Arturo Fernández is acteur.
Er zijn 48 films gevonden.

La Chica de la piscina

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Felicia Mercado, Mary Carrillo en Mayrata O'Wisiedo.

Drie vroegere geliefden van een televisie-presentator besluiten, om hem uit zijn huidige depressie te halen, een gezamenlijk cadeau aan te bieden in de vorm van een aantrekkelijk meisje. Gebaseerd op een toneelstuk van Santiago Moncado, die ook het script bewerkte voor het witte doek, zonder succes, omdat de filmversie geschikter blijkt voor televisie dan voor de bioscoop. Een flop.

El Crack II

1983 | Mysterie, Thriller

Spanje 1983. Mysterie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, Manuel Tejada, Arturo Fernández en Miguel Angel Rellán.

De detective Arete biedt het hoofd aan een corrupte zakenman. Het tweede avontuur van deze detective uit Madrid - de hoofdrolspeler uit EL CRACK. Deze film is nog erger dan de vorige.

Esperando a papá

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Rabal, María Silva en Angel Picazo.

Een man verlaat zijn vrouw voor zijn schoonzuster...Een moeizaam melodrama, duidelijk geïnspireerd op KRAMER VS KRAMER.

Mauricio, mon amour

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Amparo Muñoz, Mary Francis en Mirta Miller.

Mauricio is opgenomen in een kliniek om zich te laten behandelen wegens zijn overmatige viriliteit. Smakeloos, denigrerend en walgelijk.

La Muerte ronda a Mónica

1976 | Mysterie

Spanje 1976. Mysterie van Ramón Fernández. Met o.a. Nadiuska, Arturo Fernández, Karin Schubert, Jean Sorel en Bárbara Rey.

Een vrouw denkt dat ze wordt achtervolgd. Een moeizame intrigefilm, waarin zelfs de bekoorlijkheid van Karin Schubert geen verandering kan brengen.

Cuando los maridos se iban a la guerra

1976 | Komedie, Historische film, Erotiek

Spanje 1976. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Karin Schubert, Ira von Fürstenberg en Claudine Auger.

Een middeleeuwse leenheer wordt gekweld door de gedachte dat hij zijn geslacht moet voortzetten. Dit erotisch blijspel in middeleeuwse sferen doet denken aan de DECAMERONE en onderscheidt zich van andere Spaanse komedies door het optreden van drie buitenlandse actrices van naam.

Un Lujo a su alcance

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Conchita Velasco en Nadiuska.

Een masseur die bij zijn vrouw onder de plak zit besluit zich aan het vrolijke leven te wijden als de vrouw overlijdt. Een smadelijk plagiaat van de schitterende Franse komedie Alexandre, le bienheureux.

El Adúltero

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Analía Gadé, María Luisa Merlo en Fernando Guillén.

Als een vrouw bemerkt dat haar man haar ontrouw is, laat zij hem opnemen in een kliniek. Dan neemt ze de leiding van het familiebedrijf over. Eén van de in die tijd populaire, maar zeer slechte Spaanse 'macho'-komedies.

Tocata y fuga de Lolita

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Antonio Drove. Met o.a. Arturo Fernández, Pauline Challenor, Amparo Muñoz, Francisco Algora en Amparo Munoz.

Een weduwnaar wordt verliefd op de vriendin van zijn dochter. Een gedurfde komedie, gemaakt naar Amerikaans model en tevens de eerste bioscoopfilm van deze regisseur.

Matrimonio al desnudo

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández, Teresa Rabal, Rossana Yanni en Mónica Randall.

Een bankier die in een crisissituatie verkeert maakt een plan om zijn dreigende bankroet af te wenden. Absoluut onaanvaardbare vuiligheid.

Esta que lo es...

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Lina Morgan, Arturo Fernández, Tomás Zori en Roberto Font.

De opeenvolgende komische en sentimentele wederwaardigheden van een jong naïef meisje. Een zeer slechte film die blootstaat aan de Derde Wereld humor van Lina Morgan.

Las Juergas del señorito

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo Fernández, Diana Lorys, Mónica Randall en Teresa Gimpera.

