Alan Ladd jr (1937): productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Gone Baby Gone

2007 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2007. Misdaad van Ben Affleck. Met o.a. Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris en John Ashton.

Met hoofdrollen in flops als Gigli en Jersey Girl had Ben Affleck zijn goede naam flink te grabbel gegooid, maar hij maakt veel goed met dit meeslepende regiedebuut. Het script, naar een roman van Dennis Lehane, is ook van zijn hand. Casey Affleck, Bens jongere broer, en Michelle Monaghan spelen een detectiveduo dat de ontvoering van een vierjarig meisje onderzoekt. Ze zijn ingehuurd door een tante, die de rol van de politie in de zaak wantrouwt. Net als in Mystic River, de eerdere Lehane-verfilming van Clint Eastwood, speelt alles zich af in een grimmig Boston, vol corruptie en duistere geheimen.

An Unfinished Life

2005 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2005. Drama van Lasse Hallström. Met o.a. Robert Redford, Morgan Freeman, Jennifer Lopez, Becca Gardner en Camryn Manheim.

Jean (Lopez) reist samen met haar dochtertje Griff naar Wyoming, waar ze tijdelijk onderdak vraagt aan de grootvader (Redford) van het meisje. Jean probeert haar ex achter te laten, opa is nog niet over het verlies van zijn zoon - de vader van Griff - heen, en de bij hem inwonende Mitch (Freeman) raakte zwaar gewond toen hij werd aangevallen door een grizzly. Het verleden moet, kortom, worden verwerkt. Dat overbekende thema wordt in An Unfinished Life vlotjes afgehandeld. Verrassend is het niet, maar wel kabbelt het allemaal aangenaam door.

A Very Brady Sequel

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Arlene Sanford. Met o.a. Shelley Long, Gary Cole, Tim Matheson, Christopher Daniel Barnes en Christine Taylor.

Weliswaar dubbelop en overbodig, maar desalniettemin vermakelijk voor de liefhebbers van suikerspinzoete dubbelzinnigheid. Want voor wie het niet weet: deze doldrieste komedie is een vervolg op The Brady bunch movie die op zijn beurt weer een parodie was op de tv-serie uit de jaren zeventig. Heerlijke rol van Shelley Long. (VM/VPRO Gids)

Braveheart

1995 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1995. Historische film van Mel Gibson. Met o.a. Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan, Catherine McCormack en Brendan Gleeson.

Schotland, eind dertiende eeuw. De brave, vredelievende William Wallace probeert een rustig bestaan te leiden wanneer zijn kersverse echtgenote Murron wordt verkracht en vermoord door de perfide Engelsen. Wallace ontpopt zich als verzetsleider, verzamelt bondgenoten, leidt succesvolle militaire campagnes en vecht voor 'Vrijheid!' Historisch gezien klopt bijna niets uit dit actiespektakel, maar dat mag de pret niet drukken. Gibson kan mooi inspirerend speechen, en het bloederige geweld wordt sfeervol in beeld gebracht tegen de achtergrond van het Schotse landschap. Oscars voor beste film en regie.

Zee and Co.

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Brian G. Hutton. Met o.a. John Standing, Elizabeth Taylor, Michael Caine, Susannah York en Margaret Leighton.

Een bedachte, vaak té ver gaande vertelling van een vrouw, haar man, een andere vrouw en de manier waarop de drie onderlinge relaties met elkaar aangaan. De liefdesscène tussen Taylor en York staat hoog genoteerd in de annalen van de slechte smaak. Amerikaanse titel: X, Y AND ZEE.

The Walking Stick

1970 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Eric Till. Met o.a. Samantha Eggar, David Hemmings, Emlyn Williams, Phyllis Calvert en Ferdy Mayne.

In het eenzame leven van Eggar, aan haar rolstoel gekluisterd door kinderverlamming, verschijnt op een dag Hemmings. Het is de grote liefde. Ze willen een antiekzaak beginnen, maar daarvoor hebben ze geld nodig. Hemmings plant een hold-up om aan de financiën te komen. Hij vraagt Eggar hem te helpen, maar speelt hij wel zuiver spel? Een oerconventionele film die degelijk verteld en gespeeld wordt, maar die weinig nieuws te bieden heeft. Toch blijft het scenario van George Bluestone, naar een roman van Winston Graham tot het einde een boeiende karakterstudie. Arthur Ibbetson is verantwoordelijk voor de mooie fotografie. Panavision.