Paolo Agazzi is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

El día que murío el silencio

1998 | Komedie

1998. Komedie van Paolo Agazzi. Met o.a. Elias Serrano, Gustavo Angarita en Darío Grandinetti.

El día que murió el silencio

1998 | Komedie

Bolivia 1998. Komedie van Paolo Agazzi. Met o.a. Darío Grandinetti, Gustavo Angarita, Elías Serrano, Norma Merlo en Guillermo Granda.

In Villaserena, een door god vergeten en verlaten plaatsje in de Boliviaanse Andes, strijkt eind jaren 1930 een rondreizend toneelgezelschap neer om een voorstelling te geven en brengt de lokale bevolking in volvoering. Celina (Morrison), de echtgenote van de dikste en duurste notabele, Ruperto (Serrano), raakt in vuur en vlam van hoofdrol Gast[KA1]on (Mondaca). Celina moet duur betalen voor haar opperste opwinding: ze wordt verjaagd en verbannen uit het stadje en niemand haalt haar naam ooit meer over de lippen. De rust is teruggekeerd. Twintg jaar later komt de lokale radio naar Villaserena. Platen worden gedraaid en er is plaatselijk nieuws. Abelardo Rios Clarios (Grandinetti), de eigenaar van het station dat Radio Nobleza heet, nodigt burgers uit tegen betaling hun zegje te doen voor de microfoon en er komen heel wat lijken uit de kast en de pleuris breekt uit. Alsof dit nog niet genoeg is: Abelardo heeft besloten verliefd te worden op Celeste (Gracía), de dorpsschone en dochter van de verbannen Celina, wier vader Ruperto haar zoveel mogelijk afgescheiden houdt van de buitenwereld en haar desnoods vastketent - of dit helpt? Interessante satire uit Zuid-Amerika, die de moeite waard is om kennis mee te maken. Onbekende rollen spelen de sterretjes van de hemel. García is een schatje en Grandinetti werd bekroond op het festival van Cartagena voor zijn prestatie. De fotografie was in handen van Livio Delgado en Guillermo Medrano. Het scenario is van regisseur Agazzi en Guillermo Aguirre.

Los hermanos Cartagena

1988 | Drama

Colombia 1988. Drama van Paolo Agazzi. Met o.a. Juan Jos[KA1] Taboada, Edwin Morales en Eduardo Vargas.

Over de geleidelijk toenemende spanning tussen twee broers en steeds slechter wordende ondelinge relatie als gevolg daarvan: de één erfgenaam van een groot fortuin, de ander een stakker met Indiaanse ouders. Deze film, een van de beste die onlangs in Columbia werd geproduceerd, is gebaseerd op de roman El hijo Opa. De film werd door de regisseur zelf geproduceerd.

Mi socio

1982 | Drama

Bolivia 1982. Drama van Paolo Agazzi. Met o.a. David Santalla en Gerardo Suárez.

Het verhaal over de vriendschap tussen een vrachtwagenchauffeur en een schoenpoetsertje dat hem zo nu en dan assisteert. Achtenswaardig succes van de povere Boliviaanse cinema.