Een film bestaande uit elf korte, luchthartige erotische 'sketchjes'. Het is een slechte film, met het onvermijdelijke macho-gedrag dat de Spaanse komedie uit die tijd kenmerkt.

Casa Flora

1972 | Komedie, Musical

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Lola Flores, Máximo Valverde, Amparo Soler Leal, Antonio Garisa en Estrellita Castro.

De meest schilderachtige figuren bezoeken geregeld het Andalusische bordeel Casa Flora. Het is een onzinnige, onuitstaanbare combinatie van een Spaanse sekskomedie uit de jaren zeventig en een folkloristische film met een Spaanse sterbezetting.

Quién soy yo?

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Eduardo Fajardo.

Een mensenschuwe minister geeft een dubbelganger opdracht al zijn sociale verplichtingen op zich te nemen. Dit onderwerp zou in handen van een ander technisch-artistiek team een fantastische film hebben kunnen opleveren.

La Tonta del bote

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Lina Morgan, Arturo Fernández, María Asquerino en José Sacristán.

De lotgevallen van een weesmeisje dat als dienstmeisje werkt. Een komedie die in geen enkel opzicht grappig is.

El Señorito y las seductoras

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa Paredes, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een jonge miljonair wordt belaagd door allerlei vrouwen. Een even stompzinnige als grove film.

El Relicario

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Arturo Fernández, Manolo Gómez Bur, Miguel Mateo en Arturo Fernandez.

Herverfilming van de gelijknamige film, in overeenstemming met de gebruikelijke middelmatigheid van Gil.

Turistas y bribones

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Sonia Bruno, Arturo Fernández, Rafael Alonso en Antonio Garisa.

De avonturen van een onbeduidende inbrekersbende. Van geen enkel belang.

Pecados conyugales

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández en José Luis Lopéz Vázquez.

Drie sketches over driehoeksverhoudingen. Een slechte film, hoewel hij beter gerealiseerd is dan andere vergelijkbare Spaanse films uit die tijd.

Las 5 advertencias de Satanás

1969 | Komedie, Fantasy

Spanje/Portugal 1969. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Arturo Fernández, Américo Coimbra, Cristina Galbó, Luis Felipe en Eduardo Fajardo.

De tweede verfilming van de gelijknamige komedie van Jardiel Poncela, deze keer een co-produktie tussen Spanje en Portugal - met een slechter resultaat dan de eerste keer.

No desearás la mujer de tu prójimo

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Arturo Fernández, Sonia Bruno, Juanjo Menéndez en Diana Lorys.

Van vijf echtparen zijn de mannen op andermans vrouw verliefd. Vervelend en onuitstaanbaar.

Cristina Guzmán

1968 | Komedie, Romantiek

Spanje 1968. Komedie van Luis César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Arturo Fernández, Isabel Garcés en Emilio Gutiérrez Caba.

Herverfilming van CRISTINA GUZMÁN, een film uit de jaren veertig, deze keer ter ere van de toenmalige modester Rocío Dúrcal.

Novios 68

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Arturo Fernández, Sonia Bruno, José Luis Lopéz Vázquez, Teresa Gimpera en Alfredo Landa.

Vijf verloofde paren met hun respectievelijke eigenaardigheden. Een afschuwelijke pseudo-sociologische komedie.

Las viudas

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Pedro Lazaga en Julio Coll. Met o.a. José María Forqué, Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez, Arturo Fernández en Iran Eory.

Drie verschillende sketches, gemaakt door verschillende regisseurs, over het plotselinge overlijden van drie echtgenoten. Een vermakelijke en spitse komedie, met uitzondering van de oninteressante dialogen.

Camino del Rocío

1966 | Romantiek, Musical

Spanje 1966. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Arturo Fernández, Francisco Rabal en Guillermo Marín.

Tijdens de pelgrimstocht naar Rocío ontstaat een driehoeksverhouding. Een betreurenswaardig folkloristisch melodrama.

La Viudita naviera

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Arturo Fernández, Mary Santpere en Ismael Merlo.

