Jessica Tandy: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

Nobody's Fool

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van Robert Benton. Met o.a. Paul Newman, Jessica Tandy, Melanie Griffith, Bruce Willis en Dylan Walsh.

Schrijver-regisseur Robert Benton (Kramer vs. Kramer) nam de roman van Richard Russo als basis voor dit drama over een oudere, drinkende man die met zijn verleden wordt geconfronteerd wanneer zijn zoon, die hij ooit heeft verlaten, en kleinzoon ineens op de stoep staan. Benton pakt het niet groots aan, maar volgt met geduld en precisie het personage Sully (mooi gespeeld door Paul Newman) tijdens zijn poker- en bieravonden in het dorp, gesprekjes met zijn hospita (Jessica Tandy in een van haar laatste rollen) en onhandige pogingen iets van zijn lang uitgestelde familieleven te maken.

Camilla

1994 | Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Deepa Metha en Deepa Mehta. Met o.a. Jessica Tandy, Bridget Fonda, Elias Koteas, Maury Chaykin en Graham Greene.

Freda (Fonda) en Vincent Lopez (Koteas) uit Toronto brengen hun vakantie door in Georgia. Freda componeert muziek voor de kost en Vincent is ontwerper op een reclamebureau. Freda hoort als zij een statig huis passeert de prachtige klanken van een viool. Haar nieuwsgierigheid wordt gewekt, en zij gaat kijken. Het is de inmiddels op leeftijd gekomen Cara Camilla (Tandy), een soliste, die het moeilijke vioolconcert van Johannes Brahms instudeert voor een optreden in de Winter Gardens in Toronto. De vrouwen maken kennis en vinden elkaar sympathiek. Cara`s zoon Harold (Chaykin) zit aan de onderkant van de filmbusiness als producent en heeft werk voor Vincent om zijn posters vorm te geven. Vincent gaat onmiddellijk terug naar huis om aan de slag te gaan. Cara en Freda besluiten per auto naar Toronto te reizen en het wordt min of meer een avontuurlijke tocht, waarbij de vrouwen elkaar beter leren kennen. Het scenario van Paul Quarrington naar een weinig originele novelle van Ali Jennings stelt eigenlijk niets voor en de regie van tv-regisseur Metha (een aflevering van THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES) is niet sterk of inspirerend. Het camerawerk van Guy Dufaux is niet meer dan standaardkwaliteit, maar de waardering is voor beide topactrices, die ieder een ster verdienden met hun uitstekende spel. Laatste speelfilm van veterane Tandy, die een half jaar voor de première aan kanker overleed. Begaafd regisseur Egoyan heeft een kleine rol als... regisseur!

To Dance with the White Dog

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. Hume Cronyn, Jessica Tandy, Christine Baranski, Terry Beaver en Harley Cross.

Na 57 jaar huwelijk wordt Cora (Tandy) geveld door een hartaanval. Haar man Sam (Cronyn) blijft alleen achter. Ook al krijgt hij alle hulp van zijn kinderen, toch kan Sam zijn onafhankelijkheid niet opgeven. Op een dag staat er zomaar een witte hond voor zijn deur. Hij wijkt niet van zijn zijde als hij alleen is, maar zodra er iemand anders komt verdwijnt de viervoeter. De kinderen vrezen dat hun vader zijn faculteiten aan het verliezen is en dat de hond slechts in zijn verbeelding bestaat. Tot overmaat van ramp besluit Sam naar een schoolreünie te gaan, zoals hij aan ooit Cora had beloofd, maar hij vertelt het aan niemand. Een poëtische, ontroerende, hartverwarmende film, die geen moment sentimenteel wordt. Cronyn en Tandy spelen hun rol met liefde en enthousiasme. Beslist geen meesterwerk, wel leuke en pakkende ontspanning. Susan Cooper baseerde haar scenario op een roman van Terry Kay. Neil Roach stond in voor de fotografie.

Used People

1992 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1992. Komedie van Beeban Kidron. Met o.a. Shirley MacLaine, Kathy Bates, Jessica Tandy, Marcello Mastroianni en Marcia Gay Harden.

