snel terugbetalen voordat hij in het gevang belandt wegens diefstal. Op zoek dus naar de schat van St[KA3]ortebeker. Eerst moet de andere helft erbij komen. De zoektocht begint op de Reeperbahn met een pokerpartij en voert Opa Bommel, Paul en Baby Bruno (Waalkes) dwars door Hamburg. Ze komen terecht bij een voetbalwedstrijd tegen FC M[KA3]unchen, en ze belanden op de set van de nieuwe James Bond film, een verwijzing naar THE WORLD IS NOT ENOUGH (1999) die deels in Hamburg gefilmd werd. Het leukste moment uit deze tekenfilm: Paul roept naar opa en Baby Bruno dat hij weet waar de schat verborgen is zonder te beseffen dat hij voor een lopende tv-camera spreekt. Nu komt heel Hamburg in beweging en maakt jacht op de schat. Naar de Ottifanten, characters bedacht door Otto Waalkes, die het scenario schreef met Ully Arndt, Günter Baars en Ulrich Tormin. Plezierig amusement voor jong en oud, hoewel de film geen hoogstandje is, vergeleken bij het werk van Disney of Dream Works. Heel veel leuke verwijzingen naar speelfilms zullen vooral de jonge kijkers ontgaan. In de originele versie met de stemmen van Otto Waalkes als Baby Bommel, Bastian Pastewka als Paul Bommel, Ferdinand Dux als Opa Bommel, Karin Eckhold, Beate Hasenau als Frau Hoppmann, Robert Missler, Ruth Rockenschaub, Harald Wehmeier, Lutz v. Rosenberg-Lipinsky, Kerstin Marie Mäkelburg, Monty Arnold, Gerrit Heesemann, Klaus Dittmann en Lotto King Karl.