Viola Fügen

Producer

Viola Fügen is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Foxtrot

2017 | Drama

Israël/Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2017. Drama van Samuel Maoz. Met o.a. Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Shira Haas en Dekel Adin.

Absurdistisch drama over hedendaags Israël, verdeeld over drie hoofdstukken. In hoofdstuk 1 zien we hoe echtpaar te horen krijgt dat hun zoon, soldaat in het Israëlische leger, is omgekomen 'bij het uitoefenen van zijn plicht'. In hoofdstuk 2 zien we die zoon en zijn eenheid de verveling verdrijven bij een wegversperring. En wat er in hoofdstuk 3 gebeurt verklappen we niet. Gewaagde, maar bijzonder geslaagde (en ook gelaagde) vertelling van Maoz (Lebanon), die in zijn film meermalen van toon wisselt, maar evenwel een evenwichtige, fenomenale film afleverde.

Jupiter's Moon

2017 | Drama, Sciencefiction

Hongarije/Duitsland 2017. Drama van Kornél Mundruczó. Met o.a. Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi, Mónika Balsai en Majd Asmi.

Syrische vluchteling Aryan (Jéger) probeert Hongarije binnen te komen, maar wordt - na duizelingwekkend mooi gefilmde achtervolgingsscène - doodgeschoten door inspecteur László (Cserhalmi). Of toch niet, want Aryan staat weer op en blijkt te kunnen vliegen. Waarna geen superheldenfilm à la Hollywood volgt, maar curieuze mix van politieke parabel en psychologisch drama, waarin naast bovengenoemd tweetal ook de cynische dokter Stern (Ninidze) een hoofdrol speelt. Mundruczó's vervolg op White God wil zoveel tegelijk zeggen, dat uiteindelijk maar weinig binnenkomt. Zodat achteraf eigenlijk alleen de prachtige plaatjes van cameraman Marcell Rév beklijven.

Petting Zoo

2015 | Drama

Verenigde Staten/Duitsland/Griekenland 2015. Drama van Micah Magee. Met o.a. Devon Keller, Kiowa Tucker en Deztiny Gonzales.

Coming of age-film over de 17-jarige Layla (Keller) uit het conservatieve San Antonio, Texas, die haar kans om te gaan studeren door een ongewenste zwangerschap ziet vervliegen. Net als regisseuse Magee op die leeftijd. De haast documentair ogende, met amateur-acteurs gedraaide debuutfilm velt geen oordeel, maar observeert nuchter en zonder toegevoegde muziek het bleke leven van de fysiek fragiel ogende tiener. Layla neemt de dingen zoals ze komen in een omgeving waar volwassenen hoofdzakelijk afwezig dan wel hard en onpersoonlijk zijn. Een warm, clichés-vermijdend portret van trailer trash in Amerika.

Araf

2012 | Drama

Turkije/Frankrijk/Duitsland 2012. Drama van Yesim Ustaoglu. Met o.a. Neslihan Atagül, Özcan Deniz, Baris Hacihan, Nihal Yalcin en Yasemin Çonka.

Zehra weet niet goed wat ze met het leven aan moet. Ze werkt in een wegrestaurant, ontmoet vrachtwagenchauffeur Mahur (Deniz) en begint met hem een geheime affaire. Dat dat niet goed kan aflopen laat regisseuse Ustaoglu vanaf het begin zien: gedrenkt in grauwe tinten in besneeuwde landschappen vertelt Araf een weinig opwekkend verhaal over perspectiefloze jonge mensen die op het Turkse platteland in een niemandsland zitten tussen willen en kunnen. Mooie hoofdrol van Atagül verhindert niet dat de filmmaakster naar het einde te expliciete, ongemakkelijke, keuzes maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Viola Fügen op televisie komt.

Reageer