Anthony Sloman

Regisseur, Editor

Anthony Sloman is regisseur en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Zateryannyj v Sibiri

1990 | Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Alexander Mitta. Met o.a. Elena Maiorova, Vladimir Ilyin en Anthony Andrews.

Noord-Perzië 1945. Andrei Miller, een Engelse archeoloog, wordt door de KGB als vermeend spion ontvoerd en gemarteld. Als de agenten ontdekken dat ze de verkeerde voor zich hebben, voeren ze Miller af naar een werkkamp in Siberië. Het leven is er een hel. Gelukkig krijgt Miller de liefde van Anne, een jonge arts. Maar Anne is ook de minnares van het kamphoofd. Als deze achter de relatie tussen Anne en Miller komt, lijkt Millers laatste uur geslagen

The Last Emperor

1987 | Biografie, Historische film, Drama

China/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Italië 1987. Biografie van Bernardo Bertolucci. Met o.a. John Lone, Joan Chen, Peter O'Toole, Ryuichi Sakamoto en Ying Ruocheng.

Winnaar van negen Oscars en daarmee een van de best bekroonde films aller tijden, maar daarom nog geen meesterwerk. De adembenemende plaatjes van Vittorio Storaro vervelen nooit, maar de film is verder nogal langdradig en af en toe zelfs slaapverwekkend. Het is het verhaal van de laatste Chinese keizer Pu Yi, die al op driejarige leeftijd de troon besteeg. Pu Yi's leven in de Verboden Stad, de collaboratie met de Japanners, de Russische gevangenschap en de uitlevering aan communistisch China komen allemaal aan bod, maar het personage zelf komt niet echt tot leven.

Radio On

1979 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1979. Drama van Christopher Petit. Met o.a. David Beames, Sandy Ratcliff, Lisa Kreuzer en Sting.

'Niemand, gibt uns eine Chance,' galmt David Bowie in Christopher Petits weergaloze regiedebuut. Het is 1979, en Petit volgt een jonge DJ die van Londen naar Bristol reist om de mysterieuze omstandigheden rond de dood van zijn broer te onderzoeken. In stemmig zwart-wit fabriceerden de makers een uniek tijdsbeeld van de Engelse jeugd, het Engelse landschap, het Engelse licht, en de opkomst van Thatchers sociaaleconomische kaalslag. Met muziek van onder andere Devo, Ian Dury, Robert Fripp, Kraftwerk, Lene Lovich en Wreckless Eric, plus een optreden van Sting. Wim Wenders fungeerde als coproducent.

Sweet and Sexy

1970 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Erotiek van Anthony Sloman. Met o.a. Quinn O'Hara, Susanne Rogers, Robert Case, Rose Alba en Jason Twelvetrees.

Een vrouw verdwijnt in de wereld van de Londense prostitutie. Haar broer doorploegt dit doolhof om haar terug te vinden. Een even onsmakelijke als bedenkelijke seksfilm, geheel opgehangen aan de nieuwsgierigheid die klaarblijkelijk veroorzaakt wordt door incestueuze verhoudingen. De meeste kopieën zijn niet langer dan ca.58m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anthony Sloman op televisie komt.

Reageer