Michael Raeburn

Regisseur, Scenarist, Producer

Michael Raeburn is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Vent de colère

1997 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1997. Komedie van Michael Raeburn. Met o.a. Patrick Bouchitey, Coraly Zahonero en Eric Boucher.

Bastien (Bouchitey) is een excentrieke conservatieve boer. Hij heeft een boerderij in de Alpen en verzet zich tegen alle agrarische vernieuwingen. Door zijn pogingen zijn boerderij te houden zoals ze is, is hij emotioneel maar vooral financieel compleet aan de grond geraakt. Zijn enige steun en toeverlaat is zijn knappe achttienjarige dochter Louise (Zahonero). Naast Louise heeft Bastien geen familie meer die kan helpen bij het werk op de boerderij. Maar Louise droomt van andere dingen. Ze wil reizen, avonturen beleven en... haar vrijheid. Ondanks Bastiens toegevingen om de boerderij te moderniseren begint hun relatie te vertroebelen. Bastien geraakt helemaal van de kaart wanneer Louise kennismaakt met Marc (Boucher), die aan een nieuwe autostrade in de buurt werkt. Ongewone Frans-Britse co-productie, geschreven door regisseur Raeburn en knap gefotografeerd door Chris Seager.

Jit

1990 | Romantiek, Fantasy, Horror

Zimbabwe 1990. Romantiek van Michael Raeburn. Met o.a. Dominic Makuvachuma, Sibongile Nene, Farai Sevenzo en Winnie Ndemera.

U.K. (Makuvachuma) trekt van het platteland naar de grote stad, waar hij verliefd wordt op Sofi (Nene), met wie hij wil trouwen. Haar vader eist een bruidsschat, en U.K. steekt de handen uit de mouwen, maar de geest van zijn voorvaderen zet hem de voet dwars. Een aanstekelijke, originele komedie. Het scenario is van regisseur Raeburn, die tevens uitvoerend producent was.

The Grass Is Singing

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Zweden 1981. Drama van Michael Raeburn en Michael Reaburn. Met o.a. Karen Black, John Thaw, John Kani, John Moulder en Patrick Mynhardt.

Black is uitstekend als eenzame vrouw die trouwt met boer Thaw en zich niet kan aanpassen aan het leven in de Afrikaanse bossen. Gefilmd in Zambia; gebaseerd op een roman van Doris Lessing. Ook bekend als GRÄSET SJUNGER en KILLING HEAT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Raeburn op televisie komt.

Reageer