José Nieto (1903-1982) is acteur.
Er zijn 46 films gevonden.

Uno del millón de muertos

1976 | Oorlogsfilm

Spanje 1976. Oorlogsfilm van Andrés Velasco. Met o.a. Sara Lezana, Antonio Mayans, Florinda Chico, José Nieto en Ricardo Palacios.

Aan het begin van de Spaanse burgeroorlog maakt een jonge en knappe non een serie tegenslagen door. Dit melodrama is van een regisseur die maar weinig films op zijn naam heeft staan.

Una Mujer prohibida

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van José Luis Ruiz Marcos. Met o.a. Ramiro Oliveros, Esperanza Roy, Amparo Soler Leal en José Nieto.

Een politieagent wordt verliefd op een onweerstaanbare prostituée. Een mislukte poging de mythe van de vamp, die zo veel voor de Amerikaanse thriller heeft betekend, aan te passen aan de Spaanse werkelijkheid.

Ricatto alla mala

1972 | Drama

Italië/Frankrijk/Spanje 1972. Drama van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Christopher Mitchum, Olivia Hussey, Karl Malden, Raf Vallone en Claudine Auger.

De jonge Amerikaan Christopher (Mitchum) spoort een machtige gangster op in Spanje, die de dood van zijn ouders op zijn geweten heeft. Hij ontvoert de dochter van de gangster (Hussey) en houdt haar in een woonboot verborgen. Na enige tijd worden ze verliefd en hij doodt haar vader niet. Malden wordt vanuit de VS gestuurd om Mitchum gevangen te nemen, maar als hij ziet hoe verliefd het jonge stel is, laat hij hen gaan. Wanneer hij terugkeert naar de VS wordt hij neergeschoten door de gangsters die hem hadden ingehuurd. Mooie locaties, goede actiescènes en Mitchum en Hussey vormen een uitzonderlijk liefdespaar. Ook bekend als SUMMERTIME KILLER.

Agáchate que disparan

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Manuel Esteba. Met o.a. Pili, Mili, Hans Von Borsody, José Nieto en Alfredo Alaria.

Bij toeval worden tweelingzusters betrokken bij een spionagezaak. Dit is wéér één van die films waarin het destijds beroemde tweelingpaar Pili en Mili een hoofdrol vertolkt. Er valt weinig positiefs over te vermelden.

El Proscrito del Río Colorado

1965 | Western

Spanje 1965. Western van Maury Dexter. Met o.a. George Montgomery, Elisa Montés, José Nieto, Jesús Tordesillas en Miguel del Castillo.

De enige Europese western die Montgomery gemaakt heeft en in feite niet zo'n heel spannende. Veel romantiek is er te vinden en dat gaat ten koste van de actie. Montgomery is de lijfwacht van de plaatselijke gouverneur in Noord-Mexico en krijgt het aan de stok met een bende outlaws die de omgeving onveilig maakt. Ondertussen is zowel hij als zijn baas verliefd op hetzelfde meisje. Hoewel het een puur Spaanse produktie is, kent de film ook een Italiaanse titel. In Amerika werd de film onder de Engelse titel alleen op tv vertoond. Buiten de Zuideuropese landen is de film nergens voor bioscoopvertoning uitgebracht. Ook bekend als DJANGO KILLER PER L'ONORE en THE OUTLAW OF RED RIVER.

Il Ponte dei sospiri

1964 | Drama, Historische film, Romantiek

Italië/Spanje 1964. Drama van Carlo Campogalliani. Met o.a. Brett Halsey, Gianna Maria Canale, Vira Silenti, Conrado San Martin en Burt Nelson.

Zoon van de doge van Venetië wordt door een corrupte grootinquisiteur beschuldigd van moord en landverraad en ter dood veroordeeld. Zijn vader worden de ogen uitgebrand en zijn verloofde stemt toe in een huwelijk met de handlanger van de grootinquisiteur om zijn leven te redden. Samen met een rover slaagt hij erin uit de kerker te ontsnappen en het recht te laten zegevieren. Venetië is een imponerender achtergrond dan de nagebouwde decors voor deze romantische actiefilm die met het vereiste pathos wordt geacteerd, maar in de regie weinig verve heeft.

