Aleksandr Rou

1906 -1973 Regisseur

Aleksandr Rou (1906-1973) is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Solotyje Roga

1973 | Familiefilm, Fantasy

SU 1973. Familiefilm van Viktor Makarov en Aleksandr Rou. Met o.a. Raisa Ryazanova, Georgi Milljar, Volodya Belov, Aleksei Smirnov en Vera Altayskaya.

Twee meisjes trekken een verboden gedeelte van een bos in om paddestoelen te plukken. Het is bevolkt met trollen en heksen. Wanneer de meisjes met een volle mand huiswaarts willen keren, houdt het magische woud hen tegen. Een heks verschijnt en de meisjes proberen haar te negeren, wat niet lukt. Ze worden veranderd in jonge hindes die tot het einde van hun dagen in het bos moeten blijven. Hun moeder gaat hen zoeken. Sprookjesfilm die voor de allerjongsten wel wat angstaanjagend in beeld werd gebracht met enkele uitstekende speciale effecten. Volwassenen zullen het verhaal echter wat naïef en zeker te voorspelbaar vinden. Lew Potjomkin en Alexander Rou schreven het scenario. Indrukwekkende fotografie van J. Djakonov en W. Okunjew. Scope.

Warwara-krasa, dlinnya kosa

1969 | Familiefilm, Fantasy

SU 1969. Familiefilm van Aleksandr Rou. Met o.a. Tatjana Klujewa, Michail Pogovkin, Georgi Millya, Alexi Katyshev en Segei Nikolajev.

De watergeest, die heerst over al het water, heeft onder de waterspiegel een rijk. Ooit sloot hij een weddenschap af met de koning van een aards rijk: alles waarvan de koning het bestaan niet kent, behoort aan de watergeest. Hoewel de koning van alles in zijn rijk in de boeken had bijgehouden en zijn onderdanen geteld had, rekende hij buiten de waard met zijn eigen vrouw, die in het geheim een zoon baarde. Toen de watergeest kwam opeisen wat hem toekwam, bediende de koning zich van een list. Jaren later wordt de schone dochter van de watergeest verliefd op een jonge visser, die in werkelijkheid de zoon van de koning is. Voordat zij nog lang en gelukkig leefden, gebeuren er spannnende dingen. Regisseur Rou en Michail Tsjuprin schreven het scenario voor dit sprookjesachtige verhaal en cameraman Dmitri Surenski legde het vast op de gevoelige laag. Pure Sovjetfilmerij, weinig spectaculair, maar fraai uitgewerkt, waarvan de kijker bijna nostalgisch zou worden. De spelprestaties zijn naar behoren. Tijdloos.

Die schöne Warwara

1969 | Fantasy

Rusland/SU 1969. Fantasy van Aleksandr Rou. Met o.a. Georgi Milljar, Michail Pugowskin en Tatjana Klujewa.

Om zijn leven te redden moet een koning van een machtige watergeest het meest dierbare dat hij heeft opofferen. Hij besluit daarop zijn zoon te verwisselen met een visserszoon

Ogon, voda i... mednye truby

1968 | Fantasy, Familiefilm, Musical

SU 1968. Fantasy van Aleksandr Rou. Met o.a. Georgi Millar, Natalya Sedykh, Aleksei Katyshev, Vera Altajskaya en Leonid Kharitonov.

Kashchej (Millyar), de onsterfelijke tovenaar ontvoert de schone Alyonushka (Sedykh), terwijl hij eigenlijk in het huwelijk zou treden met de honderd-jarige dochter van de heks Baba Yaga (Altajskaya). Alyonushka`s verloofde, de dappere kolenbrander Vasya (Katyshev), moet het nu te vuur en te zwaard opnemen tegen de boze tovenaar om zijn bruid te heroveren. Een ouderwets sprookje dat het meest geschikt is voor het kleine volkje, maar moeders, oma's en opa's mogen best blijven kijken. Het scenario is van Nikolai Erdman en Mikhail Volpin. Het camerawerk is van Dmitri Surensky.

