Peter Sämann (1947) is regisseur.
Er zijn 18 films gevonden.

Lebe dein Leben

2012 | Drama

Duitsland/Oostenrijk 2012. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Wayne Carpendale, Howard Carpendale en Heidelinde Weis.

Een jonge Hamburgse ondernemer wordt na de dood van zijn moeder plotseling geconfronteerd met zijn biologische vader en moet tot zijn grote ergernis ook nog met de man gaan samenwerken. Want beiden hebben de helft van het familiebedrijf geërfd.

Der Winzerkrieg

2011 | Familiefilm

Duitsland/Oostenrijk 2011. Familiefilm van Peter Sämann. Met o.a. Uschi Glas, Laurence Rupp, August Schmolzer en Alina Fritsch.

Franziska Habicht zorgt na de dood van haar man met veel succes voor hun gezamenlijke wijnboerderij. Maar er ontstaan problemen als haar buurman met een document op de proppen komt, waaruit blijkt dat hij de eigenaar is van Franziska's grond. Wat nu?

Die Lebenslüge

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Christine Neubauer, Bernhard Bettermann en Angelika Bender.

Als Sophie Brückner hoort dat haar echtgenoot is verongelukt op Majorca, vertrekt ze gelijk naar het eiland. Daar ontdekt ze dat de vrouw die ook bij hem in de auto zat, zijn minnares was. Sophie krijgt vervolgens een bijzondere band met Michael, de man van de minnares.

Der Indische Ring

2008 | Drama, Romantiek

Duitsland 2008. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Ruth-Maria Kubitschek, Florian Fitz en Franz Buchrieser.

Een Duitse vrouw bezoekt haar zoon in India - hij werkt daar als arts - en hoort dat hij wil gaan trouwen en in India wil blijven. Maar zij ontdekt ook dat de familie van de beoogde bruid daar niet blij mee is.

Afrika im Herzen

2008 | Romantisch drama

Duitsland 2008. Romantisch drama van Peter Sämann. Met o.a. Christine Neubauer, Timothy Peach en Francis Fulton-Smith.

Een arts is verliefd op de vrouw met wie hij samen in de wildernis van Namibië een ziekenhuis leidt, maar als de tweelingbroer van de overleden man van de vrouw opduikt, lijken zijn kansen verkeken.

Für immer Afrika

2007 | Romantisch drama

Duitsland 2007. Romantisch drama van Peter Sämann. Met o.a. Christine Neubauer, Francis Fulton-Smith en Götz Otto.

Sinds de dood van haar echtgenoot werkt arts Katrin Berger, samen met haar mans beste vriend Sam, in een ziekenhuis in Namibië. Als op een dag een vergiftigde bron oorzaak is voor het sluiten van hun ziekenhuis, besluit Katrin op zoek te gaan naar de schuldigen.

Die Erntehelferin

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Christine Neubauer, Götz Otto en August Schmölzer.

Duitse vrouw wordt na haar vlucht uit het Sudetenland in 1946 herenigd met haar zwager en diens vier kinderen. Om haar zieke nichtje te kunnen helpen, gaat ze aan de slag op een landgoed, waar ze haar grote liefde ontmoet. Maar ook de landgoedeigenaar ziet wel wat in haar.

Kurhotel Alpenglück

2006 | Drama, Romantiek

Duitsland 2006. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Franz Buchrieser, Michaela May en Fritz Wepper.

De succesvolle Berlijnse advocaat Richard is erg op geldelijk gewin uit. Als hij een oud hotel in zijn geboortedorp aan de Tegernsee erft, wil hij het zo snel mogelijk verkopen. Maar voorwaarde voor het verkrijgen van het eigendom is dat stadsmens Richard vier weken lang de leiding over het hotel neemt

Folge deinem Herzen

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Christine Neubauer, Francis Fulton-Smith en Timothy Peach.

Een vrouw die vanwege een traumatische ervaring haar baan als arts heeft opgegeven, wordt op dramatische wijze met haar verleden geconfronteerd.

Die Geierwally

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Peter Sämann. Met o.a. Christine Neubauer, Siegfried Rauch, Martin Feifel, Peter Mitterrutzner en Petra Berndt.

Dochter van een bergboer wil niet worden gekoppeld aan een rijke boer en gaat er vandoor. Die actie heeft verregaande gevolgen.

