Catherine Roux

Acteur, Producer

Catherine Roux is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Une saison au paradis

1996 | Documentaire, Biografie

Zwitserland/Frankrijk 1996. Documentaire van Richard Dindo. Met o.a. Breyten Breytenbach, Yvonne Breytenbach, Cloete Breytenbach, Jan Breytenbach en Rachel Breytenbach.

In onvervalste road-movie stijl volgt regisseur/scenarist Dindo de schrijver Breyten Breitenbach en diens Vi[KA3]etnamese vrouw Yvonne op hun reis door Zuid-Afrika. Wegens zijn verzet tegen de Apartheidspolitiek werd Breyten destijds gearresteerd en veroordeeld tot zeven jaar gevangenis. Na een jarenlange ballingschap kan hij nu eindelijk zijn geboorteland weer betreden. Samen bezoeken ze de buurt waar Breyten opgroeide, de kamer waar hij door de politie ondervraagd werd, het tribunaal in Pretoria waar hij werd veroordeeld en de gevangenis aan de Kaap waar hij werd opgesloten. Een indrukwekkend document over een man die terugkeerde naar zijn wortels om er te sterven. Hij was een symbool voor iedereen die de Zuid-Afrikaanse politiek van destijds veroordeelde en Dindo geeft een vertederend beeld van deze unieke schrijver. Zijn scenario valt echter wat lang uit om tot het einde te blijven boeien. In de Franse versie wordt de commentaar gesproken door Pierre Arditi en in de Duitse (AUGENBLICKE IM PARADIES) spreekt Klaus Knuth. De montage werd gesuperviseerd door Georg Janett. Beeldmateriaal is van Pio Corradi en Jürg Hassler.

Un vampire au paradis

1991 | Horror, Komedie

Tunesië/Frankrijk 1991. Horror van Abdelkrim Bahloul. Met o.a. Bruno Cremer, Brigitte Fossey, Laure Marsac, Farid Chopel en Hélène Surgère.

Nosfer Arbi (Chopel) ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. Hij staat bekend als De Vampier van Clichy omdat hij zijn slachtoffers in de keel bijt. Nathalie (Marsac), het knappe dochtertje van Madame (Fossey) en Monsieur Belfond (Cremer) ziet hem in de tuin. 's Avond aan de maaltijd bejegent ze haar vader op een onheuse toon, in een totaal onbekende taal. Achteraf kan zij zich er niets meer van herinneren. Dit voorval herhaalt zich telkens als de woede zich in haar ontsteekt. Haar ouders nemen aan dat het meisje Arabisch spreekt en ze laten een Islamitische geestelijke opdagen omdat ze vrezen dat ze bezeten is. Lichtvoetige vampierenkomedie met voor de verandering eens een Noord-Afrikaanse vampier. Echt ernstig moet je het allemaal niet nemen, maar het is soms wel amusant. Marsac speelt haar rol uitstekend en Chopel is een macabere kerel. Geschreven door de uit Algerije afkomstige regisseur Bahloul, die en passant de draak steekt met racisme en discriminatie, die schering en inslag zijn in het dagelijkse leven in Frankrijk. Jean-Francis Gondre stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Catherine Roux op televisie komt.

Reageer