Véra Tichánková

Acteur

Véra Tichánková is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kosenie Jastrabej lúky

1982 | Komedie

Servië en Montenegro 1982. Komedie van Štefan Uher. Met o.a. Jozef Króner, Véra Tichánková, Rudolf Jelinek, Karol Spišák en Jozef Uradnik.

Deze tragikomedie zet het leven in de stad en op het platteland scherp tegen elkaar af. De oude Martin nodigt zijn drie zoons uit op de familieboerderij om gras te maaien dat nu bezit is van de coöperatie. De familiereünie onthult de verschillen in sociale status die de zoons hebben bereikt in de stad en ontaardt in een grimmige ruzie. Deze intelligente film van de bekende regisseur Uher betekende het begin van een kortstondige trend in de Tsjechische cinema van sterk maatschappijkritische films.

Tony, tobé preskocilo

1968 | Familiefilm

Servië en Montenegro/Tsjechië 1968. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková, Drahuse Králová, Drahuse Krçlovç en Vera Plívová-Simková. Met o.a. Ludvík Króner, Josef Filip, Jozka Masnicák, Zdena Smrcková en Jirina Solcová.

Norse boer Tony trekt zich het lot aan van twee ouderloze belhamels, die als ongedisciplineerde zwervertjes erop los leven. Ze overtuigen Tony met veel moeite om een klein weesmeisje als hulp in huis te nemen. Hij ontpopt zich ineens tot een begrijpende vader. Een sociaal werkster dreigt de kinderen echter weg te laten halen als er geen verandering komt in de chaos op de boerderij. Tedere naïeve kinderfilm over een soort dorpsgek, die plotseling verantwoordelijk wordt. Het magere scenario van Plivová-Šimková en Drahuše Kr[KA1]lov[KA1] geeft een simplistische kijk op een belangrijk probleem, zodat de film alleen geloofwaardig is voor de allerkleinsten. Camerawerk van Vladimír Skalsky.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Véra Tichánková op televisie komt.

Reageer