Enrique Guitart is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

La Mies es mucha

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Sara Montiel, Enrique Guitart en Julia Caba Alba.

De dramatische wederwaardigheden van een Spaanse missionaris in India. Een retorische, pedante film, hoewel in die tijd zeer goed ontvangen in de Spaanse pers.

Operación Dalila

1965 | Komedie

Spanje/Verenigde Staten 1965. Komedie van Luis de los Arcos. Met o.a. Enrique Guitart, Rory Calhoun, Gia Scala en Manolo Morán.

De vijanden van een zeer baardige Caraïbische president zoeken een verleidster die zijn weelderige haardos afknipt. Een dmme, komisch bedoelde versie van de mythe van Samson en Delilah.

Intriga en el escenario

1953 | Musical, Misdaad

Spanje 1953. Musical van Feliciano Catalán. Met o.a. Margaret Genske, Manolo Morán, Enrique Guitart, Encarnita Fuentes en Pepe Isbert.

Een reizend toneelgezelschap houdt zich bezig met de handel in diamanten. Een krankzinnige, verwarrende produktie, die het midden houdt tussen een folkloristische film en een detectivefilm.

Servivio en la mar

1950 | Oorlogsfilm

Spanje 1950. Oorlogsfilm van Luis Suuárez de Lezo. Met o.a. Enrique Guitart, Dina Stern, Antonio Casal en Fernando Sancho.

De bevelhebber van een Spaanse onderzeeër ontvangt het bevel om het schip waar zijn gezin op reist tot zinken te brengen.Een smadelijk militaristisch knoeiwerk.

Don Juan

1950 | Romantiek, Historische film

Spanje 1950. Romantiek van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Antonio Vilar, Annabella, Enrique Guitart en María Rosa Delgado.

Het leven van de knappe Don Juan Tenorio speelt zich af tussen steeds nieuwe liefdes en avontuurlijke toestanden. De verfilming van het Spaanse verhaal van Don Juan - gerealiseerd met overvloed aan middelen en gebrek aan ideeën.

El Hombre que veía la muerte

1949 | Mysterie

Spanje 1949. Mysterie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Enrique Guitart, Alicia Palacios, Félix de Pomés en Juan de Landa.

In een treincoupé vertelt een arts aan een reisgezel het verhaal van een man die dramatische gebeurtenissen kon voorspellen voordat zij plaatsvonden. Een ongebruikelijke en zeer interessante Spaanse film, die bovendien een van de weinige lofwaardige produkten van de regisseur G. Delgrás is.

90 minutos

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Enrique Guitart, Nani Fernández, Carlos Nuñoz en Fernando Fernán-Gómez.

In een denkbeeldige stad legt de agent, die zojuist een flatgebouw heeft verlaten, zijn plaatsvervanger uit hoe de huurders zijn. Een werkelijk bezienswaardige film, geschreven door regisseur Mur Oti.

Vidas confusas

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Guillermina Grin, Enrique Guitart, Sara Montiel en Anibal Vela.

De eigenaar van een veeboerderij wordt verliefd op een vreemde vrouw. Hij trouwt met haar, maar zij verlaat hem al in de trein tijdens hun huwelijksreis. Achteraf komt de verwarde man erachter dat zijn vrouw de echtgenote van een terrorist is. De dwaze humor is typerend voor deze regisseur, een zoon van de beroemde Miguel Mihura.

Sin uniforme

1948 | Oorlogsfilm

Spanje 1948. Oorlogsfilm van Ladislao Vajda. Met o.a. Rafael Durán, Blanca de Silos, Enrique Guitart en Pepe Isbert.

In het door WO II verwoeste Tanger komt een geval van spionage aan het licht. Een zeer curieuze film voor de toenmalige Spaanse cinema, die niet slecht gerealiseerd is.

Yebala

1946 | Romantiek

Spanje 1946. Romantiek van Javier Rivera. Met o.a. Natty Santibáñez, Enrique Guitart, Anibal Vela en Alfonso Martín.

Een moorse koopman en een berberse vrouw zijn innig verliefd op elkaar, maar de jongeman wordt verboden zich met een vrouw van een ander ras te verenigen. Hij ontkent zijn liefde voor de raad van dorpsoudsten, waarna een straal uit de hemel hem onmiddelijk verlamt. Een nogal duistere film, die maar net zijn première overleefde.

Senda ignorada

1946 | Misdaad

Spanje 1946. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Alicia Palacios, Enrique Guitart, Angel de Andrés en Manuel Arbó.

Een Italiaanse gangster woont in Miami en pleegt daar allerlei overtredingen. Een curieuze film, goed gerealiseerd en vervuld van een goede thriller-achtige sfeer - het werk van één van Spanje's bekwaamste regisseurs.

Leyenda de feria

1945 | Romantiek

Spanje 1945. Romantiek van Juan de Orduña. Met o.a. Enrique Guitart, Paola Bárbara en Ricardo Acero.

Er ontstaat een romance tussen een stierenvechter in ruste en een mooie buitenlandse vrouw. Niet de moeite waard.

Siempre mujeres

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Carlos Arévalo. Met o.a. Ana Mariscal, Enrique Guitart, Raúl Cancio en Isabel de Pomés.

Een vrouw is ervan overtuigd dat ze beter is dan haar man. Een zeer slechte komedie over de oorlog tussen de seksen.

48 horas

1942 | Komedie, Romantiek

Spanje 1942. Komedie van José María Castellví. Met o.a. Ana Mariscal, Enrique Guitart, Mary Delgado en Raúl Cancio.

Een man doet zich gedurende 48 uur voor als de echtgenoot van de hoofdpersoon en trouwt ten slotte echt met haar. Een alledaags intrigestuk.

Julieta y Romeo

1940 |

Spanje 1940. José María Castellví. Met o.a. Marta Flores, Enrique Guitart en Teresa Idel.

Een boertige en stompzinnige parodie op het onsterfelijke stuk Romeo and Juliett.