Il Magnifico avventuriero

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Spanje/Frankrijk/Italië 1963. Avonturenfilm van Riccardo Freda. Met o.a. Brett Halsey, Claudia Mori, Françoise Fabian, Bernard Blier en Rossella Como.

De beeldhouwer en goudsmid Benvenuto Cellini heeft goud van zijn collega's geroofd om een kunstwerk te voltooien en moet Florence ontvluchten. Door zijn onstuimige en avontuuurlijke aard werkt hij zich in méér nesten, maar hij weet paus Clementius VII van de legers van Karel V te bevrijden en wordt in ere hersteld. Dit zorgvuldig gemaakte en sfeervol gefotografeerde avontuur steekt ver boven het gemiddelde van dit genre uit, al hadden de galante avonturen van Cellini met meer knipogen behandeld kunnen worden.

Tela de arena

1962 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Spanje/Frankrijk 1962. Actiefilm van José Luis Monter en Jose-Luis Monter. Met o.a. Eddie Constantine, Elisa Montès, Sylvia Solar, José Nieto en Mayra Rey.

Een Amerikaanse schrijver in Spanje helpt de autoriteiten aldaar om een miljoenenroof te voorkomen. Deze Spaanse Eddie-film wijkt alleen qua locaties af van de gebruikelijke formule. Het element van zelfpersiflage gaat verloren in zeer langdurige en ook niet bar spectaculaire knokscènes. Scenarioschrijver Niels Larsen wist voor die momenten kennelijk niets anders te verzinnen. Fotografie van Michel Kelber.

Tierra brutal

1961 | Western

Spanje/Verenigde Staten 1961. Western van Michael Carreras. Met o.a. Richard Basehart, Don Taylor, Alex Nicol, Paquita Rico en Maria Granada.

Basehart, een verwonde revolverheld in het Mexico van 1870, wordt opgenomen door Taylor, eens officier bij de Zuidelijken, maar hij heeft in de oorlog teveel bloed gezien en wil geen wapens meer dragen. Hij is getrouwd met Rico en Basehart wordt verliefd op haar zuster, Granada. Nieto, een schoft, wil de andere ranchers verdrijven. Hij stuurt zijn revolverheld Nicol ook op Taylor af die echter door Basehart wordt geholpen. Dan breekt een complete ranchoorlog uit. Actie genoeg, en zoals de Spanjaarden dat gewend zijn in hun westerns: hard en soms afstotend.

El Pequeno colonel

1960 | Familiefilm, Avonturenfilm, Musical

Spanje 1960. Familiefilm van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Maria Mahor, Tomas Blanco, Fernando Sancho en José Nieto.

Een adellijk weesje ontsnapt aan zijn bedriegelijke voogd die het op zijn fortuin heeft voorzien. Hij vindt een onderkomen bij een groep rondtrekkende zwervers, die hij aanvoert in hun strijd tegen de bandieten. Dit vehikel voor de jongenssopraan kreeg een ongewone situering in ridderromantiek, die echter doorzichtig en stuntelig in beeld is gebracht. De liefhebbers kunnen hooguit hun hart ophalen aan het gekweel van Joselito.

The Pride and the Passion

1957 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Stanley Kramer. Met o.a. Cary Grant, Frank Sinatra, Sophia Loren, Theodore Bikel en John Wengraf.

Slechte bezetting in een avonturenverhaal over de verovering van een groot kanon door Franse partizanen in 19e-eeuws Spanje. De spektakel-scènes, op locatie in Spanje, maken indruk, maar de rest is belachelijk. Het scenario is van Edna en Edward Anhalt naar een roman van C.S. Forester. Het camerawerk is van Franz Planer.

Carta a Sara

1956 | Drama

Italië/Spanje 1956. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Marta Torena, Massimo Serato, Antonio Almorós en José Nieto.

Nadat een vrouw bij een ongeluk is omgekomen, ontdekt men een aan haar gerichte brief. Een zeer vernuftig drama, gemaakt naar een idee van Juan A. Bardem.

La Gata

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Margarita Alexandre. Met o.a. Rafael Torrecilla, Aurora Bautista, Jorge Mistral en José Nieto.

Een betoverende vrouw heeft twee aanbidders. Een melodrama zonder enig belang dat op de persoonlijkheid van de hoofdrolspeelster geschreven is.

