Fritz Lehmann

Acteur, Cameraman

Fritz Lehmann is acteur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Max und Moritz

1956 | Jeugdfilm, Familiefilm, Animatie, Muziek, Fantasy

Duitsland 1956. Jeugdfilm van Norbert Schultze. Met o.a. Harry Wüstenhagen, Edith Eisholtz, Norbert Schultze, Christian Schultze en Erika Nymgau-Odemar.

Houterige verfilming vermengd met stukken tekenfilm en stilstaande beelden over de ondeugende broertjes Max und Moritz naar een creatie van Wilhelm Busch. Uitsluitend voor kijkzuchtige kinderen die aan de buis vastgekluisterd zitten. Het scenario is van regisseur Schultze en Francesco Stefani. Het camerawerk is van Fritz Lehmann en Ted Kornowicz.

Carola Lamberti - Eine vom Zirkus

1954 | Drama

DDDE 1954. Drama van Hans Müller. Met o.a. Henny Porten, Horst Naumann, Hans Rüdiger Renn, Edwin Marian en Ursula Kempert.

Een Oost-Duitse TRAPEZE; het is niet in de eerste plaats een hartstochtelijke liefdesgeschiedenis, maar een generatie-conflict tussen drie broers (trapezewerkers) en hun moeder (een circusdirectrice die weduwe is), die haar zoons als snotapen behandelt. Rivaliteit van twee broers om de gunsten van een schoonrijdstertje veroorzaakt een levensgevaarlijke spanning tijdens het optreden. De film is onbeholpen gemaakt en het spel is zeer middelmatig. Het scenario is van A. Arthur Kuhnert. Het camerawerk is van Fritz Lehmann.

Unsterblicher Walzer

1939 | Muziek

Duitsland/Oostenrijk 1939. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Fred Liewehr, Hans Holt, Fritz Lehmann en Friedl Czepa.

De geschiedenis van de familie Strauss. Een groots opgezette biografische film, waaraan een hele stoet bekende Oostenrijkse acteurs meewerkt en waarin de door de Wiener Philharmoniker gespeelde muziek van Vader Strauss en zijn zonen zo nu en dan een dramatische functie krijgt. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Scenario van Friedrich Schreyvogel naar een idee van Karl Köstlin. Camerawerk van Hans Schneeberger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fritz Lehmann op televisie komt.

Reageer