Pilar Pellicer

Acteur

Pilar Pellicer is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Santo y Blue Demon en el mundo de los muertos

1969 | Horror

Mexico 1969. Horror van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Santo, Blue Demon, Pilar Pellicer en Carlos León.

Santo ondergaat de woede van een oude heks, die door een van zijn voorouders verslagen werd. Een van de weinige films uit de Santo-serie waarin de hoofdpersoon terug in de tijd gaat, samen met zijn bekendste makker Blue Demon.

Day of the Evil Gun

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Jerry Thorpe. Met o.a. Glenn Ford, Arthur Kennedy, Dean Jagger, John Anderson en Paul Fix.

In 1956 zocht John Wayne in John Fords westernklassieker The Searchers al naar een warm thuis en dito vrouw. Een vervolg was overbodig. Toch zou regisseur Jerry Thorpe twaalf jaar later de thematiek opnieuw verkennen, wat een aanmerkelijk lauwere versie opleverde. Het verhaal: na een paar jaartjes brommen komt cowboy Lorn (Ford) thuis, om te ontdekken dat zijn vrouw en dochters door de Apachen zijn ontvoerd. Zijn buurman (Kennedy) blijkt verliefd te zijn op z'n vrouw, en na een therapeutische knokpartij besluiten ze samen naar de gekidnapten te zoeken. Boeven, Indianen en deserteurs bemoeilijken de zoektocht.

Pedro Páramo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Carlos Velo. Met o.a. John Gavin, Ignacio López Tarso, Pilar Pellicer en Julissa.

Na de dood van zijn moeder gaat een man op zoek naar zijn vader. Geleidelijk komt hij er achter dat zijn vader een tiran is die een 'imperium' heeft opgebouwd door meisjes te verleiden en de grond van boeren in te pikken. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Juan Rolfo. Ondanks de goede plot en de goede bedoelingen is de film nogal stijf, onpersoonlijk en ontoegankelijk worden.

Bienamados, Los

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Juan José Gurrola en Juan Ibanez. Met o.a. Pilar Pellicer, Claudio Obregón, Pixie Hopkin en Mauricio Davidson.

Twee romances waarin incest, wel gewensd maar niet gepleegd, tussen broer en zus een rol speelt: de heimwee naar de kindertijd en de verloren onschuld. Aanzienlijke film die geïnspireerd is op twee klassiekers uit de Mexicaanse literatuur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pilar Pellicer op televisie komt.

Reageer