Tatort: Tödliche Souvenirs

2003 | Thriller

Oostenrijk/Duitsland 2003. Thriller van Peter Sämann. Met o.a. Alexander Strobele, Roswitha Szyszkowitz en Harald Krassnitzer.

Een serie moorden op toeristen schrikt het plaatsje Lahnenberg op. Inspecteurs van de recherche Eisner en Gschnitzer hebben de zware taak de moordenaar te stoppen en stuitten op onderlinge wrijvingen tussen de verschillende eigenaars van de toeristische voorzieningen

Tatort - Tödliche Souvenirs

2003 | Mysterie

Oostenrijk/Duitsland 2003. Mysterie van Peter Sämann. Met o.a. Harald Krassnitzer, Roswitha Szyszkowitz, Alexander Strobele, Martin Walch en Theo Rufinatscha.

Een reeks moorden in het alpendorpje Lahnenberg in Tirol schrikt zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen op, die nu wegblijven. De gebeurtenissen dreigen moordend te worden voor de lokale economie. Derhalve moeten Moritz Eisner (Krassnitzer) en zijn jonge collega Stefanie Gschnitzer (Szyszkowitz) de zaak zo snel mogelijk oplossen. Na een kort onderzoek komen ze tot de conclusie dat heel wat inwoners een motief heeft en dat vooral onderlinge rivaliteit onder de hoteliers een rol moet spelen. Toch wil de zaak niet vlotten totdat ze getipt worden, en in het verleden gaan graven naar een verkrachtingszaak met dodelijke afloop. Het scenario van Felix Mitterer over wraak is conventioneel en onwaarschijnlijk, maar regisseur Sämann zorgde voor een sfeervolle aflevering met de nodige Heimatachtige couleur locale. Het camerawerk van Moritz Gieselmann laat de grasgroene weiden en hoge bergen op zijn best zien, maar met zoveel moord en doodslag bedenk je je toch wel even, voordat je je volgende vakantie in Lahnenberg plant. Aflevering 536.

Tatort - Elvis lebt

2002 | Mysterie

Oostenrijk/Duitsland 2002. Mysterie van Peter Sämann. Met o.a. Harald Krassnitzer, Roswitha Szyszkowitz, Gundula Rapsch, Gregor Bloéb en Guntram Brattia.

De eerste zaak van de vers van de politieacademie afgestudeerde Stefanie Gschnitzer (Szyszkowitz), die bij de moordbrigade in Innsbruck is gedetacheerd. Stroper Richard Stecher (Spiss) is in een tweegevecht gedood door burgemeester Hopfgartner (Pointecker) uit een Tirools dorpje. Zelfverdediging beweert Hopfgartner en hij heeft twee getuigen: zijn zoon Martin (Fl[KA3]ur) en jachtopziener Buchberger (Drexel). Stefanie meent dat het zaakje stinkt, omdat Richard in het achterhoofd is getroffen. Zo lijkt het eerder op een executie of wraakneming. Het is algemeen bekend dat de stropersfamilie Stecher lak heeft aan de wet, maar [KA1]e[KA1]en ding is zeker: die dag, 16 augustus, stroopten zij beslist niet, omdat ze als trouwe Elvis Presley-fans elders waren om diens overlijdensdag te gedenken. Stefanie heeft hulp nodig om de knoop te ontwarren. Ze vraagt haar mentor van de politieschool Moritz Eisner (Krassnitzer) uit Wenen over te komen. Eisner meldt zich als jagersgast bij Hopfgartner, die een uitgebreid jachtgebied heeft gepacht, terwijl Stefanie aan groen toerisme gaat doen: om `uit te blazen` gaat zij logeren op de boerderij van de Stechers. Ze kan helaas niet voorkomen dat vader Stecher (Mitterrutzner) bij een uit de hand gelopen ruzie met Buchberger het leven laat. Nu raakt Stefanie onder druk om de zaak snel te klaren voordat Richards broers Erwin (Blo[KA1]eb) en Hannes (Brattia) bloedig wraak zullen nemen. Szyszkowitz, die moeders mooiste niet is, toont zich een capabele meid om met de hulp van Krassnitzer bij deze zaak, die in een pure heimatsfeer is ondergedompeld, de aandacht vast te houden. Het scenario van Felix Mitterer die al heel wat TATORT-films als auteur op zijn naam heeft staan, is niet superboeiend en de nagedachtenis aan The King is er met de haren bij gesleept. Het camerawerk is van Moritz Gieselmann. Aflevering 504.