Una Cruz en el infierno

1954 | Oorlogsfilm

Spanje 1954. Oorlogsfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Elena Barrios, Manolo Morán, José Nieto en María Martín.

Een smokkelaar neemt zijn toevlucht tot een Spaanse missiepost in Indochina, die door de communisten aangevallen wordt. Een typisch religieus feuilleton, dat zich deze keer in een oorlogssituatie afspeelt - gemaakt in het Spanje van de jaren vijftig.

Cruz de Mayo

1954 | Misdaad, Musical

Spanje 1954. Misdaad van Florián Rey. Met o.a. Gracia de Triana, Manuel Ligero, José María Seoane en José Nieto.

Een jonge arbeidster, tevens amateurzangeres, wordt van de moord op haar baas beschuldigd. Dit is een schilderachtige maar flauwe kruising tussen de traditionele Spaanse folkcinema en een thriller.

3 huchas para Oriente

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. José Nieto, Nani Fernández en Manuel Monroy.

Een kind dat om een aalmoes vraagt voor de zending, krijgt een ongeluk. Een onuitstaanbaar moraliserende smartlap.

Vuelo 971

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Rafael J. Salvia. Met o.a. Vicente Parra, José Nieto, Enrique Diosdado en Doris Durante.

De verschillende reacties van een uiteenlopende groep passagiers die zich in een vliegtuig bevindt dat in gevaar verkeert. De derde bioscoopfilm van deze regisseur, onafgebroken moralistisch.

La Alegre caravana

1953 | Romantiek, Musical

Spanje 1953. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Otto Sirgo, Félix Fernández en José Nieto.

Een voortvluchtige in het 19e-eeuwse Castilië zoekt zijn toevlucht in een zigeunerkaravaan. Hij wordt verliefd op een jonge artieste. Dit is nu typisch zo'n folkloristische Spaanse film uit de vijftiger jaren.

2 caminos

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Rubén Rojo, María Asquerino, Angel Picazo en José Nieto.

Aan het einde van de Spaanse burgeroorlog gaan twee bevriende strijders ieder hun eigen weg. Een zeer stompzinnige en vervelende film.

La Estrella de Sierra Morena

1952 | Avonturenfilm

Spanje 1952. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Lola Flores, Rubén Rojo, Manolo Morán en José Nieto.

Een meisje dat door een paar bandieten is ontvoerd, wordt in de loop der jaren de leidster van de groep. Een schaamteloze avonturenfilm met de 'folkloristische' ster Lola Flores in de hoofdrol.

La Señora di Fatima

1950 | Drama, Mysterie

Spanje 1950. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Inès Orsini, Fernando Rey, Maria Dulce, Eugenio Domingo en José Nieto.

Enkele Portugese kinderen zien in 1917 een verschijning van de Maagd Maria, maar worden niet geloofd door de kerkelijke en burgerlijke autoriteiten, tot een zonnewonder en enkele onverklaarbare genezingen voor iedereen waarneembaar zijn. Dit in nadrukkelijke tegenstellingen geschetst religieus gebeuren is sober, maar weinig bezield (of bezielend) gefilmd. Dezelfde feiten werden ook behandeld in THE MIRACLE OF OUR LADY OF FATIMA.

Andalousie

1950 | Muziek

Frankrijk/Spanje 1950. Muziek van Robert Vernay. Met o.a. Luis Mariano, Carmen Sevilla, Arlette Poirier, Maurice Baquet en Noël Roquevert.

Een stierenvechter moet een tournee door Zuid-Amerika maken en laat zijn geliefde in Spanje achter. Een Oostenrijkse zangeres heeft een oogje op hem en weet hem tijdelijk in te palmen. Dit magere verhaaltje heeft geen andere functie dan de zang van Mariano en de dansnummers van Sevilla met elkaar te verbinden. De landschapsopnamen en de weinig spectaculair gefilmde stieregevechten zijn het enige verschil met de operette op het toneel. Camerawerk van Roger Poutrel.

Black Jack

1949 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1949. Misdaad van Julien Duvivier. Met o.a. George Sanders, Patricia Roc, Herbert Marshall, Agnes Moorehead en Aline MacMahon.

