Ben Stassen

Regisseur, Scenarist, Producer

Ben Stassen is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 10 films gevonden.

Bigfoot Junior

2017 | Animatie

België/Frankrijk 2017. Animatie van Jeremy Degruson en Ben Stassen.

In de animatiefilm Bigfoot Junior trekt Adam erop uit om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot.

Robinson Crusoe

2016 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

België/Frankrijk 2016. Animatie van Vincent Kesteloot en Ben Stassen.

Papegaai Dinsdag woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland waar het ze aan niks ontbreekt. Toch droomt hij ervan om de rest van de wereld te ontdekken. Na een hevige storm spoelt een merkwaardig wezen aan op het eiland: Robinson Crusoe.

Flits & het magische huis

2013 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

België 2013. Animatie van Jeremy Degruson en Ben Stassen.

Animatiefilm van Jeremy Degruson en Ben Stassen over het katje Flits, dat terechtkomt in… een magisch huis.

African Safari

2013 | Documentaire

België 2013. Documentaire van Ben Stassen.

Natuurdocumentaire van Ben Stassen waarin dwars door het Afrikaanse continent getrokken wordt. Met de vertelstem van Paul de Leeuw.

Sammy’s avonturen 2 3D

2012 | Animatie, Avonturenfilm

België 2012. Animatie van Ben Stassen.

Animatiefilm van Ben Stassen, met nieuwe avonturen van het zeeschilpadje Sammy.

Sammy’s avonturen 2

2012 | Animatie, Avonturenfilm

België 2012. Animatie van Ben Stassen.

De twee schildpadden en hartsvrienden Sammy en Ray genieten samen van hun oude dag op een prachtig eiland. Op het moment dat ze hun kleinkinderen Ricky en Ella voor de eerste keer naar de zee leiden, worden ze gevangen genomen door stropers. Ze belanden in een groot aquarium in Dubai. Het zeepaardje Big D. is de leider van de groep en heeft grootse plannen om te ontsnappen. Hij wil dat Sammy en Ray met hem meedoen, maar ze hebben maar weinig vertrouwen in Big D. Ze werken met hun nieuwe vrienden aan een eigen plan. Ondertussen hebben de kleine Ricky en Ella hun weg gevonden naar het aquarium. Ze zijn vastbesloten om de opa's te redden.

Sammy's avonturen: De geheime doorgang 3D

2010 | Animatie, Avonturenfilm

België 2010. Animatie van Ben Stassen. Met o.a. Levi van Kempen, Jon Williams, Serge-Henri Valcke, Patty Brard en Hanna Verboom.

Animatiefilm van Ben Stassen over zeelschildpad die in de 50 jaar dat hij op aarde is de wereld ziet veranderen door de opwarming van de aarde.

Sammy's avonturen: De geheime doorgang

2010 | Animatie, Avonturenfilm

België 2010. Animatie van Ben Stassen. Met o.a. Levi van Kempen, Jon Williams, Serge-Henri Valcke, Patty Brard en Hanna Verboom.

Animatiefilm van Ben Stassen over zeelschildpad die in de 50 jaar dat hij op aarde is de wereld ziet veranderen door de opwarming van de aarde.

Vliegen naar de maan 3D

2008 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

België/Verenigde Staten 2008. Animatie van Ben Stassen.

Bijna was de vlucht van de Apollo 11 in een ramp geëindigd, en had astronaut Neil Armstrong niet als eerste mens op de maan gelopen. Gelukkig waren aan boord van het ruimtevaartuig ook drie huisvliegen die met heldhaftig optreden een technisch mankement wisten te verhelpen. Nadrukkelijk voor 3D-vertoning gemaakte animatiefilm van Belgische bodem met leuke effecten, waarbij de raketten rechtstreeks de bioscoop invlogen en je constant de neiging had de vliegen om je hoofd weg te meppen. Zonder 3D-vertoning blijft van de film weinig over, het verhaaltje is mager, de personages zijn suf.

Thrill Ride - The Science of Fun

1996 | Documentaire, Actiefilm, Avonturenfilm

België/Verenigde Staten 1996. Documentaire van Ben Stassen.

Het Imax-procédé vraagt veel actie en beweging om een gigantisch scherm te vullen. Pretparken zijn dan ook een dankbaar onderwerp om de toeschouwer een klein uur lang te doen duizelen. Technisch is het zo perfect dat het eigenlijk zeer weinig eist van de creativiteit van de maker, indien deze dan ook nog over computeranimatie en speciale effecten kan beschikken. Zo is het met deze documentaire die allerhande sensaties tracht aan te bieden met voorspelbare dingen als de rollercoaster en dergelijke, maar die uiteindelijk bijzonder weinig samenhang heeft. Dit soort film kon misschien nog boeien toen eind jaren 1959 het Circarama-procédé op de Brusselse Wereldtentoonstelling duizenden toeschouwers in vervoering bracht, maar het is toch niet voldoende om voor het publiek aan de vooravond van de 21e eeuw de niet bepaald lage toegangsprijs voor een Imax-vertoning te verantwoorden. Het brengt het medium film terug naar de wortels, toen het een vulgaire kermisattractie was. Dolby Stereo S.R. Digital.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ben Stassen op televisie komt.

Reageer