Kirill Lavrov

Acteur

Kirill Lavrov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Moï laskoviy i niejnie zver

1978 | Drama

SU 1978. Drama van Emile Lotianou. Met o.a. Galina Belaïva, Oleg Yankovski, Kirill Lavrov, Lenid Markov en Grigori Grigoriou.

Een picturaal fraaie maar onpersoonlijke verfilming van Een Jachtongeval van Anton Tchechov. Drie vrienden ontmoeten in een paviljoen de mooie Olenka en worden verliefd op haar. Ze wedijveren om haar gunsten maar Olenka wordt tijdens de jacht vermoord. Een van de drie wordt gearresteerd, maar is hij wel de echte moordenaar? Een klassieke literatuurverfilming waar je eerder met afstandelijk respect dan met emotionele betrokkenheid naar zit te kijken.

Bratia Karamazov

1970 | Drama

SU 1970. Drama van Ivan Pyriev. Met o.a. Lionella Pyrieva, Svetlana Korkochko, Mikhail Oulianov, Kirill Lavrov en Andraï Miakov.

Een logge, zeer getrouwe verfilming van de klassieke roman van Dostojewski. Regisseur Pyriev overleed kort na de opnames, en de film werd voltooid door twee medewerkers die, vermoedelijk uit piëteit voor de overledene, niet durfden te knippen in het filmmateriaal; vandaar de extreme langdradigheid van het toch al zwaar op de hand liggende materiaal.

Zjiviye i mjortvije

1964 | Oorlogsfilm

SU 1964. Oorlogsfilm van Alexander Stolper. Met o.a. Kirill Lavrov, Anatoli Papanov, Alexei Glazirin en Oleg Jefremov.

In dit tweedelige oorlogsdrama over de Russische nederlagen aan het begin van de Duitse inval (1941), staat het heroïsme van de soldaten, ondanks de catastrofale verliezen, centraal. Stolper heeft getracht de personages genuanceerd weer te geven en de redenen te onderzoeken voor de geleden nederlagen. Desondanks werd de film door een aantal critici te eenzijdig genoemd vanwege de nadruk op de schaduwzijde. De film won de eerste prijs op Karlovy Vary festival en is geheel zonder muziek. De twee delen duren ieder 98m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kirill Lavrov op televisie komt.

Reageer