Charles Anderson

Acteur, Componist

Charles Anderson is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Gangster No.1

2000 | Misdaad, Komedie, Film noir, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Ierland/Duitsland 2000. Misdaad van Paul McGuigan. Met o.a. Malcolm McDowell, Paul Bettany, Saffron Burrows, Kenneth Cranham en Jamie Foreman.

Malcolm McDowell (A clockwork orange) speelt eindelijk weer eens een echt goede, Britse rol in Gangster No.1. Nog meer goed nieuws is dat zijn medespelers niet voor hem onderdoen en dat de hele productie, vooral design, camera en muziek, klasse uitstraalt. Klasse is het waar het de jonge genadeloze gangster (Bettany) om gaat, en waaraan het hem ontbreekt. In de jaren zestig adoreert hij mafiabaas Freddie Mays (Thewlis), maar zijn (homoseksuele?) liefde slaat om in ziedende haat als Freddie zich verlooft met de schone Karen (Burrows). Het hele, nogal bloederige verhaal, is een terugblik door de ogen van de nu oudere gangster (McDowell), die met een mengeling van opwinding en beven op de vrijlating van Freddie Mays uit de gevangenis wacht.

Dal Polo all'Equatore

1987 | Documentaire, Historische film

Italië/Duitsland 1987. Documentaire van Yervant Gianikian en Angela Ricci Lucchi.

Het fascinerende resultaat van drie jaar arbeid van Gianikian en Lucchi, die al sinds 1976 ongebruikelijke films maken. Hier hebben ze geput uit de pas ontdekte filmarchieven van Luca Comerio, 1874-1940, pionier van de Italiaanse documentaire en hoffotograaf, die de landing van Italiaanse mariniers in Libië heeft mogen vastleggen en officieel filmverslaggever in WO I was. Een uitstekende 16mm-compilatie. Engelse titel: FROM POLE TO EQUATOR.

Snowdrift

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Scott Dunlap. Met o.a. Buck Jones, Irene Rich, G. Raymond Nye, Dorothy Manners en Lalo Encinas.

Een magere western, waarin Jones in Alaska verliefd wordt op Snowdrift Manners, van wie iedereen denkt dat zij een halfbloed is. Achteraf blijkt ze gewoon van blanke ouders te zijn maar door Indianen opgevoed. De enige actie vindt plaats rond het meisje en Jones, die haar uit de nesten moet halen. Jack Strumwasser bewerkte het verhaal van James Hendryx; George Schneiderman was de cameraman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Anderson op televisie komt.

Reageer