De oude Mastroianni is in 1969 in New York en hij is al 23 jaar heimelijk verliefd op MacLaine. Nu haar man dood is, ziet hij zijn kans schoon om haar openlijk het hof te maken. De Britse regisseuse Kidron voert twee families (een joodse, die van MacLaine, en een Italiaanse, die van Mastroianni) en vier generaties vrouwen ten tonele om een bitterzoet verhaal (naar The Grandma Plays) te vertellen over oud worden, gemiste en nieuwe kansen, ontgoochelingen, gezinsproblemen. Het enige personage dat beklijft is dat van Mastroianni als de oude, verliefde meneer met zijn dichterlijke neigingen. Niet meteen een film voor tieners maar wat oudere lui kunnen genieten van de af en toe dramatische, soms wat karikaturale situaties en de aanvallen van joodse humor zijn vaak onweerstaanbaar. Scenario van Todd Graff, die zijn eigen toneelstuk bewerkte. Camerawerk van David Watkin.

The Storyteller

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Larry Elikann. Met o.a. Jessica Tandy, Charles Durning, Stephanie Zimbalist, Lisa Jacub en Christopher Gartin.

Tandy is een vinnige oude dame die haar intrek neemt bij haar dochter Cronyn (Tandy's echte dochter). Op een dag krijgt ze de kans om Story Hour te presenteren voor een lokaal tv-station. Ze moet dan verhaaltjes te vertellen aan kinderen in de studio en voor de buis. Door het contact met de kinderen leeft ze op en het programma wordt een hit. Als de producenten echter uit haar programma klinkende munt willen gaan slaan, komt ze in opstand. Aantrekkelijk melodrama met komische trekjes over de vercommercialisering van de maatschappij die dikwijls ten koste van de kinderen en ouderen gaat. Tandy is zalig in haar rol en zij maakt de film die gebaseerd is op een scenario van Robert Zeschin. Camerawerk van niemand minder dan Nederlander Kees van Oostrum. Ook bekend als THE STORY LADY.

The Story Lady

1991 |

1991. Larry Elikann. Met o.a. Lisa Jakub, Stephanie Zimbalist, Jessica Tandy, Charles Durning en Ed Begley jr.

Tandy is een vinnige oude dame die haar intrek neemt bij haar dochter Cronyn (Tandy's echte dochter). Op een dag krijgt ze de kans om Story Hour te presenteren voor een lokaal tv-station. Ze moet dan verhaaltjes te vertellen aan kinderen in de studio en voor de buis. Door het contact met de kinderen leeft ze op en het programma wordt een hit. Als de producenten echter uit haar programma klinkende munt willen gaan slaan, komt ze in opstand. Aantrekkelijk melodrama met komische trekjes over de vercommercialisering van de maatschappij die dikwijls ten koste van de kinderen en ouderen gaat. Tandy is zalig in haar rol en zij maakt de film die gebaseerd is op een scenario van Robert Zeschin. Camerawerk van niemand minder dan Nederlander Kees van Oostrum. Ook bekend als THE STORY LADY.

Fried Green Tomatoes

1991 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1991. Drama van Jon Avnet. Met o.a. Kathy Bates, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker, Jessica Tandy en Cicely Tyson.

De als filmregisseur debuterende Avnet wist een gevoelige bewerking te maken van Fannie Flaggs boek 'Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe'. De film maakt gebruik van de (te) vaak toegepaste techniek van de flashback. In de tegenwoordige tijd helpt een oude vrouw (Jessica Tandy) een ongelukkige vriendin (Kathy Bates) met een verhaal over twee vriendinnen in een klein plaatsje in het zuiden van de VS, begin jaren dertig. De moraal van die vertelling - laat je leven niet door mannen vergallen, wees eigen baas, en vooral, grijp in als je ongelukkig bent - is bekend, maar het verhaal wordt met verve gebracht.

