Hiroyuki Nagato

Acteur

Hiroyuki Nagato is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Ashita

1988 | Oorlogsfilm, Drama

Japan 1988. Oorlogsfilm van Kazuo Kuroki. Met o.a. Kaho Minami, Shiro Sato, Kaori Monoi, Atsuko Sendo en Arthur Kuroda.

Aan de vooravond dat de atoombom viel op Japan meenden velen dat hun land onkwetsbaar en onneembaar was. Ondanks de schaarste aan mannen (want die zaten aan het front) weet een vader in Nagasaki een echtgenoot voor zijn tweede dochter te vinden en op die legendarische en ogenschijnlijk rustige avond wordt de bruiloft gevierd. Als gasten zijn er een verpleegster, een zwangere vrouw, een jonge student in de medicijnen, die net zijn oproep voor de (front)dienst heeft ontvangen en een vriend van de schuchtere bruidegom, die Amerikaanse krijgsgevangenen moet administreren. Een sobere anti-oorlogsfilm naar het boek van Mitsuharu Innoue en aan het scenario werkten Masako Innoue en Juichiro Takechi met regisseur Kuroki mee.

Garasu no usagi

1979 | Drama

Japan 1979. Drama van Yuten Tachibana. Met o.a. Yukiki Ebina, Hiroyuki Nagato, Baku Owada en Aiko Nagayama.

De belevenissen van het 13-jarige meisje Toshiko die tijdens een bombardement in 1945 haar ouders verliest en na de wapenstilstand haar eigen weg moet gaan. De film is gemaakt op basis van het dagboek van Toshiko. Een ontroerende film, die opvalt door sterk spel van de acteurs. Er ontstaat een geloofwaardig beeld van deze periode uit de Japanse geschiedenis, gezien door de ogen van een tiener.

Nippon Konchuki

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Sachiko Hidari, Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura en Shoichi Ozawa.

Over het ongelukkige leven van Tome, vanaf zijn geboorte als onwettig kind tot aan zijn internering, vlak na WO II. Een rauwe en weinig decente film, die vaak waterlanders doet opkomen. Een van de vroege werken van een zeer vooraanstaande regisseur van de hedendaagse Japanse film.

Haikei Tennoheika-sama

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Yoshitaro Nomura. Met o.a. Kiyoshi Atsumi, Hizuru Takachiko, Hiroyuki Nagato en Meiko Nakamura.

Een jongeman uit het dorp gaat in militaire dienst. Vol verwachting leert hij lezen en schrijven. Een eenvoudige film die het eeuwige, traditionele Japanse masochisme weerspiegelt.

Yabaikoto nara Zeni ni Naru

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Koh Nakahira. Met o.a. Joe Shishido, Ruriko Asaoka, Hiroyuki Nagato en Daizaburo Hirata.

Joe, Okita en Serizawa plannen een grote geldroof van méér dan 1 biljoen yen, dat toebehoort aan het leger. Vermakelijke film in het Yakuza-genre die doet denken aan de film HOUSE OF BAMBOO van Sam Fuller en die boven z'n genre uitstijgt.

Nikui Anchikusho

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Izumi Ashikawa en Hiroyuki Nagato.

Er ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen een jonge televisieheld, een dokter en een arm meisje. Een oninteressant melodrama, met een slappe, behoudende moraal.

Akitsu onsen

1962 | Drama

Japan 1962. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Mariko Okada, Hiroyuki Nagato, Sô Yamamura, Jukichi Uno en Eijirô Tono.

Een goed geschreven, zij het nogal langdradig uitgewerkt sociaal-psychologisch drama dat over een periode van bijna twintig jaar de relatie volgt tussen de dochter van een herbergier in een kuuroord en een man die daar geregeld met vakantie komt. Het komt nooit tot een echte verhouding, en geleidelijk groeien ze uit elkaar. Ook bekend als AN AFFAIR AT AKITUSU.

Buta to gunkan

1961 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm

Japan 1961. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura, Yoko Minamida, Masao Mishima en Tetsuro Tanba.

Sterk drama waarin de maker zowel de Amerikaanse na-oorlogse bezetting van Japan als het corrupte Japanse regime aanklaagt. De film is gesitueerd in een bordeelstadje dat leeft van de mariniers van een nabijgelegen Amerikaanse legerbasis. Een jongeman probeert munt te slaan uit de verwarde toestand, maar komt in het keiharde misdaadmilieu om het leven. Ook bekend als PIGS AND WARSHIPS.

Nian-chan

1959 | Drama

Japan 1959. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Hiroyuki Nagato, Kayo Matsuo, Takeshi Okimura, Akiko Maeda en Tanie Kitabayashi.

Realistisch en rauw sociaal drama, een van de vroegere, minder bekende films van de maker van DE BALLADE VAN NARAYAMA. Gesitueerd in de crisisjaren '53-'54 in een arme mijnwerkersstreek. De film volgt de dagelijkse strijd van vier weeskinderen om in leven te blijven. De op één na oudste jongen, een jochie van amper tien, trekt zelfs naar de grote stad in de hoop daar een beter bestaan te vinden. Ook bekend als MY SECOND BROTHER.

Koto

1164 | Drama

Japan 1164. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Shima Iwashita, Teruo Yoshida, Tamotsu Hayakawa en Hiroyuki Nagato.

De melancholieke en hartverwarmende relatie die zich ontwikkelt tussen de jonge en mooie Chieko en haar weergevonden tweelingzusje. Een in het begin interessante film (bijna een voorloper van DEAD RINGERS , die al snel wegzakt in het eeuwige, treurige zakdoekendrama, het kenmerk voor een slechte Japanse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiroyuki Nagato op televisie komt.

Reageer