Jiři Bartoška

1947 Acteur

Jiři Bartoška (1947) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Južna pošta

1988 | Drama

Servië en Montenegro 1988. Drama van Stanislav Párnický. Met o.a. Peter Zeman, Jiři Bartoška, Gábor Koncz, Iczhak Finci en Pavel Nový.

Nostalgische herinneringen uit een dorpje aan de Tsjechisch- Hongaarse grens in 1945. De zoon van een officier sluit vriendschap met de ongeneselijk zieke Dulo. De vader van Dulo is smokkelaar en als hij medicijnen voor de stervende jongen probeert te smokkelen, doodt hij de wacht. Een vrij traag, maar ontroerend verhaal, waarin de gewelddadige wereld van volwassenen gezien wordt door de ogen van een kind.

Tichá radost

1986 | Komedie, Drama

Servië en Montenegro 1986. Komedie van Dušan Hanák. Met o.a. Magda Vašarýová, Jana Brejchová, Jiři Bartoška, Robert Koltai en Erzsi Pásztor.

Een portret van een vrouw die streeft naar onafhankelijkheid. Deze film won de Grand Prix op het festival van San Remo in 1986 en Vašarýová won de prijs voor de beste actrice. De dertigjarige verpleegster Sonia is ontevreden met haar egoïstische echtgenoot en wordt geterroriseerd door haar schoonmoeder. Zij loopt weg, krijgt een verhouding met een dokter en besluit tenslotte haar kind alleen groot te brengen. Een Tsjechische komedie die realistisch de rol van de vrouw in de moderne maatschappij analyseert. Ook bekend als A QUIET JOY.

Katapult

1984 | Komedie

Servië en Montenegro 1984. Komedie van Jaromil Jireš. Met o.a. Jiři Bartoška, Kateřina Machá-0cková, Jiřina Jirásková, Barbora Štěpánová en Johana Tesařova-Dvořáková.

In deze ironische komedie worden droom en werkelijkheid vermengd in een verhaal over een ingenieur op middelbare leeftijd, die zijn gelukkige, maar stereotiepe gezinsleven meer dan zat is. Hij heeft avontuurtjes met vijf verschillende vrouwen, die door een computer voor hem worden uitgekozen. Regisseur Jires had wat meer zwarte humor in zijn film kunnen stoppen, maar de figuren uit de bestseller van Vladimir Páral uit 1967 zijn best amusant.

Treti princ

1983 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Antonin Moskalyk. Met o.a. Libuše Šafranková, Pavel Tranvniček, Luděk Munzar, Jiři Bartoška en Jana Hlavacova.

Dit sprookje, ook bekend als THE THIRD PRINCE, beantwoordt volledig aan de verwachtingen die men heeft van de in familieamusement gespecialiseerde Barrandov-studio. Het klassieke verhaal, in de 19e eeuw opgetekend door Karl Jaromir Erben, gaat over drie broers die de een na de ander een mooie prinses proberen te bevrijden uit een betovering. Ota Hofmans script introduceert enige moderne wendingen die de plot verrijken. De bekoorlijke Šafranková speelt voor de derde maal in haar loopbaan een sprookjesprinses.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jiři Bartoška op televisie komt.

Reageer