Driving Miss Daisy

1989 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Jessica Tandy, Morgan Freeman, Dan Aykroyd, Patti LuPone en Esther Rolle.

Schitterend, maar honingzoet antiracisme met (de toen 81- jarige) Tandy als Zuidelijke, joodse matrone die haar auto in de prak rijdt, waarna haar zoon Ayckroyd Freeman in dienst neemt als zwarte chauffeur tot groot ongenoegen van Tandy. Dat gebeurt in 1948 en er volgen dan twintig jaar van een bizarre, gevoelige relatie in een door rassenrellen geteisterd Amerikaans Zuiden. Ayckroyd is heel minzaam in zijn ongecompliceerde rol in tegenstelling tot Tandy`s ingewikkelde rol, waar de make-up het nodige meespeelt. Bekroond met vier Oscars: Beste Film, Beste Actrice (Tandy), Beste Scenario voor Alfred Uhry, die zijn eigen toneelstuk bewerkte, dat al eerder de Pulitzerprijs won en Beste Make-up. Camerawerk van Peter James.

The House on Carroll Street

1988 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1988. Thriller van Peter Yates. Met o.a. Kelly McGillis, Jeff Daniels, Mandy Patinkin, Jessica Tandy en Jonathan Hogan.

Verslaggeefster McGillis wordt gevraagd naar de bronnen van haar artikelen. De FBI ondervraagt haar en ze beroept zich op het verschoningsrecht met als gevolg dat de ze op straat komt te staan en als journaliste niet meer aan de bak komt omdat ze op de zwarte lijst staat. Ze vindt een betrekking als gezelschapsdame bij een oude vrouw die om de hoek van Carroll Street woont. Ze ontdekt een spionage-complot en heeft de grootst mogelijke moeite om FBI-agent Daniels te interesseren voor de zaak.

Cocoon: The Return

1988 | Fantasy, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1988. Fantasy van Daniel Petrie. Met o.a. Don Ameche, Jack Gilford, Gwen Verdon, Maureen Stapleton en Steve Guttenberg.

Vervolg op de leuke sf-film The Cocoon (1985), die Don Ameche een Oscar voor beste bijrol opleverde. Ameche keert terug in The Return, helaas is het script een saaie herhalingsoefening. De bejaarden die aan het eind van deel een met buitenaardse wezens mee mochten om in een paradijselijke omgeving lang en gelukkig onsterfelijk te zijn komen weer even terug op aarde. Ze hebben onze planeet wel gemist. Maar hier blijven betekent voortaan ouderdomsgebreken accepteren.

Foxfire

1987 | Horror, Fantasy

Verenigde Staten 1987. Horror van Jud Taylor. Met o.a. Jessica Tandy, Hume Cronyn, John Denver, GAry Grubbs en Harriet Hall.

Leuke verfilming van het stuk van Tandy-Cronyn dat op Broadway liep over een Appalachiaanse boerenfamilie en het land van hun voorouders. Tandy kreeg een Emmy (samen met de Tony Award voor dezelfde rol) als de oudere vrouw die weigert haar huis in de heuvels te verlaten waar ze contact heeft met de geest van wijlen haar echtgenoot. Susan Cooper bewerkte haar toneelstuk met Cronyn.

Batteries not included

1987 | Sciencefiction, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1987. Sciencefiction van Matthew Robbins. Met o.a. Hume Cronyn, Jessica Tandy, Frank McRae, Elizabeth Peña en Michael Carmine.

De vijf huurders van East 8th Street 817 hopen op een wonder. Hun gebouw moet worden gesloopt, waardoor ze alles zullen verliezen wat ze hebben. Een ondernemer doet zijn best om de huurders weg te krijgen en huurt daarvoor bendeleider Carlos in. Dan gebeurt het onverklaarbare: buitenaardse wezens vliegen in kleine ruimteschepen het gebouw binnen en komen op magische wijze de huurders te hulp. Als Carlos voor grote problemen zorgt en de ondernemer ook nog eens het gebouw in de brand steekt, lijkt alles verloren. De vraag is, of de ruimtewezens opnieuw voor een wonder kunnen zorgen. Door Steven Spielberg geproduceerde, sprookjesachtige film speelt in op het sentiment. Mooie speciale effecten.

