Horst Drinda

Acteur

Horst Drinda is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Verliebte Feinde

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Bernd Böhlich. Met o.a. Iris Berben, Peter Sattmann, Marita Marschall, Jaecki Schwarz en Joachim Kemmer.

Verslaggeefster Kristina Bouvier (Berben) wordt door de hoofdredactie op het spoor gezet van bankier Michael Enkhausen (Sattmann), die zich ingelaten zou hebben met dubieuze onroerendgoed transacties. Ze moet een sensationele reportage maken. Ze ontdekt echter dat heel wat stukjes van de puzzel niet in elkaar passen en dat de directie in het geheel niet van plan is haar story te publiceren, maar Enkhausen die de huisbankier is van de concurrent, onder druk wil zetten, zodat hij geen krediet zal verstrekken aan hun rivaal op de markt. Kristina is een integere journaliste en zorgt ervoor dat alles anders loopt dan voorzien was door haar bazen een flinke poets te bakken. Redelijk gemaakte, enigszins satirische tv-film die in het milieu van de dagbladpers speelt naar een scenario van Leo P. Ard, Birgit Grosz en Thom Maier. Camerawerk van Gero Steffen. Het spel en de regie zijn beslist voldoende.

Polizeiruf 110: Gesichter im Zwielicht

1973 | Misdaad, Thriller

DDDE 1973. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Horst Drinda, Regina Beyer en Erwin Strittmatter.

Leutnant Falkenstein (Zartmann) van de volkspolitie in een haventje aan de Oostzee is dolblij als zijn collega`s Oberleutnant Fuchs (Borgelt) en Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) uit de hoofdstad komen aangereisd om hem te assisteren bij het onderzoek naar de moord op Astrid Jansen (Beyer), de koningin van de zeilregatta, die na het bal levenloos in een vissershut is aangetroffen. Haar man Bodo Jansen (Drinda) wordt verdacht van moord, maar Oberleutnant Fuchs en Vera Arndt gaan in Bodo`s verleden graven en voelen zijn zoon Detlev (Strittmatter) uit een eerste huwelijk aan de tand. Eerder een psychologisch drama dan een pure misdaadfilm. Hoewel het tempo rustig is, is het geheel geloofwaardig gedaan. Het scenario is van Fred Unger. Aflevering 14.

Die Besten Jahre

1965 | Drama

DDDE 1965. Drama van Günther Rücker. Met o.a. Horst Drinda en Lissy Tempelhof.

Zeer brave film over een modelburger die zich inzet voor de jonge staat en als lid van de partij.

Der Dieb von San Marengo

1963 | Komedie

DDDE 1963. Komedie van Günter Reisch. Met o.a. Horst Drinda, Kurt Rackelmann en Wolf Kaiser.

Een komedie over een dief die in opdracht brandkasten kraakt om de verzekering op te lichten.

Das Kleid

1961 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1961. Familiefilm van Konrad Petzold en Eugon Günther. Met o.a. Wolf Kaiser, Horst Drinda, Eva-Maria Hagen, Gerd E. Schäfer en Werner Lierck.

Brave, maar zeer gedateerde versie uit de voormalige communistische Duitse 'democratische' republiek van het bekende sprookje De nieuwe kleren van de keizer van H.C. Andersen. Het camerawerk is van Hans Hauptmann.

Bevor der Blitz einschlägt

1959 | Komedie

DDDE 1959. Komedie van Richard Groschopp. Met o.a. Horst Drinda, Christine Laszar en Johannes Arp.

Een journalist veroorzaakt enige problemen door een artikel te schrijven over een zaak waar hij te weinig van weet. Hij doet zijn best alles weer in orde te krijgen. Komisch bedoeld.

Klotz am Bein

1958 | Komedie

DDDE 1958. Komedie van Frank Vogel. Met o.a. Horst Drinda, Christel Bodenstein en Gerhard Bienert.

Een jong stel erft een huis. Dat is echter meer een last dan een lust. Komisch bedoeld, helaas nauwelijks om te lachen.

Lissy

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Sonja Sutter, Horst Drinda, Hans-Peter Minetti, Kurt Oligmüller en Gerhard Bienert.

Kinderen uit een socialistisch arbeidersmilieu worden in de crisisjaren lid van de SA. De een wordt vermoord, de ander besluit haar SA-echtgenoot in de steek te laten. Een indringende, sfeervolle, antifascistische film van Wolf met een boeiende rol van Sutter. Het scenario is van Alex Wedding, die het boek van F.C. Weiskopf bewerkte. Het camerawerk is van Werner Bergmann.

Das Tapfere Schneiderlein

1956 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Duitsland 1956. Familiefilm van Dr. Helmut Spiess en Helmut Spiess. Met o.a. Kurt Schmidtchen, Christel Bodenstein, Gisela Kretzschmer en Horst Drinda.

Sprookjesfilm over het dappere kleermakertje, dat op zijn gordel de spreuk 'zeven in één klap' naaide en heldendaden verrichte voor een niet al te eerlijke koning. Door zijn film- en tv-werk is Schmidtchen in de DDR een bekend gezicht geworden, die ook wel buiten zijn land faam verwierf.

Gefährliche Fracht

1954 | Drama

DDDE 1954. Drama van Gustav von Wangenheim. Met o.a. Willy Kleinau, Horst Drinda en Wilhelm Koch-Hooge.

Duitse havenarbeiders delibereren lange tijd over de vraag of zij het voorbeeld moeten volgen van hun Franse collega's die staken uit protest tegen een wapentransport.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Horst Drinda op televisie komt.

Reageer