Eszter Szakács

Acteur

Eszter Szakács is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Video Blues

1992 | Drama, Experimenteel

Hongarije/Frankrijk 1992. Drama van Arpád Sopsits. Met o.a. Lajos Ottó Horváth, Judit Danyi, Attila Epres, Myriam Mézières en Eszter Szakács.

De tweede film van Sopsits die samen met Sandor Fabri en Laszlo Garaczi tekende voor het scenario, is een teleurstellend psychologisch drama over twee broers, die contact met elkaar onderhouden via een videotape die tussen Parijs en Boedapest heen en weer wordt gestuurd. Er heerste zeven jaar stilte omdat broer Horváth afgereisd was naar het Westen; broer Epres is onderwijl getrouwd met jeugdliefde Danyi en Horváth zaait twijfel of Epres wel de vader is van het kind. De structuur is verwarrend, zodat iedere kijker een andere verhaallijn voor zich kan bepalen. Deze schizofrene film werd in Locarno met de Zilveren Jeugdprijs bekroond. Camerawerk van Sandor Kardos.

Nukleás Tél

1992 | Drama

Duitsland/Hongarije 1992. Drama van Pál Erdöss. Met o.a. Erika Ozsda, Attila Rácz, Dani Szabó, Eszter Szakács en Ádám Rajhona.

Ozsda is free-lance fotografe. Terwijl het leven steeds duurder wordt, heeft ze de pech dat ze haast geen opdrachten meer krijgt. Zelfs in schoolfoto`s zit de klad. Ze leeft gescheiden van haar man die al jaren in M[KA3]unchen woont. Hun zoontje Szab[KA1]o heeft problemen op school. Hij stelt steeds meer vragen over zijn vader die hij alleen van foto`s kent. Na lang aandringen mag de jongen, samen met zijn grootouders, tijdens de kerstvakantie zijn vader gaan bezoeken. Maar die keren terug zonder de jongen. Pakkend drama dat zowel een beeld schetst van de werkeloosheid in Hongarije (met enkele schitterende scènes in- en voor het arbeidsbureau) als het probleem aansnijdt van een jongen die opgroeit in een uiteengerukt gezin. Het scenario van István Kardos begint als een sociaal drama om dan, nogal geforceerd, om te schakelen in een relatieprobleem, waardoor de film blijft steken tussen twee thema's. Door haar sublieme vertolking kan de hoofdspeelster het geheel nog gedeeltelijk redden. Fotografie van Ferenc Pap en Tibor Nemes.

Majd holnap

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Judit Elek. Met o.a. Judit Meszléry, Andor Lukáts, István Szöke, Eszter Szakács en István Novák.

Een teleurstellende film van de in ons land zeer gewaardeerde Elek. Eszter en István zijn beiden getrouwd en hartstochtelijk verliefd op elkaar. Ze hebben een eigen honk en de relatie is een publiek geheim. Als de mogelijkheid zich voordoet samen iets op te bouwen, blijkt dat toch niet zo eenvoudig. Een middelmatige film over een afgezaagd thema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eszter Szakács op televisie komt.

Reageer