Cocoon

1985 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Komedie van Ron Howard. Met o.a. Don Ameche, Wilford Brimley, Hume Cronyn, Brian Dennehy en Jack Gilford.

Drie oude mannen uit een rusthuis maken al een tijdlang gebruik van het heerlijke zwembad in een naburige leegstaande villa. Als de villa verhuurd wordt krijgen de wat zorgelijker bewoners van het tehuis hun bedenkingen, maar de mannen gaan door met hun clandestiene zwempartijtjes en worden er fit, vrolijk en levenslustig van, tot vreugde van hun echtgenotes. Maar dan komen de oudjes achter het grote geheim van hun nieuwe buren. Aardige sf met aanstekelijk spel van de goed bezette cast. Oscars voor Ameche en de special effects-makers.

The Bostonians

1984 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Drama van James Ivory. Met o.a. Christopher Reeve, Vanessa Redgrave, Madeleine Potter, Jessica Tandy en Nancy Marchand.

Henry James-verfilming van het succestrio James Ivory (regie), Ismail Merchant (productie) en Ruth Prawer Jhabvala (scenario). In het Boston van de late negentiende eeuw wordt een mooi meisje (Potter) door een verbitterde oude vrijster (Redgrave) aangemoedigd zich in te zetten voor de suffragettebeweging. De oudere vrouw dreigt haar grip op de jongere te verliezen wanneer deze verliefd wordt op een conservatieve advocaat (Reeve), die weinig opheeft met feminisme. Vakwerk van alle betrokkenen, maar zoals vaker bij verhalen van James (oa The portrait of a lady) blijft het allemaal wat afstandelijk.

The World According to Garp

1982 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Drama van George Roy Hill. Met o.a. Robin Williams, Glenn Close, John Lithgow, Mary Beth Hurt en Hume Cronyn.

Sterkste punt van deze rechtlijnige verfilming van John Irvings gelijknamige bestseller is ongetwijfeld John Lithgow, die hier een goedaardige transseksuele ex-American football-speler vertolkt. Deze tragikomedie volgt het leven van Garp (Williams), die slechts een gelukkig gezinnetje wenst, maar wiens leven voortdurend door rampspoed wordt geteisterd. Zijn moeder is verpleegster Jenny (Close), die na publicatie van haar autobiografie tot haar eigen verbazing een spreekbuis voor de feministische beweging wordt. Irvings omstreden visie op, en portret van hardvochtige feministen die uit solidariteit met een verkrachtingslachtoffer hun tong uitsnijden, wordt in de film nogal gesimplificeerd weergegeven. Lithgow en Close ontvingen Oscarnominaties.

Still of the Night

1982 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Thriller van Robert Benton. Met o.a. Roy Scheider, Meryl Streep, Jessica Tandy, Joe Grifasi en Sara Botsford.

Een thriller à la Hitchcock van de maker van KRAMER VS. KRAMER: psychiater Scheider wordt verliefd op Streep, die verdacht wordt van moord op één van zijn patiënten. Een magnifiek gefotografeerde, kille film; plot- technisch hapert er het nodige aan, maar daar heeft men tijdens het kijken waarschijnlijk geen erg in. Scenario van Benton en David Newman. Fotografie van Nestor Almendros.

Best Friends

1982 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Burt Reynolds, Goldie Hawn, Jessica Tandy, Barnard Hughes en Audra Lindley.

Een wat zouteloze film vormt het kader waarbinnen twee ster- acteurs het verhaal spelen van een echtpaar, dat de kost verdient met het schrijven van scenario's en als elkanders minnaar geslaagder zijn dan als man en vrouw. Vakkundige en grappige bijrollen van o.a. Richard Lambertini als de Mexicaanse ambtenaar van de burgerlijke stand ondersteunen de film, maar de hoofdrolspelers slagen er niet in de kijker te boeien. Zorgvuldig gemaakt verhaal van het schrijvers-duo en levensgezellen Barry Levinson en Valerie Curtin.

