Rosanna DeSoto (1950): cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Mambo Cafe

1999 | Komedie

Verenigde Staten 1999. Komedie van Rubén González. Met o.a. Robert Costanzo, Rick Gonzalez, Danny Aiello, Rosanna DeSoto en Paul Rodriguez.

Thicker Than Blood

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Richard Pearce. Met o.a. Mickey Rourke, Dan Futterman, Carlo Alban, Lauren Vélez en Josh Mostel.

Robin Cooks' Invasion

1997 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Armand Mastroianni. Met o.a. Luke Perry, Rebecca Gayheart, Kim Cattrall, Christopher Orr en Jon Polito.

Family Business

1989 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Komedie van Sidney Lumet. Met o.a. Sean Connery, Dustin Hoffman, Matthew Broderick, Rosanna DeSoto en Luis Guzmán.

Sean Connery, Dustin Hoffman en Matthew Broderick spelen grootvader, vader en zoon die gezamenlijk een inbraak beramen. De (spannende) klus doet er eigenlijk niet zoveel toe. Het gaat Lumet om de soms moeizame verhouding tussen drie generaties sympathieke criminelen. Connery is het leukst. Hij spot met smaak over de lengte van zijn zoon (Hoffman is een 'onderdeurtje'), hij geeft kleinzoonlief college over het verschil tussen legale en moreel verwerpelijke diefstal (van andermans ellende profiteer je niet) en hij vertelt tussen de bedrijven door over het vrolijke, semi-criminele verleden.

Stand and Deliver

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Ramon Menendez. Met o.a. Edward James Olmos, Andy Garcia, Will Gotay, Ingrid Oliu en Virginia Paris.

De magere, kalende computerdeskundige Olmos belandt als wiskundeleraar op de Garfield Highschool in L.A. Hij krijgt zo'n beetje de moeilijkste en rumoerigste klas die je je kunt voorstellen. Per dag gaan alle leerlingen elkaar minstens één maal te lijf. Ze hebben voor niets of niemand respect. Toch slaagt Olmos erin om hun vertrouwen te winnen en ze op het goede spoor te zetten. Ze leggen daardoor naderhand met goed gevolg hun examen af. Grandioze vertolking van Olmos als een idealistische wiskundeleraar die bewijst dat motivatie belangrijker is dan tucht. Het scenario van Menendez en Tom Musca is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt dit in een strak tempo. De film geeft tevens een goed beeld van de troosteloze getto's van de Hispano's in L.A. Het werd prachtig gefotografeerd door Tom Richmond.

La Bamba

1987 | Biografie, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1987. Biografie van Luis Valdez. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Esai Morales, Elizabeth Peña, Rosanna DeSoto en Danielle von Zerneck.

Fraaie biografie van popidool Ritchie Valens (Phillips) met als focus de stormachtige relatie met zijn broer, zijn liefde voor een wit meisje en zijn tragische dood in een vliegtuigongeluk (waarbij ook Buddy Holly en The Big Bopper omkwamen). Ondertussen schetst Valdez ook nog een indrukwekkend beeld van de latino-getto's en de raciale spanningen in de VS. De film zou een springplank worden voor Los Lobos die de songs van Valens uitvoerde. De muziek is verder van Carlos Santana en Miles Goodman.

Women of San Quentin

1983 | Misdaad

Verenigde Staten 1983. Misdaad van William A. Graham. Met o.a. Stella Stevens, Debbie Allen, Hector Elizondo, Amy Steel en Rosanna DeSoto.

De vrouwen in deze film zijn gevangenisbewaarders, maar daarmee houdt de originaliteit wel op. Stevens slaat een opstand onder de mannen neer door ongewapend de binnenplaats op te lopen en ze te sommeren hun boksbeugels en knuppels te laten vallen! Het scenario is van Mark Rodgers. Het camerawerk is van Robert Steadman.

The Ballad of Gregorio Cortez

1982 | Misdaad, Western

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Robert M. Young. Met o.a. Edward James Olmos, James Gammon, Tom Bower, Bruce McGill en Brion James.

Volksheld tegen wil en dank Gregorio Cortez (1875-1916) wist na een vermeende paardendiefstal en de moord op een sheriff ruim een week uit handen te blijven van honderden Texas Rangers. Acteur Edward James ­Olmos speelt de rol van zijn leven als de gewiekste gezinsman, met op de achtergrond de nog altijd actuele strubbelingen tussen de van oorsprong Zuid- en Noord-Europese kolonisten in de VS. Een prima film over een klassiek verhaal. Het relaas van Cortez wordt overigens nog altijd ­bezongen op Mexicaans-Amerikaanse feestjes en partijen in de grensballade ‘El Corrido de Gregorio Cortez’.