Een jonge weduwe die samen met haar schoonzuster eigenaresse is van een rederij, wordt lastig gevallen door een vroegere medewerker van haar man. Een smakeloze komedie, waarvan Marquina zelf het scenario heeft geschreven. Slechts de moeite waard door de ogen van Rico.

El Ultimo verano

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Juan Bosch. Met o.a. Jeanne Valerie, Arturo Fernández, María Asquerino, La Chunga en Roberto Camardiel.

Een jonge Franse vrouw gaat in Spanje bij haar moeder wonen en komt erachter dat die een relatie met een jongeman heeft. Een nietszeggende film.

El Sonido de la muerte

1965 | Horror

Spanje 1965. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernández, Soledad Miranda, James Philbrook, José Bódalo en Ingrid Pitt.

Op een Grieks eiland biedt een groep avonturiers het hoofd aan een onzichtbaar prehistorisch monster. Een onderhoudende en lofwaardige Spaanse film, in de trant van de Amerikaanse 'monster movies'

Currito de la cruz

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Manuel Caño, Francisco Rabal, Arturo Fernández, Soledad Miranda en Arturo Fernandez.

De tot op heden laatste versie van de beroemde CURRITO DE LA CRUZ, nu gerealiseerd met een overdaad aan middelen en kleurenfotografie. Het artistieke resultaat was slechter dan ooit.

Jandro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Alfredo Alcón, María Mahor, Jorge Rigaud en Arturo Fernandez.

Een door de baas ontslagen mijnwerkersfamilie is op zoek naar werk... Een vermetele poging de sociale werkelijkheid aan te roeren, die in de Spaanse film van die tijd de aandacht heeft getrokken.

El Salario del crimen

1964 | Thriller

Spanje 1964. Thriller van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Françoise Brion, José Bódalo en Manuel Alexandre.

Een jonge politie-agent,die een misdadigersbende vervolgt, leert een geheimzinnige vrouw uit de onderwereld kennen. Een nogal conventionele thriller, die zich alleen onderscheidt door de vertolking van de charmante Françoise Brion.

Sol de verano

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Luz Márquez en Rossana Yanni.

Tijdens een vakantie doen twee vrienden van eenvoudige komaf alsof ze miljonairs zijn. Een zwakke en afgezaagde film.

Piedra de toque

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Julio Buchs. Met o.a. Arturo Fernández, Susana Campos, Angela Bravo en Roberto Camardiel.

Een Spanjaard komt voor zijn werk in Guinea terecht, waar hij met tegenzin onder de negerbevolking moet leven. Eerste film van Julio Buchs, zonder enig belang.

La Gran coartada

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van José Luis Madrid. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa de Leza, Luis Dávila en Carlos Ronda.

Een jongen krijgt een auto-ongeluk als hij samen met zijn baas reist. Er blijft wel een handkoffertje met veel geld achter.Een armzalige en slecht gemaakte film.

Escala en Hi-Fi

1963 | Muziek

Spanje 1963. Muziek van Isidoro Martínez Ferry. Met o.a. Arturo Fernández, Cassen, Germane Damar en José Rubio.

Een groep jongeren wil beroemd worden in de muziek. Een belachelijke film.

No temas a la ley

1962 | Misdaad

Spanje/Frankrijk 1962. Misdaad van Victor Merenda. Met o.a. Marisa Prado, Frank Villiard, María Mahor en Arturo Fernández.

Een verliefd stel dat snel rijk wil worden fingeert op zekere avond een aanrijding van een beroemde ex-voetballer met de vrouw. Een zeer acceptabele film.

Bahía de palma

1962 | Romantiek

Spanje 1962. Romantiek van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Elke Sommer, Cassen en Tere del Río.

Een mislukte pianist en de dochter van een plaatselijke magnaat worden op Mallorca verliefd op elkaar. Naar verluidt is dit de eerste Spaanse film waarin iemand in bikini verschijnt (misschien werd dat toegestaan omdat die door de buitenlandse Elke Sommer werd gedragen)

Regresa un desconocido

1961 | Thriller

Spanje 1961. Thriller van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Edith Elmay, Jorge Rigaud en Pedro Osinaga.