Honky Tonk Freeway

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van John Schlesinger. Met o.a. David Rasche, Paul Jabara, Howard Hesseman, Teri Garr en Jenn Thompson.

Een absurd beeld van Amerika rond 1980, in fragmentarische portretten van verschillende mafkezen, wier levens samenkomen in Ticlaw, Florida, een kleine stad die vastbesloten is toeristen aan te trekken, ondanks het ontbreken van een afslag in de nieuwe snelweg. Als uiteenzetting van het leven een mislukking; als dwaze komedie bij vlagen geslaagd. Doet (qua vertelstijl) denken aan Nashville.

Butley

1974 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1974. Komedie van Harold Pinter. Met o.a. Alan Bates, Jessica Tandy, Richard O'Callaghan, Susan Engel en Georgina Hale.

Bates is fantastisch in deze American Film Theatre presentatie, opnieuw in de rol, welke hij speelde op het Londense toneel in 1971, van verachtelijk onderwijzer met seksuele en andere problemen. Toneelschrijver Pinter maakte met deze extravagante komedie van Simon Gray zijn debuut als filmregisseur.

The Birds

1963 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1963. Horror van Alfred Hitchcock. Met o.a. Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Veronica Cartwright en Suzanne Pleshette.

De jonge Melanie (Hedren) ontmoet een knappe jonge advocaat Mitch (Taylor) die in een dierenwinkel op zoek is naar parkietjes om aan zijn zusje te geven. Ze besluit de diertjes zelf te bezorgen, maar in het havenstadje waar hij woont wordt ze aangevallen door meeuwen en kraaien. 'Onmogelijk,' volgens een ornithologe, want 'vogels van verschillende soorten werken niet samen.' Een jaar na Psycho maakte Hitchcock opnieuw een briljante griezelfilm, met debutante Hedren als stralend middelpunt. Met camera-instellingen en montagetechnieken maakte de meesterfilmer gewone vogels enger dan menig computergegenereerd hedendaags monster. Naar een kort verhaal van Daphne du Maurier.

Hemingway's Adventures of a Young Man

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Richard Beymer, Diane Baker, Paul Newman, Eli Wallach en Arthur Kennedy.

Overdreven en oudbakken film waarmee de herinnering aan de befaamde schrijver bezoedeld wordt; pretentieus en te lang. Losjes gebaseerd op autobiografische elementen in de verhalen van de auteur. Verspilde moeite van de goede acteurs. Ook bekend als ADVENTURES OF A YOUNG MAN. Gefilmd in CinemaScope.

The Light in the Forest

1958 | Avonturenfilm, Western, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Herschel Daugherty. Met o.a. James MacArthur, Carol Lynley, Fess Parker, Wendell Corey en Joanne Dru.

Als kind werd MacArthur gekidnapt door een Indianenstam, waar hij opgroeide volgens hun zeden en gewoonten. Als tiener keert hij terug bij zijn ouders, maar hij slaagt er niet meer in zich aan hun levensomstandigheden aan te passen. Geslaagde botsing tussen twee culturen die totaal vreemd zijn aan elkaar. MacArthur probeert hen beiden te verbinden, maar raakt helemaal overstuur van de 'beschaafde wereld'. Eén van de betere experimenten met speelfilm uit de Disney Studio's eind jaren 1950. Uitstekend spel van MacArthur en overige acteurs, onder wie Lynley in haar filmdebuut. Het scenario is van de hand van Lawrence Edward Watkin en is gebaseerd op een roman van Conrad Richter. Camerawerk van Ellsworth Fredericks.

The Desert Fox

1951 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1951. Oorlogsfilm van Henry Hathaway. Met o.a. James Mason, Cedric Hardwicke, Jessica Tandy, Luther Adler en Leo G. Carroll.