Een aan lager wal geraakte advocaat hoopt met de opiumhandel een grote slag te slaan en dan stil te gaan leven. Bij een schipbreuk leert hij een meisje kennen dat zijn betere ik naar boven brengt en voor wie hij de zaak opgeeft, echter te laat voor de politie die hem al op het spoor is. Deze internationale avonturenfilm heeft een verward en praterig scenario met een tegenstrijdige psychologische tekening, waardoor de sfeervolle fotografie en een aantal virtuoze scènes slechts bij vlagen kunnen boeien.

Olé, torero!

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Luis Sandrini, Paquita Rico, Manolo Morán, Guillermo Marín en José Nieto.

De vriendschap tussen een Argentijnse taxichauffeur en een Spaanse stierenvechter leidt tot een film met een louter traditioneel karakter, niet van wezenlijk belang.

Mare Nostru,

1948 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1948. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. María Félix, Fernando Rey, José Nieto en Guillermo Marín.

Tijdens WOI ontstaat een liefdesromance. Een opgeblazen verfilming van de roman van Blasco Ibañez, die de Mexicaanse vamp María Fèlix de gelegenheid bood een van haar weinige Spaanse rollen te spelen.

La Calle sin sol

1948 | Misdaad

Spanje 1948. Misdaad van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Antonio Vilar, José Nieto en Mary Delgado.

Een van moord beschuldigde jonge man wil trouwen met de nicht van een nachtclubeigenaar. Een aanvaardbaar detectiveverhaal dat zich afspeelt in een hoerenbuurt in Barcelona.

El Tambor del Brunch

1948 | Avonturenfilm

Spanje 1948. Avonturenfilm van Ignacio F. Iquino. Met o.a. José Nieto, Ana Mariscal, Juan de Landa en Carlos Agosti.

Tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog probeert een kind iets te verzinnen om het Franse leger te verjagen. Een film die het vaderland verheerlijkt en op een waar gebeurd feit gebaseerd is.

Don Juan de Serrallonga

1948 | Avonturenfilm

Spanje 1948. Avonturenfilm van Ricardo Gascón. Met o.a. Amedeo Nazzari, José Nieto, María Asquerio en Fernando Sancho.

De herverfilming van de gelijknamige film waarvan het scenario dermate is aangepast om dichter bij het cliché van de edelmoedige bandiet, die verpest wordt, te komen.

Despertó su corazón

1948 | Drama, Romantiek

Spanje 1948. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Conrado San Martín, José Nieto, Margarita Audrey en Mary Delgado.

De despotische baas van een fabriek wordt uiteindelijk bekeerd door de liefde van een toegeeflijke secretaresse. Een naïeve en paternalistische visie op de sociale problematiek.

La Nao capitana

1947 | Avonturenfilm

Spanje 1947. Avonturenfilm van Florián Rey. Met o.a. Manuel Luna, José Nieto, Jorge Mistral en Rafael Calvo.

We zien de intriges, conflicten en liefdes die ontstaan tijdens de overtocht van de 'Nao Capitana' naar Zuid-Amerika. Pseudo-historische avonturen, weinig consistent.

El Traje de luces

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Edgar Neville. Met o.a. José Nieto, Nani Fernández en Ricardo Acero.

Nadat een stierenvechter succes heeft geoogst behandelt hij zijn verloofde met minachting. Een van de minder belangrijke films van Neville, die veel gelijkenis vertoont met BLOOD AND SAND.

Mi enemigo el doctor

1945 | Romantiek

Spanje 1945. Romantiek van Juan de Orduña. Met o.a. José Nieto, Alicia Palacios, Raúl Cancio en Pepe Isbert.

In een ziekenhuis ontluikt de liefde tussen een patiënte en een arts. Een film die zeer slecht geregisseerd en vertolkt werd.

Los Ultimos de Filipinas

1945 | Oorlogsfilm

Spanje 1945. Oorlogsfilm van Antonio Román. Met o.a. Armando Calvo, José Nieto, Guillermo Marín, Carlos Muñoz en Fernando Rey.

Een kleine groep Spanjaarden biedt het hoofd aan het opstandige Filippijnse leger. Een van de fabelachtige films met patriottische inslag uit de Spaanse cinema van na de burgeroorlog, helemaal gemaakt door een kundige regisseur met verstand van geschiedenis.

Te quiero para mí

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Antonio Casal, Isabel de Pomés, José Nieto en Pepe Isbert.

Een kostschoolmeisje wordt verliefd op haar leraar. Een onopmerkelijke liefdeskomedie.