Ogon, voda i... mednje troebi

1967 | Fantasy

Rusland/SU 1967. Fantasy van Aleksandr Rou. Met o.a. Georgi Milljar, Alexei Katyschew, Natalia Sedysch, Milljar en Katyschew.

De kolenjongen Wassja moet door water en vuur om zijn verloofde terug te winnen, die in de ban is van een tovenaar

Morosko

1964 | Familiefilm, Fantasy

SU 1964. Familiefilm van Aleksandr Rou. Met o.a. Aleksandr Cshylja, Natalja Sedysh, S. Isotov, Inna Churikova en Pjotr Pavlenko.

De schone, vlijtige Nastjenka (Sedysh) wordt door haar bejaarde boze stiefmoeder het bos ingestuurd zodat haar luie en lelijke stiefzuster Martushka (Tshurikova) de eerste keuze heeft om een bruidegom te vinden. In het woud helpt ze geheel onzelfzuchtig Vadertje Vorst, Morosko (Cshylja), tegen een jonge heethoofd, waardoor deze laatste gelouterd wordt. Vadertje Vorst zorgt ervoor dat zij rijkelijk beloond wordt en haar nare zus d'r verdiende loon krijgt. Film naar een Russisch volkssprookje voor jonge kijkers die tegelijkertijd over de natuur gaat en door zijn vakbekwame aanpak klassiek geworden is. Volwassenen zullen beslist onder de indruk raken. Kleuters en het nog kleinere volkje vinden het wellicht wat eng om al die bosgeesten, tovenaars, heksen en rovers die weinig goeds in de zin hebben, te zien. Scenario van Michail Wolpin en Nikolai Erdman. Camerawerk van Dmitri Surenski.

Im Königreich der Zauberspiegel

1964 | Familiefilm, Fantasy

SU 1964. Familiefilm van Aleksandr Rou. Met o.a. Olja Yukina, Tanya Yukina, M. Barisheva en Andrej Stapran.

Olja (Olja Yukina) kijkt bij haar strenge grootmoeder (Barisheva) diep in de spiegel en kan daardoor het spiegelrijk betreden. Ze ontmoet er een meisje dat haar evenbeeld is; ze heet Ajlo (Tanya Yukina). Ze merkt dat alles wordt omgedraaid: kikker is rekkik, papagaai is iaagapap en vriend is dneirv. Bewakers van een fabriek, waar spiegels gemaakt worden, slaan een jongen die werk weigert. Hij heet Dneirv en wordt opgesloten in de Toren des Doods. Ajlo en Olja besluiten hem te bevrijden, maar daarvoor hebben ze de sleutel nodig. Alleen Koning Iaagapap en zijn eerste minister Rekkik hebben er een, maar het lukt ze de sleutel van de koningstroon weg te nemen. Ajlo en Olja zingen dan een liedje, waarin ze de booswichten oproepen hun ware gedaante te tonen; en ziedaar: koning Iaagapap wordt papagaai en zijn gemene dienaar Minister Rekkik wordt kikker. Als Olja naar huis terugkeert, komt zij tot de slotsom dat ze zichzelf slechts uit een andere invalshoek zag. Een van de sprookjesverfilmingen van specialist Rou, geschikt voor het kleine volkje.

Abenteuer Zauberwald

1964 | Fantasy

Rusland/SU 1964. Fantasy van Aleksandr Rou. Met o.a. S. Isotow, Natalia Sedysch en Alexander Chwylja.

Het leven van Nastjenka wordt behoorlijk zuur gemaakt door haar gemene stiefmoeder en vervelende stiefzus Martuschka. Wanneer haar stiefmoeder een man zoekt voor de lelijke Martuschka, vallen alle mannen op Nastjenka. Daarom zet de stiefmoeder Nastjenka het huis uit. En dan begint het avontuur pas echt

Marya-iskusnitsa

1959 |

Rusland 1959. Aleksandr Rou. Met o.a. Viktor Perevalov, Mikhail Kuznetsov en Yelena Myshkova.

Een oude soldaat helpt een jongen zijn ontvoerde moeder terug te vinden. Zij moeten daarvoor naar een magisch rijk in een Russisch meer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aleksandr Rou op televisie komt.

Reageer