Winston Churchill noemde veldmaarschalk Erwin Rommel in 1942 'een groot generaal', vanwege diens vermeend ordelijke overwinningen in Noord-Afrika. Het waren dergelijke uitspraken die Rommel (de woestijnvos) bij de nazi's én bij de geallieerden op een voetstuk plaatsten, en die het mogelijk maakten dat productiemaatschappij Fox slechts zes jaar na het einde van WO II deze Rommel-ode uitbracht. James Mason speelde de nazi als een onkreukbare strateeg, een man die niets moest hebben van z'n baas Hitler. Protesten tegen de film waren wijdverbreid, in de VS en in Europa, vanwege de verheerlijking van de topnazi.

September Affair

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van William Dieterle. Met o.a. Joseph Cotten, Joan Fontaine, Jessica Tandy, Robert Arthur en Jimmy Lyndon.

Aardig romantisch melodrama over ingenieur Cotten en concertpianiste Fontaine, die ontdekken dat zij op de dodenlijst van een verongelukt vliegtuig staan, waar ze op geboekt hadden, maar de vlucht hadden gemist. Dit verschaft ze kans om hun relatie op een andere wijze voort te zetten en samen een nieuw leven te beginnen, maar het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak. Gesitueerd in Italië met mooie landschapsfotografie.

Forever Amber

1947 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1947. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Linda Darnell, Cornel Wilde, Richard Greene, George Sanders en Jessica Tandy.

Lopende-band kostuumdrama dat speelt in het 17e-eeuwse Engeland, waarin Darnell de liefde verbeurt in ruil voor succes aan het hof van Karel de Tweede. Keurige productie naar een roman van Kathleen Windsor.

A Woman's Vengeance

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Zoltan Korda. Met o.a. Charles Boyer, Ann Blythe, Jessica Tandy, Mildred Natwick en Cedric Hardwicke.

Een uitstekend drama over de zwerflustige Boyer die terecht moet staan nadat zijn vrouw dood werd aangetroffen. Een schitterende bezetting zorgt voor levendige rollen. Naar een verhaal van Aldous Huxley.

The Green Years

1946 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Victor Saville. Met o.a. Charles Coburn, Tom Drake, Hume Cronyn, Gladys Cooper en Dean Stockwell.

Ontroerend verhaal over een jongetje dat opgroeit in Schotland onder gezag van zijn dominerende ouders; alleen zijn opa houdt van hem.

Dragonwyck

1946 | Horror

Verenigde Staten 1946. Horror van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Gene Tierney, Walter Huston, Vincent Price, Anne Revere en Spring Byington.

Historische rilfilm. Plaats van handeling: een groot onheilspellend huis aan de Hudson. Goede rolbezetting, maar aan elkaar geplakte stukken, die niet naadloos in elkaar overgaan. De regie was eigenlijk voorbestemd aan Ernst Lubitsch; hij moest laten afweten wegens ziekte en Mankiewicz van oorsprong (scenario)schrijver - hij pende uiteraard het draaiboek voor deze prent - begon zijn carrière als regisseur. Camerawerk van Arthur Miller.

The Valley of Decision

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Greer Garson, Gregory Peck, Donald Crisp, Lionel Barrymore en Preston Foster.

Pittsburgh, 1873. Mary Rafferty komt als dienstmeisje bij de familie Scott in huis, tot grote ergernis van haar vader Pat, die als mijnwerker voor de Scotts werkte en door een bedrijfsongeval in een rolstoel terecht is gekomen. Mary wint al snel het respect van de Scotts. De oudste zoon van de familie, Paul, wordt verliefd op haar.

The Seventh Cross

1944 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Spencer Tracy, Signe Hasso, Hume Cronyn, Agnes Moorehead en Jessica Tandy.

Zeven mannen ontsnappen uit een nazi-concentratiekamp en worden door de Gestapo op de hielen gezeten. Een opwindende film die duidelijk maakt hoe een cynicus zijn hoop terugkrijgt nadat de anderen hun leven voor hem riskeren. Helen Deutsch bewerkte de roman van Anna Seghers tot scenario. Karl Freund stond achter de camera.