Tatort: Elvis lebt

2001 | Thriller

Oostenrijk 2001. Thriller van Peter Sämann. Met o.a. Alois Frank, Sofie Rois, Harald Krassnitzer en Sophie Rois.

De eerste zaak voor politieagente Stefanie Gschnitzer lijkt aanvankelijk een zaak van zelfverdediging. De eerste twijfels ontstaan als ze de schotwond bij het slachtoffer nader onderzoekt: dit kan geen zelfverdediging geweest zijn! Hoofdinspecteur Moritz Eisner komt haar te hulp, en besluit undercover te gaan om de ware toedracht tot de 'moord' te achterhalen

Tatort: Böses Blut

2001 | Thriller

Oostenrijk/Duitsland 2001. Thriller van Peter Sämann. Met o.a. Gundula Rapsch, Sofie Rois en Harald Krassnitzer.

Terwijl Moritz Eisner op bezoek is bij zijn collega Roxane in Innsbruck, wordt in een Tiroler dorpje de huishoudster van een jonge pastoor vermoord. Alles duidt op een moord door een inbreker, die werd verrast. Al snel begrijpt Eisner dat het niet zomaar een moord is

Tatort - Böses Blut

2001 | Mysterie

Oostenrijk 2001. Mysterie van Peter Sämann. Met o.a. Harald Krassnitzer, Sofie Rois, Gundula Rapsch, Bernhard Schir en Günter Lieder.

Tijdens een bezoekje aan collega Roxane Aschenwald (Rois) in Innsbruck wordt Chefinspektor Moritz Eisner (Krassnitzer) uit Wenen geconfronteerd met een inbraak in een pastorie in een nabij gelegen dorpje, waarbij de huishoudster om het leven kwam. Algauw blijkt dat het om een regelrechte moord ging, waar een liefdesdrama en blindelingse trouw aan de kerk achter zit. Eisner helpt zijn collega Aschenwald de broeierige zaak die met het celibaat te maken heeft, oplossen en neemt daarbij bijna ongemerkt de leiding in handen. Een heimatachtige bijdrage uit Oostenrijk met een scenario van Felix Mitterer. De tamelijk spichtige Rois is beslist niet moeders mooiste, maar ze heeft toch wel pit. Jammer dat ze het slechte voorbeeld geeft door veelvuldig een sigaret op te steken - zoiets is uit de tijd, maar in het altijd achter de trends aan hobbelende rood-witte alpenrepubliek kan het door de beugel. Het camerawerk is van Moritz Gieselmann.

Fröhlich geschieden

1996 | Komedie

Oostenrijk 1996. Komedie van Peter Sämann. Met o.a. Irene Budischowsky, Nicolin Kunz, Julia Lerch, Beatrice Frey en Nina Proll.

Het is een drukte van jewelste in het kantoor van de in echtscheidingszaken gespecialiseerde Weense topadvocaat Felix Fröhlich. En tussen de bedrijven door moet Felix zich ook nog haasten naar de kerk, waar zijn levenslustige vader Ludwig 'Wiggerl' voor de vijfde keer in het huwelijksbootje stapt. Wanneer Ludwig tijdens de wittebroodsweken de Jaguar van zijn zoon tegen een boom zet, is voor Felix de maat vol. Om ervoor te zorgen dat Ludwig zijn schulden afbetaalt, stelt Felix hem aan als privédetective in zijn kantoor.

Morgen Grauen

1984 | Sciencefiction

Oostenrijk 1984. Sciencefiction van Peter Sämann. Met o.a. Albert Fortell, Hannelore Elsner, Hans Georg Panczak, Barbara Rudnik en Wolfgang Gasser.

Net als in LOGAN'S RUN gaat deze film over een toekomstige maatschappij, waarin de levensduur van de mens bepaald is. Als hun tijd om is, worden zij genadeloos afgemaakt door speciaal opgeleide euthanasieplegers. Deze film graaft echter dieper en is minder volgepropt met speciale effecten dan het eerder gefilmde epos. Het is jammer dat de personages zo vlak zijn en het einde zo routineus.