De wraak van een oud-gevangene op hen die verantwoordelijk waren voor zijn opsluiting. Een redelijke film hoewel hij als geheel toch oppervlakkig overkomt.

Los Cuervos

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Rosenda Monteros, Jorge Rigaud en Ana María Noé.

Terwijl een magnaat bijkomt in een kliniek smeedt zijn secretaris een plan om in bezit van het fortuin van de zieke te komen. E[KA1]en van de beste Spaanse thrillers, mede dankzij de deelname van de Mexicaanse schoonheid Rosenda Monteros (uit THE MAGNIFICENT SEVEN).

Fuga Desesperada

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Arturo Fernández, Maruja Bustos, Claire Maurier en Milo Quesada.

Een ontsnapte gevangene probeert zich te herenigen met zijn oude medeplichtigen, maar dezen houden het voor een valstrik. Een zwakke en vrij zware film, maar toch met zekere waarde.

María, matrícula de Bilbao

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Ladislao Vajda. Met o.a. Alberto Closas, Arturo Fernández, Charles Vanel en Nadia Gray.

Een oude zeerob zou willen dat zijn zoon zijn beroep voortzet en daarom op de zeevaartschool gaat. Een onuitstaanbare paternalistische puinhoop.

La Mentira tiene cabellos rojos

1960 | Komedie, Romantiek

Spanje 1960. Komedie van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández, Eulalia del Pino en Milo Quesada.

Amper is zij getrouwd, of een knappe roodharige vrouw verdwijnt op mysterieuze wijze. Nogal onbeduidend, maar met een zekere cinematografische waardigheid.

Nacido para la música

1959 | Musical

Spanje 1959. Musical van Rafael Salvia. Met o.a. Juan Antonio, Arturo Fernández, Fernando Rey en Conchita Velasco.

Een vrouw die de muziek begunstigt, besluit om een pianist van zeer jeugdige leeftijd te helpen. Spoedig komt zij erachter dat het haar eigen kind is. Verschrikkelijk: het lijkt wel een Mexicaanse film.

La Fiel infantería

1959 | Oorlogsfilm

Spanje 1959. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Tony Leblanc, Arturo Fernández en Laura Valenzuela.

De verschillende wederwaardigheden van enkele frontsoldaten. Louter vulgariteit.

La Casa de la Troya

1959 | Komedie, Romantiek

Spanje 1959. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Ana Esmeralda, Arturo Fernández, José Rubio en Julio Riscal.

Derde versie van LA CASA DE LA TROYA, nu zonder Pérez Lugín achter de camera, maar wel in kleur. En met slechtere artistieke resultaten dan ooit.

A sangre fría

1959 | Misdaad

Spanje 1959. Misdaad van Juan Bosch. Met o.a. Arturo Fernández, Gisia Paradis, Carlos Larrañaga en María Mahor.

Een jongeman van eenvoudige afkomst neemt zich voor hoe dan ook zijn levensstandaard te verbeteren, al moet hij daarvoor zijn toevlucht nemen tot de misdaad. Eén van de weinig aanvaardbare Spaanse detectivefilms.

Cita Imposible

1958 | Misdaad

Spanje 1958. Misdaad van Antonio Santillán. Met o.a. Arturo Fernández, Philippe Lemaire, Luz Márquez en Josefina Güell.

Een onterecht veroordeelde vrouw probeert haar onschuld te bewijzen zodra ze haar straf heeft uitgezeten. Een lofwaardige thriller waarvan het scenario door de toekomstige regisseur José Antonio de la Loma geschreven werd.

Distrito quinto

1957 | Thriller

Spanje 1957. Thriller van Julio Coll. Met o.a. Alberto Closas, Arturo Fernández, Jesús Colomer en Carlos Mendy.

Om de buit te kunnen verdelen wacht een groep misdadigers op de aankomst van de bendeleider en begint over hem te praten. Eén van de meest respectabele en curieuze thrillers uit de Spaanse cinema. De film wekte verwachtingen over de artistieke toekomst van zijn regisseur die echter nooit vervuld werden.