Orosia

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Florián Rey. Met o.a. José Nieto, Blanca de Silos, Julia Lajos en Pepe Isbert.

Een jonge vrouw trouwt met de moordenaar van haar vroegere echtgenoot. Dit tragische melodrama had in handen van Siodmak, Lang of Sirk een geniaal resultaat kunnen opleveren.

Cabeza de hierro

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. José Nieto, Ana Mariscal, Adriano Rimoldi en María Martín.

Een ex-militair, die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt, wordt verliefd op de dochter van een arts. Een onbelangrijk melodrama.

Aventura

1944 | Drama, Romantiek

Spanje 1944. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Conchita Montenegro, José Nieto, Juan Calvo en Pepe Isbert.

Een eenvoudige boer heeft een liefdesverhouding met een rondreizende actrice maar hij keert weer naar zijn vrouw terug. Deze film is een klassiek voorbeeld van een moraliserend Spaans melodrama uit de veertiger jaren.

Se vende un palacio

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Mary Santamaría, Roberto Rey, José Nieto en Manolo Morán.

Een stel dieven willen het paleis van een ander, dat te koop staat, zelf verkopen. Een behoorlijke en bescheiden film, en nog helemaal niet zo slecht gerealiseerd.

El Abanderado

1943 | Oorlogsfilm

Spanje 1943. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alfredo Mayo, Isabel de Pomés, Mercedes Vecino en José Nieto.

De film toont de dappere daden van een held uit de Spaanse Vrijheidsoorlog. Dit is een echte patriottische lofrede uit het naoorlogse Spanje, met in de hoofdrol de meest karakteristieke filmacteur uit de Franco-tijd, wijlen Alfredo Mayo.

Eramos siete a la mesa

1942 | Drama, Misdaad

Spanje 1942. Drama van Florián Rey. Met o.a. José Nieto, Blanca de Silos, Conchita Tapia en Luis Arroyo.

Een schurk bedriegt de dochter van een hoogleraar. Het is vanaf het begin tot het einde een belachelijke film.

Boda en el infierno

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Antonio Román. Met o.a. Conchita Montenegro, José Nieto, Conchita Tapia en Julia Caba Alba.

Een Spaanse militair wordt verliefd op een jonge Russische vrouw die hij gered heeft. Een krankzinnig anti-communistisch misbaksel, kenmerkend voor het naoorlogse Spanje.

Raza

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Alfredo Mayo, José Nieto, Ana Mariscal en Raúl Cancio.

Een Spaanse militair wordt met de burgeroorlog geconfronteerd. De belangrijkste onder de films ter verheerlijking van Franco. Het scenario werd nota bene door Generaal Franco zelf (onder het pseudoniem Jaime de Andrade) geschreven!

Escuadrilla

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van Antonio Román. Met o.a. Luchy Soto, Alfredo Mayo, José Nieto en Carlos Muñoz.

Een jonge Spanjaard, opgevoed in het buitenland, wordt een voorstander van de regering van Franco, nadat hij heeft bemerkt hoe belangrijk haar vliegers zijn. Een van de belachelijkste en meest aanstoot gevende fascistische verheerlijkingen van de na-oorlogse Spaanse film.

Manolenka

1940 | Drama

Spanje 1940. Drama van Pedro Puche. Met o.a. Amparo Martí, José Nieto, Lina Yegróas en Gabriel Algara.

De problemen van een meisje op zoek naar de liefde en naar werk. Er valt niets bijzonders over te vertellen.

Gigantes y cabezudos

1925 | Komedie, Muziek

Spanje 1925. Komedie van Florián Rey. Met o.a. Carmen Viance, José Nieto en Marina Torres.

Op een feest in Aragon ontstaat een romance. Een film die destijds een enorm succes behaalde.

El Lazarillo de Tormes

1925 | Drama

Spanje 1925. Drama van Florián Rey. Met o.a. Alfredo Hurtado, Manuel Montenegro, Carmen Viance en José Nieto.

In de middeleeuwen treedt een kind bij de meest uiteenlopende figuren in dienst om te kunnen overleven. De verfilming van een klassiek werk binnen de Spaanse schelmenliteratuur, die zich positief onderscheidde dankzij zijn uitdrukkingskracht en trefzekere milieu.