Marianne Traub

Acteur

Marianne Traub is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vladimir Günstig - eine trojanische Affäre

2004 | Thriller

Duitsland 2004. Thriller van Hellmuth Costard. Met o.a. Hellmuth Costard, Noemi von Alemann, Vera Appelhans, Kyne Uhlig en Claudia von Alemann.

Toen regisseur Costard kwam te overlijden werd er op zijn gedigitaliseerde montagetafel een onvoltooide film gevonden, waarvoor hij het scenario had geschreven en de dubbele hoofdrol vervulde. Omroep WDR, die de film in opdracht had gegeven, heeft het werk voltooid en zie hier het resultaat. Ergens in het Roergebied werkt Hellmuth (Costard) aan een revolutionair project met zonne-energie. Commercieel lijkt het niets waard, want niemand is ge[KA3]interesseerd in de SunMachine, behalve Vladimir (nogmaals Costard), een ex-agent van de KGB. Ze worden vrienden en Vladimir probeert Hellmuth uit te leggen dat hij onzichtbare vijanden heeft, die geen belang hebben bij de ontwikkeling ervan. Op een bepaald moment komt Noemi (Van Alemann) naar het lab en vraagt of ze Hellmuth kan spreken. Vladimir is verbaasd, dat Hellmuth doet alsof hij haar voor het eerst ziet, want hij meent haar gisteren in Hellmuths gezelschap gezien te hebben, niet wetende dat zij een dubbelgangster (Appelhans) heeft. Vladimir ziet een auto voor het lab staan en komt erachter dat Noemi een afluisterapparaatje bij zich heeft. Noemi beweert bij hoog en bij laag onschuldig te zijn, en dat zij niemand anders is dan de dochter van een oude vriendin van Hellmuth, en dat ze erin geluisd is. Daarop weten de agenten, die in de auto meeluisterden, dat ze zijn ontmaskerd, en zij bestormen het gebouw, maar Vladimir geroutineerd als altijd, is hen voor. Hellmuth, die aanvankelijk geloofde dat Vladimir paranoïde was, geeft toe dat er enkele machtige partijen zijn, die het monopolie op de energiemarkt hebben en geen nieuwlichters dulden. De moraal van het verhaal is, dat dit inderdaad waar is: alternatieve energie zoals elektrolyse bestaat allang, maar de machtige aardolieconcerns en de automobielindustrie hebben er geen baat bij, kopen het patent op om vervolgens de ontwikkelingen in de kluis te houden. Het camerawerk is van Bernd Uppnmoor.

Johnny Flash

1986 | Komedie, Muziek

Duitsland 1986. Komedie van Werner Nekes. Met o.a. Helge Schneider, Andreas Kunze, Heike Melba-Fendel en Marianne Traub.

De moeder (Kunze) van de wat onhandige electricien Jürgen Potzkothen (Schneider) vindt dat hij zo mooi kan zingen. Is een carrière als schlager-zanger niet wat voor hem? Hij laat zich door impresario Terrence Toi (ook Kunze) inschrijven voor een talentenjacht, onder de artiestennaam Johnny Flash. Al snel wordt de held een speelbal van commerciële krachten. De in Duitsland in sommige kunstzinnige kringen op handen gedragen Helge Schneider maakte naam als jazzmuzikant, film- en theaterregisseur en vooral als komiek met een eigenzinnige, absurdistische inslag. Wel even wennen, zijn humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marianne Traub op televisie komt.

Reageer