Paolo Carnera

Cameraman

Paolo Carnera is cameraman.
Er zijn 4 films en 1 serie gevonden.

La terra dell'abbastanza

2018 | Misdaad, Drama

Italië 2018. Misdaad van Damiano D'Innocenzo en Fabio D'Innocenzo. Met o.a. Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Luca Zingaretti, Michela De Rossi en Giordano De Plano.

Mirko en Manolo, twee vrienden uit een arme buitenwijk van Rome, komen bij toeval terecht bij de maffia, waar ze al snel in de ban raken van het vele geld en het nieuw verworven aanzien. Geen bijster verrassend verhaal, maar wel knap verteld door de gebroeders D’Innocenzo, die hun grotestadsdrama volstopten met rake observaties, waardoor de film van begin tot eind geloofwaardig is geworden. Ook het acteren, met name van Olivetti als Mirko, is goed.

Suburra

2015 | Misdaad, Thriller, Drama

Italië/Frankrijk 2015. Misdaad van Stefano Sollima. Met o.a. Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola, Greta Scarano en Jean-Hugues Anglade.

Een ambitieus vastgoedplan moet het verlepte kuststadje Ostia omvormen tot het Las Vegas van Italië. Misdaadthriller Suburra schetst hoe een web van corrupte parlementariërs, maffia-clanleden en het Vaticaan de uitwerking ervan mogelijk maakt. In een veelal nachtelijk, regenachtig Rome stevent de film in zeven dagen, waarop dagelijks een slachtoffer valt, af op 'de apocalyps'. De Italiaanse regisseur Stefano Sollima, gespecialiseerd in tv-series over de onderwereld, sluit met deze stemmige, theatrale neo-noir aan op het romantisch-realisme van klassieke gangsterfilms. Met visuele bravoure, maar ook met kitscherig machismo en pompeuze elektronische muziek.

Gomorra - La serie

2014 | Televisieserie, Misdaad

Italië/Duitsland 2014. Televisieserie van Giovanni Bianconi, Stefano Bises, Leonardo Fasoli, Ludovica Rampoldi en Roberto Saviano. Met o.a. Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Maria Pia Calzone en Marco D’Amore.

Misdaadserie over het reilen en zeilen van de Camorra, de maffia in Napels, verteld vanuit het perspectief van de 30-jarige Ciro. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Matteo Garrone uit 2008, die weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano.

Sangue vivo

2000 |

Italië 2000. Edoardo Winspeare. Met o.a. Ivan Verardo, Alessandro Valenti, Claudio Giangreco, Lamberto Probo en Pino Zimba.

Misdaadserie over het reilen en zeilen van de Camorra, de maffia in Napels, verteld vanuit het perspectief van de 30-jarige Ciro. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Matteo Garrone uit 2008, die weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano.

Il grande cocomero

1993 | Familiefilm, Drama

Frankrijk/Italië/Nederland 1993. Familiefilm van Francesca Archibugi. Met o.a. Sergio Castellitto, Anna Galiena, Alessia Fugardi, Silvios Vannucci en Alessandra Panelli.

Pippi (Fugardi) is elf jaar oud, heeft twee moeilijke ouders, een geheel eigen wereldje en misschien epilepsie. Arturo (Castellitto) nadert de veertig en heeft geen vrouw. Hij moet de eigenzinnige, intelligente en gevoelige Pippi behandelen en genezen. Daarnaast moet hij elke dag het gevecht aangaan met de neuropsychiatrische kinderafdeling waar hij werkt, vijandige artsen, opstandige verpleegsters en andere zieke kinderen. Iedereen heeft zo zijn redenen voor zijn of haar gedrag. Een inspirerende, roerende film, die van tijd tot tijd grappig is. Goede vertolking van de cast. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Paolo Carnera. Ook bekend als THE BIG PUMPKIN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paolo Carnera op televisie komt.

Reageer