Samo Hung

Regisseur, Acteur

Samo Hung is regisseur en acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Mister Cool

1999 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1999. Avonturenfilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Richard Norton, Miki Lee, Karen McLymont en Gabrielle Fitzpatrick.

VV.

The Prisoner

1991 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1991. Misdaad van Chu Yen Ping. Met o.a. Jackie Chan, Andy Lau, Samo Hung, Tony Leung Chiu Wai en Jimmy Wang Yu.

Politieman Leung draait de gevangenis om zo te kunnen infiltreren in het wereldje van drugssmokkel en corrupte bewakers. Hij riskeert zijn nek als hij gedwongen wordt een concurrerende drugskoning in Manilla te liquideren. Goede genrefilm met sterbezetting. Vooral voor liefhebbers. Scenario van Fu Li en Yeh Yuen Chio.

Qi Xiao Fu

1988 | Drama

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Alex Law. Met o.a. Samo Hung, Lan Ching Ying, Cheng Pei-pei, Chung Chin Jen en Siu Ming Fui.

Een interessante film die een tijdsbeeld schept van Hongkong uit begin 1960, waarin een jongeman een opleiding volgt bij een leermeester van de Staatsopera uit Peking, zodat hij altijd een baantje kan vinden bij de film als stuntman, als zijn artistieke carrière niet vlotten wil. Fraaie bonte beelden van de Chinese theaterwereld. Meervoudig bekroond. Scenario van de regisseur en Yuen-Ting Cheung. Camerawerk van David Chung.

Lai Shi, The Last Eunuch of China

1988 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Actiefilm van Cheung (Jacob) Chi-leong. Met o.a. Mok Siu-Chung, Samo Hung, Irene Wan, Wu Ma en Lau Tak Wa.

Een van de beste Kong-films uit 1988, gemaakt in Taiwan. Uitstekende verwijzing naar THE LAST EMPEROR van Bertolucci. Het verhaal over de laatste eunuch onder keizer Pu Yi schijnt authentiek te zijn. Prachtig, gedenkwaardig spel van Mok Siu- Chung en Wu Ma. Voor een eerste film van de regisseur een verbazingwekkend interessant resultaat. Het camerawerk is wisselvallig, maar dat wordt goedgemaakt door het exotische verhaal over eunuchen en het serieuze spel van Samo Hung. De kijkers krijgen extra historisch inzicht in de wereld van keizers en Chinese tradities. De film zal het als oosterse curiositeit goed doen op festivals.

Dragons Forever

1988 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao, Deannie Yip en Pauline Yeung.

Levendige produktie met drie populaire kung fu-acrobaten. Hung, Chan en Biao zijn de sterren, dus het verhaal doet er weinig meer toe. Het publiek dat naar dit soort films gaat wil zich vermaken, en dat kan met deze standaard Kantonese slapstick. Chan is verkleed als heer en probeert af en toe serieus voor advocaat door te gaan.

Wheels Of Meals

1986 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao, Cheung Chung en Lola Forner.

Jackie Chan de komische tegenhanger van Bruce Lee, probeert hier een schone dame in moeilijkheden te redden uit het prostitutiemilieu en haar souteneurs een hak te zetten. Veel actie, maar wel formule-werk. Dat kan de echte fans niets schelen.

Twinkle, Twinkle Lucky Stars

1986 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1986. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Yuen Biao, Samo Hung, Richard Ng en Charles Chin.

Chan, Hung en Biao de 'Lucky Stars' weer in actie; dit keer om een fraaie politieagente te ondersteunen als er gangstermoorden gepleegd worden op haar collegae.

The Millionaires-Express

1985 | Komedie, Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1985. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Samo Hung, Yuen Biao, Eric Tsang en Olivia Cheng.

Een vlotte combinatie van komedie en actie in western-stijl, maar 'made in Hong Kong', gesitueerd in China, compleet met de Shanghai-Expres uit 1930. Een aan de spoorlijn gelegen bordeel heeft geen klandizie, zodat de baas van het rode paleis besluit de trein te stoppen, terwijl een bende deze juist op die plaats wil overvallen. Veel geknal en soepel geknok en de film is voorbij voordat je het weet.

The First Mission

1985 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1985. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Emily Chu, Dennis Chan en Melvin Wong.

Politieman Chan laat zijn vooruitzichten om door de wereld te reizen varen om voor zijn mentaal gehandicapte broer te zorgen. Deze raakt buiten zijn schuld betrokken in een gangsteroorlog om gestolen juwelen. De schurken nemen hem gevangen en dreigen hem te doden als Chan er niet achter komt, wie hen had verraden. Flitsende formulefilm. Ook bekend als HEART OF DRAGON.

Winners and Sinners

1983 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1983. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Richard Ng, Charlie Shin en Wong Pin Yin.

Vijf spitsboeven besluiten na hun vrijlating uit de gevangenis het rechte pad te kiezen. Helaas ontkomen ze niet aan hun verleden als voormalige collegae in het kwaad met hen nog oude rekeningen te vereffenen hebben. Gelukkig is inspecteur Chan er nog om hen te helpen bij de grote schoonmaak. Mager omhulsel als verpakking voor oosterse actie en acrobatiek. Volslagen verrassingsloos. Scenario van Wong Pin Yu en regisseur Hung. Camerawerk van Lau Kwun Wai.

Project A

1983 | Actiefilm, Misdaad

Hongkong SAR van China 1983. Actiefilm van Jackie Chan. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao Mars en Isabella Wong.

Kadet bij de marine Chan strijdt met zijn kameraden tegen smokkelaars en piraten. Veel actie, stunts en slapstick in vlotte martial-arts film. Speelt rond 1899. Werd vervolgd door het even sterke Project A, Part II.

The Prodigal Son

1981 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1981. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Samo Hung, Yuen Baio, Frankie Chan, Lam Chen Ying en Chung Fat.

De zoon van een steenrijke man in Canton heeft een hekel aan boeken en tradities. Hij houdt maar van één ding: martial-arts. Hij denkt dat hij de beste van de stad is, want zijn vader zorgt ervoor dat hij iedere krachtmeting wint. Hij krijgt echter de les van zijn leven, voor het leven. Standaard kung fu-werk van Hung, die te boek staat als een bedreven genre- regisseur. Hung die ook de hoofdrol speelt, wordt ondersteund door een even competente als ambitieuze cast. Samen met Wong Bing Yiu schreef Hung het scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Samo Hung op televisie komt.

Reageer